Zucht! Anne Faber-killerkliniek alwéér geestesgestoorde, gewelddadige maniak kwijtgeraakt

Voor de derde keer in slechts een week tijd is de Fivoor-kliniek in Den Dolder er in geslaagd een levensgevaarlijke mafkees vrij over straat te laten lopen, die vervolgens niet terugkeerde naar de kliniek voor z’n behandelingen. Ditmaal ging het om iemand die veroordeeld is voor huiselijk geweld.

Het is nog geen week geleden dat helikopters op zoek gingen naar een compleet geflipte crimineel die wegliep uit Fivoor, een tbs-kliniek in Den Dolder. Een gebroken winkelruit, een voorraad gestolen drank en een dorp op stelten later kon de pipo worden ingerekend. In een ander geval vorige week ging het om een familie die doodsangsten uitstond, maar kon de levensgevaarlijke knuppel uiteindelijk in Breda in de kraag worden gevat. Een bijzonder zuur incident, dat weliswaar gelukkig afliep, maar waar véél meer mis had kunnen gaan dan uiteindelijk gebeurde.

En we herinneren ons allemaal ook nog wel Michael Panhuis, die verlof kreeg van de kliniek. En van die hernieuwde vrijheid gebruikmaakte om Anne Faber te verkrachten en vermoorden.

Je zou denken dat zo’n toko eindelijk eens orde op zaak ging stellen. Maar nee, dus. Want dit gebeurde:

“De man is rond 18.00 uur niet terug gekomen van verlof. De cliënt was geen gedetineerde of tbs’er, maar zijn behandeling is bij een veroordeling opgelegd als voorwaarde voor een voorwaardelijke gevangenisstraf. De man zat op een afdeling voor lichte verstandelijke beperking.

De politie ging daarop naar hem op zoek, omdat mensen in de nabije omgeving van de cliënt mogelijk gevaar lopen. De familie van de man woont buiten de  regio. Volgens Fivoor zou het risico voor Den Dolder ‘laag’ zijn.

Rond 22.15 uur meldde Fivoor dat de man zich zelf weer bij de kliniek had gemeld. Hij mag voorlopig niet meer zelfstandig naar buiten.”

Who knows hoe lang het geduurd had deze gevaarlijke gek weer op te pakken als hij niet uit de goedheid van z’n hart zélf weer besloot op de stoep te staan bij Fivoor. Volgens mij wordt het dus tijd voor doorpakken: de minister moet deze onverantwoordelijke, onveilige kliniek zo snel mogelijk sluiten. Als de veiligheid niet gegarandeerd kan worden, dan is het doktertje spelen met criminelen al heel snel geen leuk spelletje meer.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Mars020

  Kunnen ze die gestoorden niet gewoon opsluiten?. Zo moeilijk is dat toch niet?.

  1. F.C. Labrouste

   Als we alle misdadigers levenslang opsluiten hebben we het probleem van recidive inderdaad niet.

   Het kost wel een paar centen en we verliezen onze reputatie als beschaafd land.

   1. Ron

    Dus F.C labrouste als ze jouw vrouw of dochter dit aandoen vind jij dan ook dat de dader na 2 jaar of wat dan ook op vrije voeten mag want dan zijn wij beschaafd?
    Vind jij deze daders dan beschaafd?

    1. F.C. Labrouste

     Nee, dat vind ik niet. Hoe kom je daar in hemelsnaam bij?

     1. Ron

      Omdat jij hierboven toch zegt dat als we ze levenlang opsluiten dat veel geld kost en eindfeest dat einde van onze reputatie van beschaving betekent

   2. van Urk

    Het is wetenschappelijk medisch bewezen dat criminelen maar vooral moordenaars ernstige tekortkomingen in het voorste deel van hun hersenen hebben. Dus ook na twee jaar zijn hun hersenen niet verandert om beschaafd te worden.

   3. Top

    Tha dopper na gheur agus na ghealtaire!

    1. Sealgaire

     Ja Top, het is een blijft een blablabla blaaskaak/pisvlek en eenzame laffe kale speklap.

     1. Caesar Lion Cachet

      LS…

      Ook een pilletje misschien want het slagersmes heeft niet geholpen !

   4. Mars020

    Wat kan mij onze reputatie schelen, als het om veiligheid gaat. Terroristen moeten in ieder geval nooit meer vrijkomen. Voor de rest natuurlijk, moordenaars en verkrachters. Als die gasten merken, dat het in Nederland geen feest meer is in hun cel en ook die idiote vervroegde vrijlating en proefverloven worden geschrapt, denken ze misschien wel een keertje na, voordat ze iets flikken?.

 2. santiago

  Blijft gewoon doorgaan. Ik ben allang gestopt met zuchten en me verbazen. Ik denk dat 90 % dat zich bezighoudt met dit soort instellingen of zelf gestoord is of incapabel. Maar gewoon allemaal bijdehand doorlullen en er een dik salaris aan overhouden. En er zijn wat van dit soort instellinkjes verstopt in de Veluwse bossen in oude peperdure villa’s

 3. F.C. Labrouste

  “Anne Faber-killerkliniek”

  Is iemand geholpen met dit soort hysterisch taalgebruik?

  1. santiago

   Heb jij er een beter woord voor dan. Ga eens met de ouders van Anne praten, bijdehand. Als je nou niets fatsoenlijks te melden hebt, hou dat je mond dicht.

   1. EU kok

    Hoe noemt u alle in Nederland rondrijdende zwarte Suzuki Swifts en hun bestuurders

    1. Ron

     Wat is uw punt?

     1. Seneca

      @ron
      er is geen punt. er is alleen scoren op de lijst der vergoedingen, want al dit soort lieden krijgen centjes van de overheid of Soros stichtingen of NGO’s voor elke kreet die zij op al dit soort fora slaken.

   2. Ragmilla

    Ik kan mij niet voorstellen dat de ouders van Anne Faber hier gelukkig van worden maar begrijp dat u dat niet begrijpt, daarvoor is enig vermogen jezelf te verplaatsen in het gevoelsleven van anderen wel nodig.

 4. EU kok

  Quote : geestesgestoorde, gewelddadige maniak
  .
  Gelukkig blijkt deze kwalificatie niet uit de tekst.

 5. victus

  Bewoners in de nabij gelegen dorpen en plaatsen worden doelbewust blootgesteld aan gevaarlijke geestelijk gestoorde individuen. Bagataliseren, rechtpraten , ontkennen, afzwakken , verzwijgen het wordt allemaal geaccepteerd. Management en bestuur op staande voet ontslag en sluiten die circustent. Maar dat gebeurd niet. Een soort van waarschuwing afgezwakt en via watsapp. En daar blijft het bij!

  1. J.Rademaker

   Eens

 6. Rud56

  Zulke gestoorden dienen levenslang te krijgen, voorgoed uit de maatschappij. Overboord met dat ontzettend, te dure en veelal zinloze TBS-systeem waarin de ‘patient’ de behandelaar voorliegt c.q. voor de gek houdt om maar weer vrij te kunnen rondlopen.

  1. Hans Brusselmans

   Amerikaanse staat Alabama gaat veroordeelde pedofielen chemisch castreren
   Veroordeelde pedofielen moeten in de Amerikaanse staat Alabama voortaan voor hun vrijlating beginnen aan chemische castratie. Dat heeft gouverneur Kay Ivey bekendgemaakt. Het gaat hierbij om mensen die zijn veroordeeld voor zedendelicten met kinderen van 13 jaar of jonger.

   De pedofielen starten de behandeling een maand voor ze worden vrijgelaten. Ze moeten ermee doorgaan tot het gevaar op recidive volgens de rechter is geweken.

   Chemische castratie zorgt ervoor dat alle seksuele neigingen en verlangens verdwijnen. Die neigingen komen echter terug als de pillen niet meer worden geslikt.

   Kijk zo hoort het!

   1. F.C. Labrouste

    Los van het barbaarse karakter van de maatregel is de methode omstreden omdat de medicatie de hormoonhuishouding weliswaar beïnvloedt maar het effect op gedachten en gedragspatronen onduidelijk is en niet wetenschappelijk aangetoond. Het is zeer de vraag of chemische castratie zedendelinquenten in het gareel houdt, er zijn zelfs onderzoeken die aangeven dat het de agressie bevordert en leidt tot meer delicten.

    Kortom barbaars en niet effectief.

    1. Hans Brusselmans

     ‘Los van het barbaarse karakter van de maatregel is de methode omstreden omdat de medicatie de hormoonhuishouding weliswaar beïnvloedt maar het effect op gedachten en gedragspatronen onduidelijk is en niet wetenschappelijk aangetoond.’

     Dan maar niet chemisch castreren en het aloude slagersmes hanteren.

    2. Mars020

     Wat is er barbaars aan een pilletje?..

 7. Niet L niet R

  Maar een oplossing voor deze instelling, per direct en voorgoed sluiten, voordat er nog meer ongelukken gaan komen!
  Verantwoordelijken mogen niet meer in soortgelijke instellingen te werk worden gesteld!

 8. Vliegenvanger

  De directeur op het matje roepen en zodra het weer gebeurd de ketting op de poort. En slopen dat pand. Deze directie is niet capabel genoeg om adequaat in te grijpen.

 9. Caesar Lion Cachet

  LS…

  ORDO AB CHAO

  Hoe meer angst en chaos hoe liever het de Illuminatie is als afleidingsmanoeuvres voor de echte problemen en misleiding !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.