Trump Heights: Israël in de schijnwerpers door nieuwe nederzetting naar Trump te vernoemen

Negatieve publiciteit is ook publiciteit! Israël koos voor een opmerkelijke marketingstunt door haar nieuwe nederzetting op de Golanhoogten te vernoemen naar Amerikaanse president Donald Trump: Trump Heights. Dat meldt De Telegraaf.

Israëlische premier Benjamin Netanyahu onthulde vandaag ‘op feestelijke wijze’ een groot bord waar de naam van de nieuwe nederzetting op staat. Netanyahu voegde daar aan toe:

“Golan is van Israël en dat zal altijd zo blijven.”

Trump kreeg natuurlijk een paar veren in de kont gestoken omdat hij zo pro-Israël en ‘een goede vriend’ is. Trump kondigde vorig jaar namelijk zijn erkenning aan, dat de Golanhoogten onderdeel zijn van Israël. Tegen de algemene opvatting van de internationale gemeenschap in, natuurlijk.

Een echte planning of begroting is er nog niet. Er staat dan ook nog geen enkel huis en het is momenteel niet veel meer dan een veroverde lap grond. Het lijkt Netanyahu dus vooral te doen te zijn om publiciteit, al is niet helemaal duidelijk voor wie de boodschap nou bedoeld is.

Trump zal gevleid zijn, Amerikanen vinden het vast ook dolletjes, Palestijnen zijn iets bozer dan normaal en de rest van het Midden-Oosten heeft de ogen meer op Iran gericht dan het stukje woestijn dat nu Trump Heights heet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. EU kok

  Netanyahu, eerlijke familie.
  Sara Netanyahu,de echtgenote van de
  Israëlische premier Netanyahu,geeft toe
  dat ze overheidsgeld heeft misbruikt.Ze
  heeft voor 80.000 euro eten besteld op
  kosten van de staat,erkent ze.
  .
  Trump, eerlijke familie, correcte belastingaangiftes.

  1. santiago

   Eu kok. Eerlijke familie, alleen kokkie zelf, is te achterlijk om te poepen en kan alleen maar papegaaien. Kan jij niet gewoon eens een tijdje je domme hoofd dicht houden.

   1. Julian

    Waarom? Mag de waarheid niet verteld worden?

    1. Top

     Waarheid? U droomt zeker. Wordt eens wakken zielenpoot.

 2. Ritter

  President Donald Trump staat op het punt de eerste Amerikaanse president te worden met een naar hem genoemde stad in Israël. Een nieuwe geplande gemeenschap op de Golanhoogten die ‘Ramat Trump‘ zal genoemd worden, dit ter ere van zijn erkenning van de regio als Israëlisch grondgebied. Het wordt vertaalt als ‘Trump Hoogtes.’ De nieuwe gemeenschap zal worden gebouwd in de buurt van het dorp Kela Alon.

  Een kopie van de goedgekeurde wet ter oprichting van de gemeenschap Ramat Trump beschrijft dit “als een uiting van dank voor de Amerikaanse erkenning van Jeruzalem als de hoofdstad van Israël en de erkenning van de Israëlische soevereiniteit op de Golanhoogte die president Donald Trump heeft geleid.”

  Hiermee maakt premier Benjamin Netanyahu een belofte goed die in april is gedaan om een ​​stad op de Golanhoogte te noemen naar de Amerikaanse president nadat de regering van Trump formeel Israëls soevereiniteit over de regio erkende.

  Israël heroverde de strategisch gelegen Golanhoogte op Syrië tijdens de Zesdaagse Oorlog van 1967. Na verscheidene pogingen van Israël om een vredesverdrag met Syrië te sluiten, wat eventueel een teruggave van de Golan aan Syrië had kunnen inhouden (voor wat hoort wat!), werd vrede met Israël telkens categorisch afgewezen door opeenvolgende Syrisch presidenten.

  Eerste afwijzing gebeurde onder president Nureddin al-Atassi die diende van 1966-1970 en in functie was ten tijde van de Zesdaagse Oorlog en het Syrische débacle op zijn account heeft staan. Hij werd in 1971 opgevolgd door president Hafez Al-Assad. Na zijn dood in 2000, werd hij opgevolgd door zijn zoon, de huidige president Bashar Al-Assad, aka de Slager van Damaskus.

  Vandaar dat Israël na vijftien jaar lang vruchteloos onderhandelen met Syrië, in 1981 besloot om het betwiste gebied eenzijdig te annexeren. Meer dan een halve eeuw later beschouwden de Verenigde Staten (en nog steeds de internationale gemeenschap en de EU) dit voormalige door Syrië bezette grondgebied als zijnde door Israël “bezet gebied”.

  1. Julian

   Heroverde de Golan? Volgens mij is het veroverde…In de vorige eeuw heeft Israel bij wet dit gebied geannexeerd. Zelfs Amerika heeft dit tot op dit moment niet erkend.

 3. fusilier

  Ivanka zal heel bij zijn dat haar vader zoveel betekent voor het joodse volk.

 4. Isengrijn

  Netanyahu wrijft zich שפלים in zijn handen als hij ziet hoe de domme Trump zich laat inpalmen voor een nietszeggende belofte.

 5. Brazil

  Fat Donnie Nederzetting.
  Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

  1. Bosche draak

   Dat jij en Isengrijn maar een hotelletje boeken, kunnen jullie lekker de hele dag in elkaars oren fluisteren hoe hard jullie wel niet deugen.

 6. J.Rademaker

  de palestijnen zijn altijd boos, dan geven wij geld helaas blijven ze boos.

  1. ManusR

   Laat ze maar gratis boos op de wereld zijn.

 7. Julian

  Heroverde de Golan? Volgens mij is het veroverde…In de vorige eeuw heeft Israel bij wet dit gebied geannexeerd. Zelfs Amerika heeft dit tot op dit moment niet erkend.

 8. Pescador

  Daar is trump wel trots op natuurlijk een stuk grond gejat van de palesteinen en dan wordt het vernoemd naar hem, hij zou die achtelijke netanyahu beter een pak slaag geven .
  Die gasten stelen in het openbaar en bijna iedereen vind dat geweldig

 9. ManusR

  Dat klinkt beter dan Rutte Heights of Merkel Heights, deze twee en vele anderen verkwanselen Europa en Israel aan de islam.

 10. Rosasolis

  Ik heb twee berichten in Trouw vandaag gelezen, en ook op de radio nieuws gehoord.
  Een nieuwe nederzetting in de Golan dat “Trump Heights” gaat heten! Wow!
  Wil narcist Trump de hele wereld veroveren? Veel andere bekende politici, burgers en kerkelijke leiders hebben Israel gesteund, met belangrijke projecten lang voordat er ooit Trump was. Bijv. er is nog steeds de grote Israelische pianist-dirigent Daniel Barenboim die enkele jaren geleden een studenten orkest heeft opgericht voor zowel Israelische joden, christenen, en moslims die samen studeren en samen optreden!
  Deze zeer getalenteerde man is een held en is geliefd door iedereen in de muziek wereld. Af en toe komt hij met zijn jeugd-orkest voor een toer in Europa, om wat geld te krijgen voor dit belangrijke culturele samenwerking van jonge mensen uit verschillende
  achtergronden. Dat weinig steun krijgt van de regering van Israel.
  Van Trump weet iedereen dat hij een miljardair is geworden door zeer oneerlijke deels en corruptie binnen vele landen, inclusief Amerika: Trump Tower flats en hotels,
  Trump Luxe Golf Courses met luxe motels, en vele Trump Casino’s. Een voorbeeld van Trump glorie en corruptie:
  Geen 5 jaar geleden had hij interest in de kleine, arme dorp Balmedie, Schotland, om een grote golf course te gaan bouwen, met eromheen luxe motels. Hij had na een afspraak met de gemeente raad van Balmedie een zeer contract getekend, waarvan bekend was welke gebied hij kon gebruiken, en tot hoe ver. Maar hij ging veel verder, en heeft een volledige eeuwen-oude grote woud vernietigd. Tot de enorme verdriet van al de burgers van Balmedie. Om een lange verhaal kort te maken, de gemeente Balmedie heeft hun recht- zaak tegen Trump gewonnen en nu zijn ze bezig om hun groot oud woud op te bouwen.
  Trouw heeft ook vermeld dat niet alleen Trump en Netanyahu corrupt zijn, maat ook zijn vrouw. De echtgenoot van Netanyahu, leeft in een chique woning compleet met
  dienst vrouwen, en kokken die de zorg voor het berijden van luxe maaltijden hebben.
  Maar Mevr. N. krijgt binnenkort een grote proces wegens veel te veel hoge declaraties op luxe restauranten. Trouw melde dat het heel slecht gaat met de levens omstandigheden in Gaza…Het zal binnenkort ook zo gaan in de Golan.
  Kortom: waar dan ook Trump bemoeid in buitenlandse zakken, gaat het altijd fout.
  Omdat hij nooit eerder politieke ervaring heeft gehad.. Hij was alleen maar bezig een Trump Empire op te bouwen. Sommige mensen die kennis hebben van Griekse mythologie kennen het verhaal van koning Midas, die een corrupte kl…zak was, dat als hij zijn handen op eens legde alles werd goud werd. Midas kon niet verder doen omdat hij was bezeten van zichzelf.

 11. HDNW

  Netanyahu en zijn familie zijn nou niet bepaalt ‘goed’. Dit gaat Iran wss ook niet zo blij maken….
  Besides, volgens mij is de Golan hoogte niet Israëlisch. Het is ook niet per se moslim, maar ik denk dat dit soort dingen in irans gezicht wrijven het daar een sikkepit beter op maakt daar. Maar wat zou het, zolang het midden oosten broeit, gaan onze militairen er lekker op vakantie, lekker oefenen met het materieel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.