rutte 800x449

Video! EU-verbod pulsvisserij definitief, Rutte wuift vragen weg: 'vraag Carola Schouten maar'

Geen categorieapr 16 2019, 16:00
Mark Rutte kreeg in december de keus: de pulsvissers helpen bij behoud van werk en inkomen of kruipen voor de bureaucraten en de Europese lobby. Vandaag 16 april 2019 weten we het antwoord: Rutte kiest voor het knieënwerk. Het Europees Parlement, waar Nederland slechts 26 van de 751 zetels bezet, stemde vandaag definitief vóór het verbieden van deze duurzame vorm van visserij.
Welkom in de prachtige, machtige en glorieuze Europese Unie! De Unie waar de wil van Nederland er nauwelijks toe doet en hardwerkende gezinnen lange tijd in onzekerheid leven. 's Lands politici buigen ondertussen voor de wil van een dictatoriale Brusselse elite.
Hoogdravend taalgebruik? Nee, het is niet meer dan passend in deze situatie.
Stel jezelf eens voor als eenvoudige pulsvisser. Je hebt een gezin, een bedrijfje en twee vissersschepen. Op een dag besluit je te investeren in nieuwe netten die veel duurzamer zijn, maar na een tijdje krijg je bevel van een bureaucraat om de netten te verbranden op straffe van een hoge geldboete. Maar als je de netten verbrandt kun je niet vissen want je hebt geen geld voor nieuwe...
Hoe zou u zich in zo'n situatie voelen? Nu zullen de legalisten, die steevast 'de wet' verdedigen los van menselijke moraal of gezond verstand, het verbod wel weer goedpraten. Zo ook premier Mark Rutte (VVD) die het nauwelijks iets boeit dat de pulsvisserij wordt verboden. Maar dit is dus wat hardwerkende gezinnen in Nederland wél overkomt!
Op de beelden is te zien hoe hij de DDS-verslaggever negeert en de vragen wegwuift met 'Carola komt wel met een verklaring'. Eerder nog eisten Kamerleden van de coalitiepartijen actie van kabinet Rutte 3, maar die actie is niets meer dan het publiceren van een persbericht. En regelde Carola Schouten welgeteld drie maandjes uitstel.
Volgens GroenLinks Europarlementariër Bas Eickhout hield Carola Schouten ons voor de gek, zo lezen we op NU.nl:

"Deze deal lag al lang vast. Minister Schouten deed alsof er nog iets te onderhandelen viel. Nederlandse parlementariërs deden alsof ze nog teksten aan het aanpassen waren. Maar dat was niet zo. Nederland heeft deze strijd al veel eerder verloren: vorig jaar toen het Europees Parlement voor een totaal verbod ging."

En vandaag is het verbod dus écht definitief. Het Europees Parlement heeft daarmee ingestemd. En de bewindslieden kan het geen moer schelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten