Trump mengt zich in Brexit kwestie: 'laat Farage No-Deal Brexit onderhandelen'

Geen categoriejun 02 2019, 21:00
Amerikaanse president Donald Trump kon het niet laten om weer even flink met de deur in huis te vallen. Aan het begin van zijn driedaagse staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk, zet hij de boel al weer op scherp! Dat meldt de NRC.
In een interview in The Sunday Times begint Trump zijn mening te delen: 'Britten moeten weigeren de 'Brexit-rekening' van 44 miljard euro te betalen,' gevolgd door wat advies: 'Als de EU bovendien niet inschikt, moet het VK uit de Brexit-onderhandelingen weglopen,' want 'als je geen eerlijke deal krijgt, stap je op.'
Morgen spreekt Trump met Theresa May, al komt daar vast niet veel interessants over naar buiten. Zij stapt komende week namelijk op. Trump heeft al wel zijn voorkeur geuit voor haar opvolger: Boris Johnson. Al zegt hij daar wel bij dat hij liever Nigel Farage had, maar 'die willen ze niet naar voren schuiven,' zo gaf hij aan.
Burgemeester van Londen Sadiq Khan reageerde behoorlijk fel in reactie op Trumps' uitspraken. Niet dat daar nou veel origineels uit kwam. Het was voornamelijk 'extreem rechts', 'gevaar voor liberale democratische samenlevingen' en meer van dat inmiddels leeggeraakte gemekker. Labour-leider Jeremy Corbyn kon er ook wat van, die beschuldigde Trump van 'ongewenste inmenging in onze democratie'.
Al met al wordt het dus weer lachen, gieren en brullen met Trump die de boel wederom op stelten zet, terwijl links weer schuimbekkend staat te krijsen tot hij weer vertrekt en het mediacircus weer iedere beweging over-analyseert. Leuk!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten