Partijkartel sluit FVD uit in Drenthe: "Forum wil het op een andere manier dan PvdA, CDA en VVD"

Partijkartel sluit FVD uit in Drenthe: "Forum wil het op een andere manier dan PvdA, CDA en VVD"

"De winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen komt niet in het college van gedeputeerde staten", zo klonk het op RTV Drenthe gisteravond. Net als in tal van andere provincies wordt FVD ook in Drenthe uit het bestuur gehouden. Breekpunt was de energietransitie en de windmolenterreur in de Drentse dorpen,

Blij was fractievoorzitter Hendrikus Velzing (FVD) allerminst:

"Doet het [voorstel] recht aan de kiezers? Dan zeg ik van nee. Het was een duidelijk overwinning van nul naar zes zetels."

Volgens de voormalig burgemeester van Emmen, Cees Bijl (PvdA), onder meer verantwoordelijk voor het desastreuze Windlands, waren er grote onoverkoombare verschillen tussen de partijen, waardoor FVD nu buiten de boot valt:

"Ik denk dat dit een logische uitkomst is. Op het punt van klimaat en energie liggen de opvattingen van de partijen uit elkaar. We hebben één gesprek gehad met meerdere partijen en Forum wil het op een andere manier doen dan PvdA, CDA en VVD"

Eerder nog leek het erop dat FVD haar hoofd zou buigen voor de windmolenterreur in de provincie, maar dit bleek niet het geval. Forum weerstaat de klimaatgekte en houdt dapper stand. De partij deed water bij de wijn om de PvdA te pleasen zodat ze op dat punt meer gedaan konden krijgen:

"Sociaal zijn wij meegegaan met de Partij voor de Arbeid in de hoop dat zij ook water bij de wijn zouden doen op klimaat, maar dat bleek van niet."

Informateur Cees Bijl (PvdA) bevestigt het beeld:

"Ja, we verwachten veel steun van hen komende jaren"

De PvdA gaat dus zaken voor elkaar boksen dankzij FVD. Typisch iets voor de PvdA: wel ontvangen, maar niets leveren.

Dat de klimaatpartijen geen water bij de wijn doen richting FVD is jammer, maar hun eigen gemis. Ze zijn blijkbaar onwetend dat hen een zwaard van Damocles boven het hoofd hangt. In Drenthe gaat gedeputeerde Cees Bijl (PvdA) dus onverdroten voort met het creëren van chaos en drama.

Zo worden onder zijn verantwoordelijkheid tientalen windmolens geplaatst in de mooiste Drentse dorpen op de zandheuvels van de Hondsrug. Dat de VVD hierin mee gaat verbaasde FVD, zo stelt Velzing:

"Windmolens op zee zegt de VVD, maar dat klopt dus niet. Dit is kiezersbedrog, lees het programma maar van de VVD"

Tja. Verbazen doet het ons niet.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties