Hommeles! PvdA-subsidiehazen slaan toe in Noordenveld: ‘subsidies toegewezen in strijd met regels’

Ook in de Gemeente Noordenveld weten de subsidiehazen hoe ze moeten lopen om het belastinggeld van de burger te ontvangen. De gemeente deed er nog een schepje bovenop en hielp de snellopende hazen, die enkel op subsidie lopen, aan wat extra geld door de regels te schenden. Wel zo makkelijk natuurlijk. Op deze manier is het veel eenvoudiger dan schimmige subsidieconstructies opzetten of onderzoeken doen waarvan het antwoord al vast staat

Volgens Dagblad van het Noorden loopt het dus spaak voor de hazen in de gemeente Noordenveld  binnenkort. Betrokken bij het schandaaltje was -uiteraard- een juridische entiteit in de vorm van een stichting, maar kon de stichting er zelf niets aan doen. De fout lag alleen bij de gemeente. Dat verwacht je natuurlijk niet, maar het is heus waar.

De stichting onderhield contact met een dorp ergens in Tsjechië. En ging op ‘uitwisseling’, snoepreisjes dus! ‘Stichting Oost-West Kontakten’ heet het en het heeft ook een voorzitter. Zijn naam is Geert Wolters. En dhr. Wolters was vroeger wethouder en lid van de PvdA van de gemeente Noordenveld. Ja, ja, de appel valt niet ver van de boom. Daar in het bos tussen de andere hazen heeft Wolters natuurlijk geleerd hoe hij met toverwoorden de gemeenschap geld uit de broek kan kloppen en doet het maar al te graag.

Maar de fout in deze ligt niet bij dhr. Wolters. Nee bij de gemeente. Die gaven namelijk subsidies “tegen de regels”. De gemeente Noordenveld verstrekte deze ‘civil society’-organisatie zo’n 8.000 euro per jaar. Van dat bedrag werden e-mails verstuurd naar het Tsjechische partnerdorp Litomyšl. De gemeente heeft de subsidies ondertussen langzaam afgebouwd naar 0.00 euro per jaar in 2016. Toch krijgt de stichting nog incidenteel geld van de gemeente, ook al staat ‘internationale contacten’ niet langer vermeld op de door de gemeenteraad geaccepteerde begroting.

Hommeles dus! De oud-PvdA wethouder speelt de emotiekaart en vindt het vervelend dat hij in verband wordt gebracht met de zaak. Ondanks dat hij ieder jaar duizenden euro’s van de gemeenschap in ontvangst neemt voor een makkelijke taak. Hij zou zich “beledigd” voelen:

“Er zijn enkele eenmalige subsidies verstrekt, waarvan de aanvragen via de officiële wegen zijn ingediend. Heel bijzonder dat mij nu verweten wordt de wegen in het gemeentehuis te kennen. Deze passage in het verweerschrift is onbegrijpelijk, suggestief, kwetsend en beledigend.”

De hazen blijven maar lopen. Maar ze zijn gelukkig wel in beeld. Hoe hard ze ook rennen. Zo denkt deze PvdA-subsidiehaas dat hij recht heeft op gemeenschapsgeld. Voor zijn stichting dat ‘contacten onderhoud’ met een dorp in Tsjechië:

“Daarom heb ik de subsidieaanvraag maar vast ingediend, wij gaan er vanuit dat een mondelinge toezegging van twee collegeleden rechtskracht heeft. Dat de aanvraag nu is afgewezen, verbaast ons dan ook enorm.”

Als de subsidie maar binnenkomt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Ragmilla

  Zo heb je ook veel studenten die menen dat anderen hun studie moeten subsidiëren.

  1. Nelson1

   Zo heb je ook veel gelukzoekers die menen dat alle hardwerkende Nederlanders hen moeten onderhouden.

   1. Ragmilla

    Dat zijn leugens die alleen de allerdomsten serieus nemen. Hardwerkende nederlanders zijn er maar een paar. 8 uur per dag 5 dagen in de week, tjonge.

    1. Nelson1

     Hahaha grapjas hoe denk jij dat subsidiegeld verkregen wordt….jaja toch echt door de harde werkende Nederlanders. En lees goed je zielige riedeltje…je hebt totaal geen respect voor mensen die 8 uur per dag 5 dagen per week moeten werken! In die studenten investeren we in ieder geval. Jullie luie uitkeringstrekkers profiteren alleen maar. Zeg maar eens een keer….dank je wel tegen al die lieve hardwerkende Nederlanders die jullie boterham betalen.

     1. Ragmilla

      70% van de inkomstenbelasting wordt door 25% van de mensen die inkomstenbelasting betalen opgebracht. Wees zelf erg dankbaar, door lui als jij is mijn zorgpremie ook al belachelijk hoog naast dat mijn inkomensafhankelijke zorgbijdrage al veel hoger is. Lekker joh die ‘rechtse’ staats afhankelijke wappies.

     2. Nelson1

      @Ragmilla…niet zo dom praten joh. De werkende middenklasse bijv. betaalt inkomstenbelasting. Ik neem aan dat jij en al die gelukzoekers geen aangifte hoeven te doen…jullie hebben immers niets. Dus wij…die een beetje inkomen hebben mogen al die nietsnutten onderhouden die nog te lui zijn om te werken. Syp Wynia zegt het goed….statushouders hup hup aan het werk jullie! Moet ook verplicht worden. Het is klaar met alleen je handje ophouden en niks doen voor de samenleving behalve de boel lopen te terroriseren! Dus ga werken…hoef je niet alles wat los en vast zit te stelen….

  2. ZiggyStardust

   Ragmilla, ja dat subsidiëren begint al bij de basisschool. En dan krijgen die ouders ook nog eens kinderbijslag. Ik heb geen kinderen, maar betaal wel belasting voor de opleiding van de toekomstige generatie, en graag ook. Zonder dit systeem zouden we snel afdalen naar het welvaarts en ontwikkelingsniveau van een gemiddeld Afrikaans land. Het IQ zal hier wel hoger blijven, want genetisch bepaald. Maar zonder fatsoenlijk onderwijs heb je aan IQ ook niet veel.

   1. Nelson1

    @ZiggyStardust….Precies!!

 2. Jantje

  Alle subsidies afschaffen. Maar dan ook allemaal.
  Er blijft veel te veel aan allerlei strijkstokken handelen, zonder dat er goed gecontroleerd wordt.
  Ik bepaal liever zelf waar ik mijn geld aan uitgeef.
  Hobbyisten met een enorme drang om hun hobby uit te voeren regelen zelf maar geld.

 3. Kapitein Haddock

  Het erge is dat mensen de PVDA weer gaan stemmen!
  Of zijn het de Allochtonen die terug komen van DENK en D66?
  Arm Nederland!

 4. Beukman

  Goed. In het verleden is er door de gemeente Noordenveld ten onrechte subsidie toegekend aan een stichting. Daar lag een misverstand aan ten grondslag, de gemeente heeft dit ook toegegeven en spijt betuigd, maar aangezien de voorzitter van deze stichting vroeger wethouder was voor de PvdA, is alles volgens Teunis niet de schuld van de gemeente maar van deze voormalige PvdAap, en misschien eigenlijk wel van de hele PvdA. Den Uyl wordt nog net niet genoemd, maar veel scheelt het niet.

  Bij Teunis zijn naam staat:
  Objectieve journalistiek bestaat niet, ik probeer dan ook niet.

  Mooi om te zien hoe iemand zijn best doet om te leven naar zijn eigen credo!

  1. Niet L niet R

   Linkse elite, zijn geweldig om iets te verdoezelen!

 5. Niet L niet R

  Helaas, deze gemeente is niet de enigste gemeente, die belasting geld van hard werkende burgers over de balk gooit!
  De aantal gemeentes doet het zelfde of meer doen, zijn bijna niet te tellen!

 6. Lampje

  Politici is een volk dat denkt dat ze werken, gezellige werkbezoeken maken met uitstekende lunches en diners, dure overnachtingen die nergens voor nodig zijn, en als klap op de vuurpijl onzin uitkramen in de raadszaal, parlement of de TV, en daar worden ze dan moe van. Kijk naar Marijnissen, die werd zo moe van echt werken bij zijn baas dattie de politiek maar inging en tut Ragmilla, 4 miljoen echt werkende mensen moeten het voor 17 miljoen mensen verdienen, hoort u daar ook bij?

 7. Bolkestein

  Hoog tijd om al die PvdA’ers eens hoofdelijk aansprakelijk worden gesteld voor alle maatschappelijke gevolgschade.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.