Zucht! Minister Carola Schouten gaat belastinggeld uitstrooien over landbouwfamilies

Minister Carola Schouten (Landbouw en Visserij) komtmet een plan. Extra subsidies voor boeren! 

Minister Schouten wil miljoenen euro’s uitstorten over Nederlandse landbouwfamilies. Want als je al voor miljoenen euro’s aan kapitaal bezit (grond bijv., red.) dan verdien je extra subsidie of zo. Dit is blijkbaar hoe het in Nederland werkt. Afgelopen week klaagde Schouten nog over het feit dat boeren ‘een te laag inkomen’ hebben. Nou, ‘welcome in the club’ zou ik tegen hen willen zeggen. Haar plan om het tij te keren? ‘Circulaire landbouw’.

Als de minister zich echt zo’n zorgen maakt om het ‘lage inkomen’ van de boeren dan zou ze de belastingen gewoon moeten verlagen. Als voedsel goedkoper was dan wordt er wellicht méér gekocht en dat leidt dan vervolgens tot hogere inkomsten voor boeren. Maar in plaats van het verlagen van de BTW-belasting kiest Schouten om wéér subsidieprogramma’s op te zetten. Want ja, eigenlijk wil iedereen liever gegarandeerd geld uit de staatsruif dan iets anders. 

Mevrouw Schouten moet natuurlijk wat haar kiezers uit de visserij zijn niet zo tevreden sinds de invoering van een EU-verbod op ‘pulsvissen’. Dus wat doe je dan als bestuurder? Ach, dan ga je gewoon wat miljoenen verdelen onder landbouwers.

We hebben dus in feite een kabinet dat miljarden euro’s subsidies geeft aan mensen die Tesla’s kunnen betalen en subsidies geeft aan personen die voor miljoenen euro’s aan grond bezitten. Wat is Nederland toch een bijzonder land.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. santiago

  Carooltje ons halve zooltje. De leukste minister van landbouw die we ooit gehad hebben. En ze is ook nog vice premier en gereformeerd.
  Is dat godverdomme leuk of is dat leuk.

  1. Rosasolis

   Schouten wil de condities in vele arme, ouderwetse boerderijen verbeteren; waaronder betere zorg voor de dieren. De overvolle varkens stallen zijn een grote nachtmerrie.
   De boeren verdienen te weinig voor hun producten. Ik ben helemaal eens met het EU verbod op pulsvissen. Jaren geleden kregen wij af en toe een zak “slip” visjes van een visser kennis. Kleine onvolwassen schol, tong, kabeljauw, etc. Die ook door de pulsvisserij, werden meegenomen. Natuurlijk zijn deze zeer jonge vissen nergens in de winkel of op de markt verkoopbaar. In plaats van ze terug in de zee te gooien geven ze weg aan familie of kennissen. C. Schouten is de beste min. landbouw die we in jaren hebben gehad.

   1. EmC2

    Ze mogen bijvangst niet terug gooien!! Overheidsmaatregel is niet een idee van de vissers, die willen het wel terug gooien.

  2. Rosasolis

   @santiago. Carola Schouten is misschien voor jou “de leukste min. van landbouw die we ooit gehad hebben”, maar behalve leuk zijn is zij de allerbeste. Zij heeft haar Masters
   Diploma in alle vakken van het landbouw. Als zij gelovig is, is dat haar persoonlijke keuze. Niemand heeft dit tegen wie dan ook te houden. Gelukkig heeft zij gekozen voor de CU die veel vrouwen in hoge posities binnen de partij heeft, en niet voor de oude
   mannetjes SGP partij die vrouwen geen enkele functie gunt, behalve op hen te gaan stemmen.

   1. santiago

    Diploma’s maken een mens nog niet een verstandig mens. En geloven is prima , gereformeerd zijn is heel wat anders.

 2. logisch denken

  En zo gaat de overheid weer ergens tussen hangen om prijsbeleid te maken. U moet uw prijzen verhogen want u heeft ter compensatie van het verlies op doorzet subsidie gehad.

  Vieze smerige linkse kartel politiek

 3. hermanlassche

  Houd godverdomme eens een keer op met het invoeren van weer een subsidie, en maak een begin met het verlagen van de lasten.

  1. DidiMadloba

   Door subsidies kunnen lasten verlaagd worden!

   1. EmC2

    Door subsidie pomp je meer geld rond, meer ambtenaren om weer alles te controleren en dan is het de vraag of het wel bij de juiste terecht komt. Dus uiteindelijk kosten subsidies altijd geld.

   2. logisch denken

    En onze lieve heer ligt nu op het strand te zonnen

 4. Kretoloog

  Schouten is ChristenUnie. Dat is GroenLinks in de Heer. Totale verwrongen kijk op de samenleving heeft dit vrouwtje.

  Startte als minister met veel krediet. Maar dat heeft zij binnen 2 jaar helemaal verspeeld. Vissers boos, boeren boos, burgers boos, iedereen heeft het wel gehad met Carola de Schijnheilige.

  1. Niet L niet R

   Terecht helemaal mee verspeeld, met dit voorstel!!!

 5. Niet L niet R

  Dat geld gaat naar de groot grondbezitters, schandalig maar te verwachten van deze minister!
  Zal veel familie en relaties mee gemoeid zijn!zeker niet uit te sluiten!!!

 6. Jumping

  De Volkskrant 15 Mei 2019.
  Artikel van Yvonne Hofs.
  Groot deel Europese inkomenssteun, gaat naar Nederlandse boeren, die bovenmodaal verdienen.
  60% van de boeren, heeft door deze subsidies, een hoger inkomen dan de doorsnee, werkende Nederlander.

  Lees vooral het stuk van Yvonne Hofs helemaal.

 7. DidiMadloba

  Dit is een rechtse website.
  Als je rechts bent vind je dat de vrije markt altijd gelijk heeft.
  De consequentie is helaas dat er in Nederland geen plaats meer is voor landbouw. Veeteelt valt te bezien, Nederlandse kaas is beroemd.
  Het landbouwgebied kunnen we het beste volbouwen. Dan worden we een soort HongKong, waar de torenhoge flatgebouwen dicht op elkaar staan.
  Maar de markt telt!

 8. Pescador

  Weer zo een die niet helemaal goed bij haar hoofd is, en deze onzin kan gewoon maar? Tijd om eens wat gele hesjes aan te trekken, en dat zooitje ongelofenloos in de noordzee te pleuren.

 9. Juriaan

  En na de boeren krijgen de oudere er geld bij, blijkbaar is er genoeg. Die ouderen zijn erg aan toe

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.