Sneu FNV zet arbeiders voor aap met domme voorstellen, CPB: 'hoger minimumloon kost 45.000 banen'

Geen categorieapr 16 2019, 15:00
Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland hebben laten weten dat het FNV-voorstel om het minimumloon te verhogen met 33% juist negatief zal uitpakken voor de koopkracht! Volgens de werkgevers "zijn er andere manieren om de koopkracht te verbeteren".
Heel verrassend is dat natuurlijk niet. Het is namelijk een achterlijk voorstel van het FNV. Een verplichte prijsstijging op arbeid van 33%!? Knettergek! Niet alleen zou zo'n drastische stijging banen doen verdwijnen naar het buitenland, maar gaan werkgevers dan weer op zoek naar EU-arbeidsmigranten.
DDS-redacteur Wout Willemsen schreef kort geleden nog:

"Dan zit je nog met het aantal banen dat gewoon zal verdwijnen omdat Nederlands arbeid ineens 33 procent duurder is geworden. Om nog maar te zwijgen over het flinke aantal banen dat wél overblijft, maar strijdtoneel van een concurrentiestrijd van arbeidsmigranten wordt, die volgens Nederlandse lonen moeten worden betaald en Nederlands’ eigen beroepsbevolking eruit concurreren."

En inderdaad, zo is het!
Een hoger minimumloon is een extra aanleiding voor bedrijven om te investeren in 'innovatie' zoals achterlijke betaalzuilen bij de McDonald's of het versturen van de post per 'drone', zoals Monatoetje Keijzer (CDA) onlangs nog voorstelde. Dat moeten we niet willen en daarom is het beter het minimumloon gewoon te indexeren voor de inflatie.
En dat laatste gebeurt al! Het brutominimumloon steeg afgelopen jaar met een kleine 2,3%. Als je verstandige uitgaven doet, zoals Willemsen stelt, kun je er van leven. Dat de werkelijke inflatie hoger ligt dan het CBS ons voorhoudt moeten we niet vergeten, maar behalve de minima leveren álle werknemers in door dit fenomeen.
Daar kunnen de werkgevers niets aan doen, de Europese Centrale Bank dan weer wel. Het Centraal Planbureau (CPB), dat in tijden van onzekerheid weinig kan voorspellen, maar dit dan weer wel blijkbaar, stelt: 'een verhoging van het minimumloon met 5 euro kost ~45.000 banen'.
Concreet betekent het dat het verhogen van het minimumloon zoals FNV voorstelt kan leiden tot werkloosheid! Wie dit knettergekke voorstel bij de FNV bedacht heeft weten we niet, maar dat arbeiders op zoek moeten naar betere vertegenwoordiging staat buiten kijf.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten