Zo kom je leuke feitjes over jezelf te weten

Heb je even een momentje van verveling te pakken en wil je het gebruiken om jezelf wat te leren kennen? Naast het bekijken van je horoscoop zijn er allerlei leuke manieren om interessante feitjes over jezelf te weten te komen. Op welke manieren je dat allemaal kunt doen, dat lees je natuurlijk hier.

 1. Chinese horoscoop

Mocht jij je Chinese horoscoop nog niet gelezen hebben, dan kan dat een leuk iets zijn om mee te beginnen. Naast de westerse horoscoop geeft namelijk ook de Chinese horoscoop je allerlei leuke informatie over jezelf. Nog leuker: ieder jaar staat weer in een teken van een ander dier in de Chinese horoscoop; dit jaar is bijvoorbeeld het jaar van het Varken. De invloeden die deze jaarwisseling heeft op alle tekens in de Chinese horoscoop kan ontzettend interessant zijn. Benieuwd wat jouw dit jaar te wachten staat? Ga dan op zoek naar je Chinese horoscoop!

 1. Je levensnummer

Naast horoscopen heb je ook de mogelijkheid om je levensnummer te berekenen. Je doet dit door de nummers van je geboortedag, geboortemaand en geboortejaar simpelweg bij elkaar op te tellen. Ben je bijvoorbeeld geboren op 1 januari 1980? Dan is jouw levensnummer:

0+1=1 / 0+1=1 / 1+9+8+0=(18:1+8=)9 / 1+1+9 = 11!

Heb je jouw levensnummer gevonden? Dan kun je een uitgebreid verslag terugvinden over jou als individu, maar vooral over jouw doelen, passies en missie in het leven.

 1. De Big Five

Deze interessante Engelstalige test (Big Five Personality) laat je zien hoe jij scoort op vijf dimensies in je karakter. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je emotionele stabiliteit, ordelijkheid en extraversie. Een ontzettend bekende test die je direct inzicht geeft in je persoonlijkheid. En deze test is ook niet zomaar ‘grappig’; hij wordt regelmatig gebruikt bij wetenschappelijke onderzoeken.

 1. Motiv Personality

Deze test laat je in no-time zien hoe jij scoort op vlakken als traditionaliteit, organisatie, materialisme en vitaliteit. Het leuke aan deze test is dat het je niet alleen je kwaliteiten en score laat zien, maar ook je mogelijke valkuilen.

 1. Strengths & Weaknesses test

Deze wederom Engelstalige test werkt een beetje als de SWOT analyse die je normaliter voor je ondernemingsplan zou hanteren. Deze test analyseert al je sterke en zwakke punten, en brengt deze samen in een handig overzicht. Zo zie je in no-time waar je valkuilen zijn, wat je sterke punten zijn en wat je kunt doen om je zwakke punten te verbeteren. Toch wel ontzetend handig om van jezelf te weten!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

 1. Kapitein Haddock

  Wereldnieuws!!!
  Dit doet de mensheid schokken!

 2. Behold My Negativity

  Horoscopen, lulverhalen, ‘wat voor fruit ben je’ soort onzin.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.