Zucht! Minister Carola Schouten gaat belastinggeld uitstrooien over landbouwfamilies

Geen categoriejun 23 2019, 12:00
Minister Carola Schouten (Landbouw en Visserij) komtmet een plan. Extra subsidies voor boeren!
Minister Schouten wil miljoenen euro's uitstorten over Nederlandse landbouwfamilies. Want als je al voor miljoenen euro's aan kapitaal bezit (grond bijv., red.) dan verdien je extra subsidie of zo. Dit is blijkbaar hoe het in Nederland werkt. Afgelopen week klaagde Schouten nog over het feit dat boeren 'een te laag inkomen' hebben. Nou, 'welcome in the club' zou ik tegen hen willen zeggen. Haar plan om het tij te keren? 'Circulaire landbouw'.
Als de minister zich echt zo'n zorgen maakt om het 'lage inkomen' van de boeren dan zou ze de belastingen gewoon moeten verlagen. Als voedsel goedkoper was dan wordt er wellicht méér gekocht en dat leidt dan vervolgens tot hogere inkomsten voor boeren. Maar in plaats van het verlagen van de BTW-belasting kiest Schouten om wéér subsidieprogramma's op te zetten. Want ja, eigenlijk wil iedereen liever gegarandeerd geld uit de staatsruif dan iets anders.
Mevrouw Schouten moet natuurlijk wat haar kiezers uit de visserij zijn niet zo tevreden sinds de invoering van een EU-verbod op 'pulsvissen'. Dus wat doe je dan als bestuurder? Ach, dan ga je gewoon wat miljoenen verdelen onder landbouwers.
We hebben dus in feite een kabinet dat miljarden euro's subsidies geeft aan mensen die Tesla's kunnen betalen en subsidies geeft aan personen die voor miljoenen euro's aan grond bezitten. Wat is Nederland toch een bijzonder land.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten