Video! EU-verbod pulsvisserij definitief, Rutte wuift vragen weg: ‘vraag Carola Schouten maar’

Mark Rutte kreeg in december de keus: de pulsvissers helpen bij behoud van werk en inkomen of kruipen voor de bureaucraten en de Europese lobby. Vandaag 16 april 2019 weten we het antwoord: Rutte kiest voor het knieënwerk. Het Europees Parlement, waar Nederland slechts 26 van de 751 zetels bezet, stemde vandaag definitief vóór het verbieden van deze duurzame vorm van visserij

Welkom in de prachtige, machtige en glorieuze Europese Unie! De Unie waar de wil van Nederland er nauwelijks toe doet en hardwerkende gezinnen lange tijd in onzekerheid leven. ‘s Lands politici buigen ondertussen voor de wil van een dictatoriale Brusselse elite.

Hoogdravend taalgebruik? Nee, het is niet meer dan passend in deze situatie.

Stel jezelf eens voor als eenvoudige pulsvisser. Je hebt een gezin, een bedrijfje en twee vissersschepen. Op een dag besluit je te investeren in nieuwe netten die veel duurzamer zijn, maar na een tijdje krijg je bevel van een bureaucraat om de netten te verbranden op straffe van een hoge geldboete. Maar als je de netten verbrandt kun je niet vissen want je hebt geen geld voor nieuwe…

Hoe zou u zich in zo’n situatie voelen? Nu zullen de legalisten, die steevast ‘de wet’ verdedigen los van menselijke moraal of gezond verstand, het verbod wel weer goedpraten. Zo ook premier Mark Rutte (VVD) die het nauwelijks iets boeit dat de pulsvisserij wordt verboden. Maar dit is dus wat hardwerkende gezinnen in Nederland wél overkomt!

Op de beelden is te zien hoe hij de DDS-verslaggever negeert en de vragen wegwuift met ‘Carola komt wel met een verklaring’. Eerder nog eisten  Kamerleden van de coalitiepartijen actie van kabinet Rutte 3, maar die actie is niets meer dan het publiceren van een persbericht. En regelde Carola Schouten welgeteld drie maandjes uitstel.

Volgens GroenLinks Europarlementariër Bas Eickhout hield Carola Schouten ons voor de gek, zo lezen we op NU.nl:

“Deze deal lag al lang vast. Minister Schouten deed alsof er nog iets te onderhandelen viel. Nederlandse parlementariërs deden alsof ze nog teksten aan het aanpassen waren. Maar dat was niet zo. Nederland heeft deze strijd al veel eerder verloren: vorig jaar toen het Europees Parlement voor een totaal verbod ging.”

En vandaag is het verbod dus écht definitief. Het Europees Parlement heeft daarmee ingestemd. En de bewindslieden kan het geen moer schelen.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. koeiepoep

  De eu wordt met de dag lachwekkender en rutte is de oppernar.

 2. Tman

  Weg met Rutte,de EU hielenlikker.
  Stem FvD of PVV.

 3. santiago

  Haha Schouten, ga nu nog eens gezellig een weekendje naar Urk met je gristelijke koppie. Ze zullen daar blij met je zijn. Misschien moet je wel een paar beveiligers lenen van Geert.
  Ik sta pal voor de pulsvissers van Urk zei deze zelfbedachte minister van landbouw. Liegen mag niet he carool, maar ja, jij kan er ook niets aan doen. Je bent toch even vice-minister president geweest. Leuk voor het plakboek.

  1. Gekko

   Moet Schouten wel de ‘goede’ kerk kiezen. De vorige keer, begin maart, belandde ze in een SGP-kerk. De kerkgangers keken de ChristenUniedame toen straal weg, want ze had haar hoofd ‘onbedekt’ gelaten.

 4. J.Rademaker

  Duidelijk, de belangen van de niet innovatieve landen gaan voor het milieu.
  Dacht dat hij de premier van en voor Nederland is.

 5. Pescador

  En moeten wij nu echt lid blijven van zo´n dictatuur? Er wordt gestemt door landen die zelf helemaal niet vissen en daar ook geen ballen verstand van hebben , het wordt inderdaad met de dag gekker.

  Gauw eruit en onze democratie weer terug graag

 6. Ries

  Rutte laat z’n eigen mensen barsten. Getver wat een karakter heeft deze man toch…

  1. bejaarde

   Karakterloos dus. Hij zal wel een welgemeende smok van drunkie junckie krijgen

  2. santiago

   Ries. En Schouten laat de mensen waarvoor zij verantwoordelijk zou moeten zijn barsten. Als ze nu haar mond eens open doet tegen Rutte, maar ja, dan ben je van het pluche af he. Gluiperds zijn het, allemaal, geen enkel respekt voor.

 7. DeBruijn

  Welke Europese saamhorigheid?

  Het Europees Parlement, waar Nederland slechts 26 van de 751 zetels bezet.

  Ja, we hebben echt veel te vertellen, dus niet. We hebben helemaal niets te vertellen tegen Frankrijk en Duitsland. Helemaal niets!

  1. Peter Oudshoorn

   Oneens, DeBruijn. Een klein land kan welzeker balsturig zijn, dwarsliggen, een eigen koers varen en protest aantekenen dat publiciteit trekt. Zeker als de grote nettobetaler die Nederland is. Kijk naar Hongarije, waar Orban zich weinig aantrekt van de Europese immigratieconsensus en gewoon zijn eigen koers vaart, dwars tegen de Brusselse mores in.

   Nederland zou ook de rebel kunnen uithangen. Maar dan moet je wel mensen en partijen hebben die dat durven natuurlijk.

   1. DeBruijn

    @ Peter Oudshoorn

    Dat is waar, maar helaas knikt Rutte te snel. We hebben iemand die de kaas niet van ons brood laat eten. Maar wie zou dat moeten zijn op korte termijn?

    Jammer dat Verdonk te snel bij de VVD is weggegaan en niet de strijd met Mark verder had aangebonden. Daar had zij verder meegekomen, dan eruit te stappen.

    1. Marija

     Ik zou gaan voor MET STIP PIETER OMTZIGT.
     Dat is een kanjer.

     1. Peter Oudshoorn

      Marija, Pieter Omtzigt is inderdaad een kanjer en ik acht hem hoog mede vanwege zijn hoge integriteit.

      Maar hij heeft zich nooit los weten te maken van een traditionele regentenpartij, ook niet toen hij vorig jaar door de MH17-affaire werd kaltgestellt door de CDA-top.

     2. Gekko

      Omtzigt heeft voor de waanzinnige klimaatwet gestemd. Omtzigt heeft voor Marrakesh gestemd.

      Omtzigt heeft wel een grote mond, maar durft als puntje bij paaltje komt niet door te pakken.

    2. Peter Oudshoorn

     Wilders is een goede kandidaat om in Brussel stevig dwars te liggen. Hij ambieert geen EU-baan en stelt Nederland voorop. Jammer dat hij altijd gedemoniseerd is geworden, hij zou de perfecte ‘querulant’ zijn en veel binnenhalen.

   2. Fortiori

    De familie Orbán mag de handen dichtknijpen dat ze hoe dan ook nog subsidie ontvangen van de E U. Slecht voorbeeld van dwarsliggen !

    1. DeBruijn

     @ Fortiori

     Dat wel, maar hij krijgt wel wat voor elkaar. Dus wij moeten toch ook meer lef tonen.

    2. Punt50

     @ Fortiori

     Nee, een zéér goed voorbeeld zelfs. Hongarije is dus een netto-ontvanger, ligt dwars en toch blijven ze van ons krijgen. Sterker voorbeeld? Griekenland fraudeert zich in de euro, raakt in het slop, en blijft toch ontvangen.

     Conclusie, er overkomt je niks als je keihard een eigen koers vaart binnen de EU. Zeker niet als netto-betaler.

 8. Jumping

  In mijn geboorte stad, ging in mijn jeugd de mare, als je veel liegt krijg je pukkels, kijk een naar het gezicht van Rutte.!.
  Mijn huid is gelijk een perzik.

  1. Fortiori

   Opschepper ! Een perzik die 6 maanden in de zon heeft gelegen

 9. Rien Noppen

  “Mark Rutte kreeg in december de keus: de pulsvissers helpen bij behoud van werk en inkomen of kruipen voor de bureaucraten en de Europese lobby”

  Gevreesd moet worden dat Teunis echt gelooft dat Rutte deze keuze had.

  1. Joop Klepzeikert

   Trolollollollol. Op Joop.nl zitten ze wel op jouw domme gewauwel te wachten.

 10. Ome Wim

  Niets anders verwacht van die laffe kontenlikker, een baantje in Brussel is voor die januskop veel belangrijker dan het welzijn van onze vissers. Fvd en NEXIT

 11. Jumping

  Rutte en op zijn knieën kruipen.?
  Rutte doet alles kruipend op zijn knieën, wat hij als fijn of lekker ervaart.

 12. AS210854

  Gisteren heeft God de aanstichters van dit alles al hard gestraft.

 13. Kapitein Haddock

  “Duizend bommen en granaten”
  Tegen de borst stuitende lafheid heerst in Den-Haag!
  Bang voor figuren als de volgevreten Timmermans en zuipschuit Juncker!
  Nederland is de grootste netto betaler aan de EU en de opbrengst is netto nul komma nul. Af en toe mogen de Haagse politici konten likken in Brussel, maar…………….. wel eerst een substantieel bedrag overmaken!
  “Kielhalen” het hele zooitje! Wel op de puls manier! Linkse CU ‘se Caroletje eerst!

 14. Punt50

  Valt me nog mee dat hij (Rutte) het niet weg lacht..

 15. C.A.Barstow

  Rutte is een smerige land en volksverrader, het zoveelste bewijs daarvoor is weer geleverd.

  Stem tegen de politieke elite,
  Stem in mei ook op FvD!

 16. Joop Klepzeikert

  Rutte geeft helemaal nergens om, zolang je j maar op het pluche kan blijven zitten, tot hij een nog beter betaald en nog makkelijker baantje bij de VN krijgt.

 17. marco1

  Beetje zwak van Rutte, hij had gewoon kunnen antwoorden het lijkt of het volksverraad hem niet helemaal lekker zit. Hopelijk krijgen meerdere landen hun verstand en word het mogelijk gezamelijk uit de EU te treden.

 18. F. Domela Nienhuis

  En dit pikken we zomaar?

  1. Veteraan

   Ja, want dat doen we in Nederland @ Domela.
   In opstand komen is niet netjes en daarom laten we ons door deze politieke figuren, die alleen maar aan geld en macht denken, nog een oor aannaaien.
   Allochtonen komen in opstand en gebruiken geweld.
   Autochtonen dienen een klacht in.

   Ik hoor tegenwoordig wel eens stuk beter met al die oren, dat dan weer wel.

 19. Hartenheer

  Ik heb lang geweiveld toen men hard riep Nexit.

  Ga er steeds meer achter staan.

  1. marco1

   Ja mits er meerdere landen tegelijk gaan Nederland alleen zal gedoemd zijn om te falen. Jammer want ik zou ook graag een Nexit zien met behoud van economische open grenzen en de euro.

 20. PMG

  NEXIT!

 21. Augustus

  Nederlandse politici laten zo over zich heen lopen om hun eigen carrière in Brussel niet te bedreigen.

  1. Dik

   Het is nog erger, ze delegeren steeds meer macht aan Brussel ten koste van onze soevereiniteit.

 22. Florissa

  Nexit, alleen al bij de dreiging loopt het dun uit de broek bij die farizeeers daar.

 23. Jozias Visser

  Rutte omarmt de islam en legt deze satanische ideologie geen strobreed in de weg. De islamisering van ons land is in volle gang en likkebaardend glimlacht de eerste man van Nederland zich een weg door de politieke krochten. De gebroeders de Wit kwamen tenminste nog onterecht om het leven.

 24. PMG

  Het is van de knotse dat Nederland als één van de, zoniet als grootste, netto betaler maar 25 zetels heeft in dit achterlijke zooitje. Het zou eerlijk zijn wanneer de grootste netto betalers het meest te vertellen hebben over wat er met hun geld gebeurt.

  Mocht men dat niet democratisch vinden dan kunnen we overstappen naar het communistische systeem van allemaal gelijk, dus elke Europeaan draagt evenveel bij en is dit logge, dictatorische monster snel verleden tijd!

  NEXIT en EUXIT, stem FVD!

 25. shidaian

  Alles moet wijken voor Ruttes baantje. Hij heeft daar Macron hard voor nodig. Dus verkoopt hij onze pulsvissers voor persoonlijk gewin

 26. Ome Wim

  Had niet anders verwacht van januskop Rutte, de clown uithangen en konten likken en slijmen voor een baantje bij zatlap Juncker en zijn kliek is voor hem veel aantrekkelijker dan opkomen voor zijn land, wat een misselijkmakend figuur is die “man”.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.