Video: Iraanse Nederlander positief over Donald Trump: ''eindelijk iemand met duidelijke lijn"

Geen categoriejun 25 2019, 19:00
Demonstraties in Den Haag. Ze zijn er dagelijks en vandaag een aantal Perzische Nederlanders 'tegen het regime van Iran'. Over de Amerikaanse president Donald Trump waren deze demonstranten positief: "eindelijk iemand met een duidelijke lijn". DDS-verslaglegger Kenneth Steffers sprak met de demonstranten.
Volgens Manijeh Tafakkori heeft het 'Iraanse regime in veertig jaar tijd al 100.000 personen geëxecuteerd'. Op zo'n getal kom je vrij snel als je kijkt naar de recente aantallen. In 2017 executeerde Iran 507 personen en in 2015 zelfs 977. Het land ontvangt vaker wel dan niet stevige kritiek op de mensenrechtensituatie aldaar.
Uit het gesprek kwam al snel naar boven dat Tafakkori klaar is met de huidige regering. Die noemt ze gewoon een 'regime' en ze wil graag een 'regime change'. Maar hoe moet die er komen? In ieder geval niet door een oorlog. Zo stelt ze dat ze denkt dat de Iraanse bevolking daar niet bij gebaat is. En als we kijken naar de resultaten van regime change-politiek in het Midden-Oosten geheel logisch.
Over de Amerikaanse president Donald Trump was Tafakkori positief. Zo zou Trump weten hoe het regime in Teheran in elkaar steekt en de rode lijnen in het zand duidelijk maken. Ondanks alle rode lijnen en sancties waren er toch wel opmerkelijke incidenten in de recente weken. Zoals bijvoorbeeld het drone-incident. Maar het lijkt er op dat die incidenten tests zijn om te zien 'hoe ver men kan gaan' en dat de partijen heimelijk geen oorlog wensen.
De dame laat verder weten 'dat ze hier al jaren staat'. Geduld is een schone zaak.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten