Önder Kaya: "verkiezing oud-PVV'er Arnoud van Doorn dieptepunt voor Den Haag"

Geen categoriejun 11 2019, 21:00
Dat Arnoud van Doorn een dieptepunt is voor de gehele Nederlandse samenleving zijn vriend en vijand het wel over eens. Önder Kaya, onder meer bekend van Café Weltschmerz en één van de aanstormende jonge intellectuelen van Nederland is niet te spreken over hem. Volgens de Turks-Friese Nederlander is de verkiezing van de oud-PVV'er zelfs "een dieptepunt voor Den Haag".
Zelfs islamitische conservatieven zijn he-le-maal klaar met Arnoud van Doorn. Correctie, ze waren altijd al klaar met hem, maar voelen zich nu écht geroepen om in verzet te komen. In een bericht op Facebook schrijft Kaya dat Van Doorn "af en toe wel eens iets zegt dat hout snijdt", maar over het algemeen alleen gericht is op "opruiing en PR voor de holle partij die de Partij voor de Eenheid is".
Kaya noemt daarbij het voorstel van Van Doorn voor het instellen van "halal stranden" en het aansturen op eigenrichting door moslims als gemeenten moskeeën niet beveiligen. Ook hekelt Kaya ongenuanceerde uitspraken van Van Doorn dat "vijanden van de islam" vernietigd moeten worden.
Dat moslims toch stemmen op Van Doorn toont volgens Kaya een gebrek aan competenties binnen de gemeenschap aan. Al hebben we het gevoel dat Van Doorn gewoon een knetterslimme troll is. Kaya:

"Dat moslims überhaupt stemmen op een PVV-bekeerling, zegt iets over een schromelijk gebrek aan capabele bestuurders in de eigen gelederen, maar ook over een zorgelijk romanticisme dat rechts-radicale bekeerlingen een 180-graden ommedraai kunnen maken".

Kaya merkt ook op dat het in Den Haag gonst van de geruchten dat Van Doorn zijn werk als raadslid niet goed doet. "Een stem voor oud-PVV'er Van Doorn is een verloren stem," aldus Önder Kaya.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten