Annabel Nanninga: “We moeten ophouden met denken dat integratie van twee kanten komt”

Een prachtig gesprek tussen Annabel Nanninga, FvD-politica in Amsterdam, en afzwaaiend Volkskrant-hoofdredacteur Philippe Remarque. Een ware clash van wereldbeelden! In de NRC.

‘Noem je een vrouw die naar het kalifaat is gereisd ‘terroriste’ of ‘jihadbruid’?’
Na wat kennismaken, ze hebben elkaar namelijk nooit eerder ontmoet, snijdt Nanninga het eerste onderwerp aan waarmee direct de toon wordt gezet voor de rest van het gesprek. Nanninga gelooft niet in objectieve journalistiek. Zij heeft liever dat media eerlijk uitkomen voor hun politieke opvattingen. Remarque meent dat een CNN nog steeds gewoon neutraal is en dat dit ook geldt voor de NOS. Hij meent dat het wel degelijk mogelijk is voor een journalist om alleen de feiten te presenteren en de lezer zelf tot conclusies te laten komen. Nanninga geeft de voorkeur voor diverse (openlijk) gekleurde berichtgeving en scheidt zelf liever de feiten van de meningen.

‘Op zoek naar Forum-stemmer buiten Amsterdam’
Vervolgens gaat het over diversiteit. Nanninga verwijt de Volkskrant dat ze in een bubbel leven. Ze moest lachen om de oproep van een redacteur die Forum-stemmers buiten Amsterdam zocht, en zegt:

„O, o, o, Philippe. Vijftien jaar na Fortuyn en niemand van jullie heeft een nummer van een Forum-stemmer? Jullie van de deftige media hebben echt níéts geleerd.”

Remarque erkent het gebrek aan Forum-stemmers op de redactie maar lijkt hier verder geen kwaad in te zien.

“Er is geen massale instroom van vluchtelingen meer”
Nanninga bestrijdt het idee van Remarque, die stelt dat de zittende partijen de vluchtelingenstroom al enorm hebben beperkt. Zij kaart aan dat diezelfde partijen zo’n beetje alles uit de kast halen om vluchtelingen voor te trekken bij huisvesting en gratis coaching, rechtsbijstand, medische zorg en onderwijs aan te bieden.

Remarque begint dat de vluchtelingen maar een klein percentage zijn en dat Europa ‘op tilt slaat’ vanwege een miljoen extra mensen. Opvallend is dat hij zichzelf onderbreekt en aangeeft dat hij denkt dat de realiteit is dat Europa het niet aan kan. Hij wijt dit aan gebrek aan integratie. Toch denkt hij dat dit op den duur wel goedkomt. Dáár vindt men de breuklijn tussen Nanninga en Remarque.

“Nee. Zíj moeten zich aanpassen”
Remarque is van mening dat de migranten niet meer weggaan. Dat er over twee à drie decennia twee miljoen moslims in Nederland wonen waar we maar mee hebben te dealen. Nanninga is het met hem eens, tót hij zegt dat integratie van twee kanten moet komen. Daar wordt Nanninga fel en zegt ze dat zij zich maar aan moeten passen.

Remarque is duidelijk van de lijn ‘een beetje water bij de wijn’, ondanks dat hij zelf ook ziet dat het al die tijd niet heeft gewerkt. Terwijl Nanninga ervan overtuigd is dat het meebewegen met de islamitische cultuur er enkel voor zorgt dat die cultuur meer ruimte opeist, maar er geen of (te) weinig kruisbestuiving plaatsvindt die ervoor zorgt dat zij meer richting Nederlandse waarden gaan bewegen.

Al met al een mooi gesprek die het contrast tussen PvdA-/D66-/GroenLinks-ideeën afzet tegen FvD-gedachtegoed. Dit soort gesprekken mogen vaker voorbijkomen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

140 reacties

 1. logisch denken

  Wijze vrouw, zo kort in de politiek en nu al analytische gedachten.

  1. Robert75

   Totdat er weer verkiezingen zijn dan horen moslims weer bij Nederland.

   1. Lao Tse

    Nederlandse moslims horen inderdaad bij Nederland.

    1. RvdBe

     Ze horen niet bij Nederland, ze zijn in Nederland.
     En dat ligt niet aan Nederland maar aan hun eigen haatdragende achterlijke gedachte gang.

     1. Lee

      In de jaren ’60/’70 zijn Nederlanders in landen als Marokko en Turkije,
      mensen gaan ronselen omdat wij, Nederlanders, geen zin hadden in schoonmaakwerk e.d.. Daar voelden we ons te goed voor.
      Die haatdragende gedachtegang hoor ik juist in de reacties die men hier
      ( op deze site) op allochtonen heeft.

    2. Frets

     Hij is Dopper, aarsmade, pisvlekzuiger en is uit hetzelfde soort hout gesneden als Volkert van der Graaf. Opruien opstoken beledigen en als het hem niet bevalt feiten verdraaien naar eigen gewin en als deze dan onderuit worden gehaald geen reactie meer geven. Het feit dat hij nog geen permanente ban heeft, omdat hij bij vrijwel elke post die hij hier plaatst complete onzin uitslaat en de boel opstookt, mag gezien worden als een wereldwonder.

    3. logisch denken

     Aboutaleb noemt zichzelf een salaris. Nederland de moslims bestaan niet. Moslims erkennen de monarchie Nederland niet

     1. ManusR

      marokko is ook een monarchie, zo weinig verstand hebben die mohammedanen dus, wat overigens al eeuwen een feit is.

  2. AS210854

   LD. +++++++++++

   1. Mars020

    Ik heb nog nooit een Nederlandse moslim gezien. Ben ook nog nooit een Nederlander tegengekomen, die Achmed, Hassan, Ali, Mohammed enz heet. Verder lopen Nederlanders niet in woestijnpakken op straat en gaan ook niet naar de moskee.

    1. Piet51

     Ik ken een paar Nederlandse moslims en zie en spreek ze regelmatig. Geen kinderen van moslim-ouders, maar bekeerd, uit overtuiging dus. Ze zijn er gewoon en gedragen zich net als elke andere Nederlander, alleen op religieus gebied gaan ze een iets andere weg, overigens net als veel andere Nederlanders. Nederlanders met ouders van Nederlandse afkomst heten inderdaad niet zo gauw Achmed, Hassan, Ali, Mohammed, net zo min als Giacinto, Giovanni, Anders, Wlodislaw, Mauri, Szczepan en heel veel andere voor ons exotische namen.
     Verreweg de meeste moslims in Nederland lopen niet in woestijnpakken. Dat geldt vooral nog voor enkele oudere migranten.

     1. Piet51

      En verder is natuurlijk één van de redacteuren hier moslim. Ik heb niet de indruk, dat ook maar iemand van de schrijvers zich daaraan stoort. Ik begrijp alleen niet zo goed, dat hij zich altijd op de vlakte houdt als er weer eens een scheldkanonnade over moslims wordt afgeschoten. Ik zou me niet kunnen bedwingen als mijn levensovertuiging wordt zwart gemaakt.

     2. Rosasolis

      @Piet51. Ben ik met je eens. Er zijn steeds meer jonge mensen uit moslim ouders die helemaal westers zijn, en door het leven gaan als de meeste Nederlanders. Hoewel ze respect voor hun ouders, hebben ze niets meer de de moslim geloof en tradities te maken. Velen zijn bekeerd tot de
      christelijk geloof, anderen zijn niet gelovig.

 2. Ritter

  “objectieve journalistiek. Remarque meent dat een CNN nog steeds gewoon neutraal is en dat dit ook geldt voor de NOS.”
  ————

  Dan kijkt Remarque kennelijk geen CNN.

  Trump word 24 uur per dag op CNN gedemoniseerd en voor rotte vis uitgemaakt.

  Roddels en leugens worden door CNN verspreid over Trump. Dat heeft niets meer met “de feiten” te maken.

  CNN was ook een van die zenders die twee jaar lang de complot theorie heeft verspreid dat Trump met de Russen had samengewerkt tijdens de verkiezingen. Ze wisten het zeker. CNN kwam met verschillende “smoking guns” die dan later niet meer dan roddels bleken te zijn.

  Hetzelfde gebeurt op veel andere Amerikaanse media. En deze media komen er soms openlijk vooruit zoals MSNBC die zich inzet om Democraten in het zadel te helpen.

  Het probleem is dat veel Nederlandse journalisten hun nieuws van deze anti-Trump zenders krijgen en klakkeloos overnemen zonder zelf onderzoek te doen.

  1. Dropje

   CNN wordt 24 uur per dag door Trump gedemoniseerd en voor rotte vis uitgemaakt.

   Roddels en leugens worden door Trump verspreid over CNN Dat heeft niets meer met “de feiten” te maken.

   1. Mars020

    @Droplul, het is maar goed, dat Amerika geen geitenwollensok als president heeft gekozen. In onze regering breek je je nek over de geitenwollensokken, die continu lopen te liegen over de criminaliteitscijfers van gelukszoekers.

   2. DidiMadloba

    Trump is toch ook knettergek? Hij wordt daarin alleen overtroffen door het oorlogszuchtige tuig dat hem omringt.

    1. RvdBe

     Hij is idd knettergek:
     Trump wordt nooit gekozen tot president……..
     Hij houd het niet langer dan een jaar vol……..
     De 3e wereldoorlog zal uitbreken…..
     De beurzen zullen kelderen…..
     De werkloosheid zal toenemen……
     De Amerikaanse economie zal instorten…….
     Oh ja, nobelprijs voor de vrede winnende Obama, had toch maar mooi nog ff het Amerikaanse jaarrecord bommengooien op het midden oosten “verbeterd”
     Over oorlogstuig gesproken.
     Gewoon naar de feiten kijken en je niet laten leiden door alllerlei retoriek.

    2. Mau777

     Obama begon ZEVEN oorlogen – Trump NUL…..Google maar…..

     De man weigerde op diverse gelegenheden in een nieuw oorlogs-avontuur te stappen – en wie zat daar toen telkens moord en brand over te schreeuwen ?
     Juist, zijn tegenstanders de “democraten”……
     Trouwens, 1 van de belangrijkste redenen dat tijdens de 2016 verkiezingen nogal wat Libertairen (!) op Trump hebben gestemd i.p.v. op Clinton, is omdat ze Clinton niet wilden steunen in 1 van de punten op haar “verlanglijstje” : een oorlog met Iran…..

     Al die onzin a la “Trump is knettergek”, berust op demagogische prietpraat, niet op feiten.
     Iets eindeloos herhalen, maakt het nog geen waarheid.

     Ik zie dat ook op FB bvb. – ik heb daar nogal wat Amerikaanse vrienden, zowel Republikeinen als Democraten.

     De Republikeinse vrienden doen doorgaans de moeite werkelijk over zaken te discussieren en claims te onderbouwen met argumenten, de Democratische vrienden blinken enkel uit in het systematisch posten van platte hysterische “scheldmemes” aan het adres van Trump, argumenteren komt er gewoon niet eens aan te pas…..

     Telkens ik mijn democratische buddies vraag : “Maar WAT heb je nu eigenlijk tegen Trump ? WAT doet hij dan fout volgens jou ? ” geraken ze NOOIT verder dan het herhalen van “knettergek, dom, achterlijk, ongeletterd, racist, homofoob, verkrachter, fascist”….meestal met “iedereen WEET dat toch !” er achteraan….(…)
     Als ze al es een specifieke reden opgeven, blijkt dat bij nazicht telkens te berusten op een door een “democratische” krant volkomen uit context gerukte Trump-quote of een regelrechte leugen zoals “hij steekt kinderen in kooien”, een kwakkel die berust op 1 (!) door linkse activisten geensceneerde (!) foto (de foto werd onomstotelijk debunked als vals, maar toch BLIJFT men die onzin gewoon herhalen alsof er nooit een debunking plaatsvond).

     Ik zie exact het zelfde in de Eurocratische pers : correcte informatie over Trump’s politieke beslissingen & verwezenlijkingen is bijna niet te vinden aldaar, enkel een eindeloze (dagelijkse) stroom van absurde karakter-assasinaties, inclusief onderwerpen zoals “Trump speelt volgens “insiders” vals bij het golfen !” of “Trump’s nieuwjaarsportret is toch zo fake…” en “Zelfs Ivana heeft de pest aan hem !”……

     Ik heb nogal wat Amerikaanse Presidentschappen politiek gevolgd in het verleden, er waren goeie bij & slechte, soms HEEL slechte, maar ik heb nog NOOIT EERDER zo’n hoop flagrante onzin & leugens over 1 man zien uitstorten……

     En dat is best wel bizar, want HIJ doet tenminste zijn job.

     1. Mart

      Mau,helemaal met je eens,ook ik krijg hier in Brasil veel te lezen via mijn e mail uit de USA waar ik zelf ook veel geweest ben voor mijn we ”rk toen,dus de mentaliteid van deze mensen een beetje ken….Niets mis met The Donald,…..een kerel met ballen.Kan ik niet zeggen van vele ”politicy” in Europa.

     2. Lee

      Trump is een handelsoorlog begonnen met de kans dat we weer in een recessie terecht komen.
      De moeizaam opgebouwde relatie met Iran weet hij binnen no time onderuit te halen.
      In een ontmoeting met Poetin, die zegt zich niet te hebben gemengd in de Amerikaanse verkiezingen, gelooft hij Poetin en niet zijn eigen mensen.
      Zijn medewerkers, die hij lovend binnenhaalt, worden binnen een half jaar als onbetrouwbaar er weer uitgegooid.
      Hij wilde Nancy Pelosi in een kwaad daglicht zetten door een opname van haar te vertragen waardoor het leek dat ze dronken was.
      Hij wil miljarden uitgeven aan een muur. Gelukkig hebben de democraten dat belachelijke idee tot nu toe kunnen tegenhouden.
      Hij praat minachtend over vrouwen ( grab them by the pussy).
      Hij verdraagt geen kritiek en heeft daarom niet het lef ( als enige Amerikaanse president) mee te doen aan het Captains diner.
      Zo kan ik nog wel even doorgaan en dit zijn ook argumenten die democraten aangeven en die niet, zoals u aangeeft, niet verder komen dan gek enz.
      Het is niet voor niets dat mensen, pas nog een Engelse diplomaat, die rechtstreeks met hem te maken hebben ( en dus niet uit de media vernemen) tot de conclusie komen dat zijn kennis van zaken abominabel is en hij daarom incompetent is.

     3. Lao Tse

      @ Lee,

      Een deprimerende opsomming maar helaas feitelijk volledig juist.

    3. logisch denken

     Schitterend zoal Trump tegen het establishment aanschopt. Voorlopig maakt hij al zijn verkiezings beloften waar en klimt Amerika langzaam uit het dal. Ondanks de linkse zwart makerij is de kans op een herkozen Trump erg groot . Dit doet me echt veel plezier

   3. Bosche draak

    Dropje wordt 24 per dag door dropje’s stompzinnigheid gedemoniseerd en voor rotte vis uitgemaakt.

    Roddels en leugens worden door dropje verspreid over het onderwerp en dropje heeft niets meer met de feiten te maken.

   4. Mart

    Dropje….ben je weer dronken?Of gewoon dwars,zoals je mede trolletjes.

  2. 007

   Daarbij moet gezegd worden dat ik in de toon van de berichtgeving (oa op nos en rtl) ook vaak zeer subtiel maar absoluut een bepaalde mening hoor doorklinken…

  3. Kretoloog

   Niet alleen CNN en de Amerikaanse media, ook in NL is de journalistiek niet objectief. Begin deze eeuw werd Pim Fortuyn kapot geschreven door de media (Elsevier uitgezonderd). En nu zien we dat opnieuw met Thierry Baudet. En Geert Wilders heeft al 15 jaar te maken met een hem vijandige pers. Ook boor de SP is de MSM trouwens weinig neutraal.

   Daarentegen worden alle strapatsen en misdaden van GroenLinks gebagatelliseerd of doodsimpel niet eens vermeld. Want groen plus links is moreel superieur, vinden de journalisten (op een enkele uitzondering dan, zoals Sylvain Ephimenco).

   1. DidiMadloba

    Media mogen best een mening hebben. Ze moeten alleen niet suggereren feiten te presenteren als ze die verzinnen of verdraaien. De meeste kranten hebben opiniepagina’s die zelfs hun taak zouden verzaken als ze neutraal zouden blijven.

    1. Niemandalletje

     “Ze moeten alleen niet suggereren feiten te presenteren als ze die verzinnen of verdraaien.”

     En daar zit de crux, dat gebeurt helaas regelmatig. Lees en luister maar om je heen.

    2. Siemien

     Mevrouw Nanninga heeft natuurlijk gewoon gelijk

  4. Bolkestein

   Zeg maar gewoon dat die MeningsSturende Media journalisten bewust liegen. En godzijdank hebben de Amerikanen immuniteit voor de leugenpers en zal in 2020 Donald Trump herkozen worden.

 3. Lao Tse

  Of integratie van twee kanten of van een kant moet komen is een mening. Feit is dat ze per definitie van twee kanten komt: culturen die mengen veranderen allebei.

  Annabel verliest zich dus in wensdenken.

  1. Top

   Blablabla. Blaaskaak.

  2. 007

   Zo’n beetje op elke plek in de wereld is het de ongeschreven regel dat de gastheer (of: het gastland) gastvrijheid betoond (en dit is binnen het kader van de cultuur van de gastheer!) en dat de gast zich schikt naar de etiketten (of: de gebruikelijke omgangsvormen) van de gastheer…
   DE GAST DIENST ZICH DUS AAN TE PASSEN…

   1. Lao Tse

    Allochtonen zijn geen gasten, het zijn gelijkwaardige Nederlanders.

    1. tonna

     @lao
     Indien jij geleefd had in begin 40er jaren zat je allang in de trein,enkele reis!

     1. Lao Tse

      Dat is goed denkbaar, tonna, maar welk punt wil je hiermee maken?

     2. Frets

      Blablabla aarsmade en pisvlekzuiger

     3. tonna

      @lao
      Het punt dat ik wil maken?
      Europa heeft een nieuwe doortastende Adolf nodig!
      Ene die alle illegalen deporteert,een einde maakt aan het misplaatste altruïsme jegens het overwegend islamitisch handophoudend tuig.
      Moet je nog wat?

     4. EU kok

      Waarschijnlijk was tonna of anton dan de NS medewerker die zich had opgegeven voor dit soort werk.

     5. Lao Tse

      Ik vreesde al zo’n barbaarse reactie, tonna.

      Je spoort niet lekker.

     6. Frets

      flikker toch op blablabla aarsmade en pisvlekzuiger, niemand moet jou, vieze stoker

     7. Lee

      Tonna, zelfs een kleuter praat zinniger dan jij!!!!

    2. Sprookjesfiguur

     Onzin, allochtonen zijn gelijkwaardige mensen. Geen gelijkwaardige Nederlanders. Het Nederlanderschap is niet alleen een pasje met foto en naam. Een veel gemaakte denkfout van links.

     1. Lao Tse

      Toch is elk mens met een Nederlands paspoort gelijk voor de wet, Sprookjesfiguur. Jij kent allochtonen een lagere status toe. Dat is racisme. Je mag het denken maar er gelukkig niet naar handelen.

     2. Sprookjesfiguur

      “Jij kent allochtonen een lagere status toe”

      Indien de allochtoon zich niet aanpast aan de Nederlandse normen en waarden, dan moet ik je gelijk geven. Indien de allochtoon dit wel doet, is diegene voor mij een Nederlander met een migratie achtergrond. Helaas zijn dat er heel weinig.
      En inderdaad behandel ik mensen die alleen maar nemen maar niets willen geven, helaas wat minder. Dit is geen rasisme, maar wel discriminatie. Ben ik een “foute” Nederlander? Volgens jou en de wet wel. Helaas, dat krijg je ervan als je een autochtone groep decennia lang wegzet, en hun mening nooit meeneemt in besluitvorming. Dus jij en de wet, daar lig ik allang niet meer wakker van.

     3. Lao Tse

      “Indien de allochtoon zich niet aanpast aan de Nederlandse normen en waarden,”

      Dit is te vaag, Sprookjesfiguur. Voor Nederlanders, autochtoon en allochtoon, geldt maar één criterium op dit punt: ze moeten zich gelijkelijk aan de wet houden. Normen en waarden zijn vrij (voor zover ze geen wetsregel betreffen) en daar hebben we landgenoten in te tolereren.

     4. Siemien

      Dat vind Lao als liefhebber en islamknuffelaar natuurlijk, Nederlanders zien dit namelijk héél anders, dit heeft met cultuur te maken, als je bij mij in huis komt wonen gelden mijn regels nou zo werkt het hier in Nederland ook incl. normen en waarden.
      Kijk opsporing gezocht eens zou ik zeggen..

     5. Sprookjesfiguur

      @ Lao

      Helaas heb je gelijk dat de Nederlandse wet hier geen onderscheid in maakt. Het zou Nederland sieren dit wel te doen. Te beginnen bij de grondwet, die hopeloos verouderd is.

     6. Sprookjesfiguur

      @ Siem

      Gelukkig wonen zeer waarschijnlijk in jou huis alleen autochtone Nederlanders. In Nederland allang niet meer. In Amsterdam wordt zelfs gesuggereerd dat de autochtoon zich moet aanpassen aan de allochtoon, dat heet dan integreren. Het zal je stad maar zijn.

    3. Vit

     @Lao Tse

     “Allochtonen zijn geen gasten, het zijn gelijkwaardige Nederlanders.”

     Als de tijd komt van afrekening komt met gasten als jij zou ik maar gaan emigreren, verstandig is er alvast rekening mee te houden.

    4. peetjoh. k

     Zou jij mij niet willen vergelijken met een terroristische islamiet.

    5. logisch denken

     Fout het zijn van oorsprong Gastarbeiders.

    6. Niemandalletje

     “Lao Tse 52 minuten ago
     Ga terug naar je eigen land. In Nederland hoor je in elk geval niet.”

     Was dit niet van uw hand? 😉

     1. Frets

      Doe geen moeite, want met deze levensvorm, valt niet te debatteren. Stelt altijd zijn eigen waarheid als leidend. Soms geholpen door zijn ‘trolmatties’, die zelf ook maar lege briefjes invullen. Als je dan de inbreng van de trollen, op deze site tot je neemt, heb ik toch het gevoel van ‘wat zonde’, een parasitaire levensvorm, die nu met uitkering in vrijheid leven, schoppend, bijtend en spuwend, naar de ‘hand die hen voed’ en er graag gewag van maken, dat ze het allemaal beter weten. De wetenschap, dat er tussen mijn tenen, meer intelligentie te vinden is, dan in de gehele familie van ‘ons trollenlegertje’.

   2. Lee

    Als je een goede gastheer bent dan houd je rekening met de gasten die bij je komen. Zo zet je een vegetariër geen vleesschotel voor.
    Komt er een conservatief iemand bij je op bezoek dan ontvang je die niet in uitdagende kleding enz enz.
    Kennelijk ben jij de enige die die ongeschreven regel kent.

    1. Lao Tse

     Ik blijf dat beeld van gastheer en gast niet gelukkig vinden. Allochtone Nederlanders zijn geen gasten, ze wonen hier met net zoveel recht als iedereen. Gastvrijheid is een deugd maar die houding hoeven we niet specifiek jegens allochtonen in te nemen, we moeten ze als gelijkwaardige medeburgers behandelen.

  3. Kretoloog

   Lao Ernst Rien Duijndam Dopper ceteris Simon Quispel paribus Brouwenstein code134 Noppen en de feiten. Neem dat maar met 100 kilo zout. De duim van Tse is 10x dikker dan zijn pik.

   1. fockingworst

    @kretoloog 100 x +

    1. Frets

     @kretoloog 1000 x +

   2. Veteraan

    @ Kretoloog.
    Zit waarheid in.
    Als je hier op deze site voldoening moet hebben door Trolletje te spelen zegt dit iets van je seksuele prestaties.
    Want anders vulde je vrije tijd wel anders in.

    Het is dus een impotente, pedofiele betweter met een hobby.
    Tja, de waarheid kan zeer doen.

  4. logisch denken

   Welke concessies heeft de islam gedaan in het integratieproces – wat nooit heeft plaats gevonden – . Als de islam zijn zin niet krijgt komt het toverwoord discriminatie uit de koker en begint de ideologie iets te schreeuwen over vrijheid van geloof. Het is enkel in en in triest dat hun vrijheid een beperking geeft aan anderen

 4. Ritter

  ““Er is geen massale instroom van vluchtelingen meer”
  ————
  Er is nooit een massale instroom van “vluchtelingen” geweest.

  Er is een massale instroom van illegale migranten die onder het mom van “vluchteling” naar Noord/West Europa reizen vanwege de financiële/economische voordelen ( ons sociaal stelsel)

  Zelfs de migranten uit Syrië kwamen vanuit veilige landen ( zoals Turkije,Libanon, enz) naar Europa. Dat zijn dus in essentie ook economische migranten.

  1. AS210854

   Ritter, je slaat de spijker op z’n kop.++++++++++++++

  2. DidiMadloba

   Massa-immigratie hadden we rond 1980, later niet meer. Toen besloten veel gastarbeiders – die we in de jaren ’60 zelf naar Nederland haalden omdat bedrijven zo nodig hadden – massaal in Nederland te blijven, want de overheid beging te stommiteit ze anders geen WW te geven. Er was toen een economische recessie waardoor veel gastarbeiders werkloos werden.

   1. Ab Infinitum

    En alzo bouwden zij door hun verblijf AOW op. De gerepatrieerde gastarbeiders na hun pensionering spreken nog altijd lovend over dit mooie land. Zij hebben een comfortabel bestaan in het thuisland…

    1. logisch denken

     totaal krankzinnig dus. Uitkeringen aanpassen aan de levensstandaard daar………….

   2. toetssteen

    @Didi
    Vaut! Mijn vrouw is een Rotterdamse en zij zag reeds Marokkanen in keurig kostuum bij de disco in ’57. Mjah, maar die kwamen uit de grote stad en werkte dus echt.
    Later kregen we de shit uit de Rif, maar dat had geen bal van doen met gastarbeid. Want hahaha, veel van de eerste grootsteedse Marokkanen gingen terug toen ginds de economie aantrok en wat restte huwde hier en spuugt op dat tuig!

 5. DidiMadloba

  Ze zegt niet wat in de kop staat, maar dat de nieuwkomers zich moeten aanpassen, en niet de autochtonen.

  Wat is “integratie” precies? Elkaar leren kennen misschien? Dat kan niet anders dan wederzijds gaan.

  1. tonna

   @didi
   Jij moet ook maar oprotten,je sympathiseert en identificeert jezelf met illegalen omdat jezelf een kleurtje hebt!
   Objectiviteit is je vreemd natuurlijk,vooral omdat je mede het handje ophoudt voor gratis geld?

   1. Lao Tse

    Je komt tamelijk onnozel over, tonna. Besef je dat zelf ook niet een beetje?

    1. Frets

     Aldus de pisvlek en masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

    2. Bosche draak

     En het kan niemand wat schelen wat jij weer loopt te liegen

     En dat besef jij niet

 6. Ritter

  Vandaag in Trouw een informatief artikel over illegale migratie onder de kop:

  Het probleem is dat er niet genoeg Salvini’s zijn om de zuidelijke grens van Europa te bewaken

  Een stukje uit het artikel:

  “Of de strijd van Sea-Watch alleen humanitair is, valt te betwijfelen. Deze is ook ideologisch, getuige de provocaties en het opzoeken van de confrontatie met aartsvijand Salvini. Sea-Watch 3 had de opgepikte migranten naar het dichterbij gelegen Malta of Tunesië kunnen brengen, maar koos doelbewust voor het Italië van ‘poortwachter’ Salvini. Die man moet op de knieën, vindt Sea-Watch, ongeacht de groeiende boosheid van een ruime meerderheid van de Italianen.

  Tussen 2014 en 2018 werden in Italië 646.000 migranten de havens binnengebracht, meestal door buitenlandse ngo’s. Andere EU-landen lieten Italië aan zijn lot over. Dankzij het restrictieve beleid van minister Salvini is nu een halt aan deze illegale stroom toegeroepen. Dit jaar (tot begin juni) zijn de enorme aantallen van de laatste jaren tot 1551 personen teruggebracht. Dat kun je natuurlijk altijd vanuit het comfortabele Noord-Europa betreuren.

  Maar Salvini is niet het probleem. Het probleem is dat er niet genoeg Salvini’s zijn om de zuidelijke grens van Europa te bewaken.”

 7. tonna

  Waarom heeft Poetin géén last van illegalen toestroom?
  Ik weet het!
  Waarom heeft Ôrban géén last van illegalen toestroom?
  Ik weet het alweer!
  Laat ons het beleid van Poetin en Ôrban copiëren,en klaar is kees,oeps we hebben het Marrakesh akkoord getekend!
  Wat nu?
  Ik weet het alweer,ben ik nu zo slim of is de meerderheid van Europa achterlijk?

  1. peetjoh. k

   Nou de meerderheid is gewoon slim alleen worden we bedrogen. Stemfraude in veel landen. En altijd van die gemanipuleerde berichten zodat het niet opvalt dat ze gewoon de boel besodemieteren.

 8. NoDoubt

  Integratie zal nimmer plaatsvinden van moslims. Doodeenvoudig omdat Moham dat verboden heeft. In eerst instantie waren er alleen gastarbeiders, nu zijn er moskeeën en dus imams (vanuit buitenland aangestuurd). De gematigde moslims worden afgestraft door de imams. Moham vermoordde honderden mensen. Dus als een moslim een dhimmie dood wordt hij beloond met 77 maagden. Als mensen dat nog niet snappen en wat daar de gevolgen van zijn. Weg welvaart en democratie en dhimmies, dan heb je je huiswerk niet goed gedaan. Behalve de PVV die is nog nimmer op de inhoud aangevallen.

  1. Lao Tse

   “Integratie zal nimmer plaatsvinden van moslims. Doodeenvoudig omdat Moham dat verboden heeft.”

   Doe niet zo idioot. Er zijn moslims in Nederland burgemeester, Kamervoorzitter, Kamerlid, cabarettier, schrijver en wat niet al die de onze rechtsstaat beter begrijpen dan jij.

   Dwaas.

   1. Sprookjesfiguur

    Wegens positieve discriminatie (ja daar is ie weer), was het bedje gespreid. Meer allochtonen, meer multicul, meer positieve discriminatie. Door de overheid uitgevoerd, voor de autochtone burger verboden. Meer, meer, meer. Nee… minder, minder, minder. Maar minder is dan weer strafbaar. Gek hè.

    1. Lao Tse

     Positieve discriminatie of niet, Sprookjesfiguur zal toch niet willen ontkennen dat moslims als Aboutaleb, Arib en Marcouch heel goed geïntegreerd zijn?

     1. Siemien

      Dit zijn de extremen en veelal bedoeld om je kop in het zand te kunnen houden en de problemen rond integratie weg te wuiven…

     2. Sprookjesfiguur

      @ Lao

      Dat weet ik niet. Ik ken ze niet persoonlijk. Maar voor de bühne doen ze wel hun best. Ik ben wat sceptischer. Helaas is mijn vertrouwen in moslims niet zo groot.

     3. peetjoh. k

      In elk moslim land ben je als christen of immigrant of expat gewoon een 6e rangs burger Lao. Het zou heel normaal zijn om imigranten dus 6e rangs burger te laten zijn en ze nooit als gelijkwaardig te zien.

     4. Lao Tse

      @peetjoh.k,

      Het lijkt me geen goed idee om de regels in achterlijke islamitische landen hier toe te passen.

     5. Frets

      blablabla pisvlekzuiger en blaaskaak

     6. Bolkestein

      Die Salafist en Jihadist van wie zijn dochters niet met een Nederlander mogen trouwen?

   2. Siemien

    Lao leeft onder een steen, heeft werkelijk geen idee wat er in de echte samenleving speelt…

   3. logisch denken

    De islam verwerpt de rechtstaat en de democratie. Lees de koran druiloor. De sharia is de wetgeving voor de gelovige moslim. Dat jij dat niet Lao valt me wel zo geweldig tegen.

    1. Lao Tse

     Klopt, toen de Koran werd geschreven bestonden rechtsstaat en democratie nog niet. Voor de Bijbel geldt overigens hetzelfde.

     Dé sharia bestaat niet. Er bestaan eindeloze variaties van de sharia.
     Je lijkt slecht geïnformeerd, logisch denken. Zou je niet eens een andere nickname overwegen?

     1. Siemien

      De islam is een satanische ideologie die zijn weerga niet kent en sharia is 1 van de componenten..
      Sharia is islamitische wetgeving domoor, dat Lao de islam verdedigd is op zich al een schande natuurlijk..

     2. peetjoh. k

      Als je nou die rare wetten van ze niet wil (snap ik) en hun ook niet (ga ik van uit). Dan is het toch raar dat ze hier juist wel die wetten willen cq al hebben (de groep uit de landen daar). En mensen die onder die wetten leefden en opgegroeid zijn zouden die nog wel kunnen omgaan met vrijheden zoals hier. Kijk naar de gevallen van aanranding in zwembaden en op festivals. En dat is nou waar ik van zeg, ja waarom zouden wij ons met zulk soort problemen opzadelen. Het is een extra zorg in je land voor niks.

     3. logisch denken

      hahaha , Lao zegt de sharia bestaat niet. Ik zwijg verder over dit onderwerp want buitenom de hoogmoedswaanzin kan ik tegen zoveel stomiteit niet op

     4. Niemandalletje

      Wat schrijft u nu?
      ……bestaat niet omdat…..?
      En u durft anderen de maat te nemen en als onnozel weg te zetten?

     5. Lao Tse

      Logisch denken maakt niet de indruk te weten waarover hij spreekt. Voor enig inzicht zou hij eens kunnen googelen op: ‘WRR: Sharia en nationaal recht. Rechtssystemen in moslimlanden tussen traditie, politiek en rechtsstaat’

      Daaruit zal hij kunnen concluderen dat de sharia hoogstens een globale aanduiding is van islamitisch recht dat in de praktijk volledig verscillend wordt toegepast in moslimlanden.

     6. logisch denken

      betwetertje , welke omschrijving je eraan geeft zal mij worst zijn. De sharia bestaat wel degelijk en wordt sinds kort in een aantal landen striict uitgevoerd.

      Nationaal recht wordt niet erkent , democratie wordt niet erkent , rechtbanken worden niet erkent. PUNT

     7. Lao Tse

      Heeft logisch denken kennis genomen van het WRR-rapport?

     8. Frets

      Aldus de blablablabla blaaskaak én pisvlek

     9. logisch denken

      ik zeg je dat de sharia de wetgeving van de moslim is en de moslim onze democratische rechtstaat verwerpt.

      volgt lao wel de actualteiten van de dag of praat ie het liefst poep ?

   4. peetjoh. k

    En die fijne burgemeester heeft de dance parade afgeschaft maar dat Antillianen feest mag wel. Hoezo een Nederlander?

    1. Bosche draak

     Diezelfde burgemeester die er niet aan moet denken dat zijn dochters met Nederlanders thuiskomen?

     Voor ramenlikkers als Lao Tse geldt dat als stompzinnigheid pijn deed, lag hij de hele dag te janken.

     1. Lee

      Nee, draak, de burgemeester ziet zijn dochter het liefs met een moslim thuiskomen( is wat anders dan geen Nederlander) net zoals een gereformeerde zijn dochter het liefs met een gereformeerde ziet thuiskomen en een Jehova met een Jehova enz.
      Wat dat betreft is de burgemeester dus niet anders dan de andere Nederlanders.

 9. Veteraan

  Wat een vrouw hé.
  Ben trots op een echte NL vrouw met ballen.
  Niet zo’n deugmuts die strijd voor een verdienmodel en hun imago.
  Zum kotzen.

  Go Annabel

  1. Ab Infinitum

   U hebt kennelijk behoefte aan een vrouw met ballen die de zweep hanteert. Ja, het is thuis behelpen zeker ? Komt ook voor.

   1. logisch denken

    met dank voor u zeer sterk beargumenteerde mening. Echt een openbaring

  2. Rosasolis

   @Veteran. “Go Annebel” voor wat? Haat en discriminatie voor minderheidsgroepen?
   Die trouwe burgers zijn, vooral de derde generatie, die gewone burgers zijn en niemand kwaad doen. In feite dol op onderwijs zijn en willen gewoon samenwerken, geen zin en geen tijd hebben om een bezoek naar de moskee te gaan. Liever mooie westerse kleding kopen en sparen voor een hypotheek op een woning in een goede buurt.
   Eindelijk zijn de jonge vrouwen
   uit moslim gezinnen vrij om te kiezen: carriere of trouwen, en kinderen wel of niet krijgen.
   Of zodat het met vele Nederlandse vrouwen gaat, ze willen beide doen. En waarom ook niet? Vele mannen worden vaders. En geen problemen hebben dat het beter met hun vrouw in haar carriere gaat. Maanden voordat ik ging trouwen heb ik mijn man verteld dat ik geen kinderen willen hebben. Als je bijna overlijdt aan een gebarste
   blindedarm, met operatie, en daarna wekenlang in de ziekenhuis ligt, wil je niets meer maken met nog meer zware lichamelijk lijden, dat met een bevalling samengaat.
   Mijn toen jonge man zij dat wij gewoon man en vrouw zijn. En dat we elkaar hebben en wij steunen elkaar. Zo staat dit in de bijbel.
   Dit is een van de redenen dat vele vrouwen kiezen om kinderloos te blijven. Misschien een van de laatste boodschappen van Rabbi Jeshua (Jesus) die speciaal voor vrouwen schreef: Treur niet jullie kinderloze vrouwen. Jullie zijn helemaal vrij om de evangelie
   (onderwijs) door te geven. Meer was er in dit oertijd niets voor vrouwen behalve kiezen niet te trouwen en non worden of trouwen en vele kind baren.
   Eindelijk is het zover in Nederland dat de laatste boodschap van Rabbi Jeshua eindelijk erkend is onder alle gelovigen: vrouwen delen mee in het onderwijs . Niet ieder vrouw kan of wil kinderen baren, maar zowel kinderloze vrouwen als moeders werken voor onze maatschappij.

   1. toetssteen

    @Rosasolis
    Doet u alstublieft iets aan uw Nederlands.

    Ik heb mijn vrouw (gynaecologe in ruste en 5 kinderen op de wereld gezet) dit liet lezen, schaterde ze van het lachen. Een kind krijgen is: lay back en enjoy it. Ontspannen, net doen alsof het uw hartspier is die zonder uw medeweten pompt.

    1. Lao Tse

     Wel een opmerkelijke bijdrage van iemand die er zelden in slaagt hier een samenhangende zin zonder taalfouten te plaatsen.

     1. fockingworst

      @lao Tse uw wereldje is hetzelfde als die van een bakvis.
      #openlijkdommig.

      Hahahaha

    2. Rosasolis

     @toetssteen. Uw hoeft mijn commentaren niet te lezen. Hoe perfect is uw
     Nederlands…altijd? Wat u schrijft over bevallingen is zeker niet ALTIJD, de waarheid! Als student heb ik 3 jaar lang gewerkt in een vrouwenziekenhuis, als hulp bij de verpleegkundigen. Ik heb gezien dat sommige vrouwen door de
     hel gaan gedurende de bevalling.

     1. logisch denken

      Wat zijn ze goed dan he in andere landen. Standaard ruggeprik voor rustige pijnloze bevalling. Het achterlijke denken dat pijn bij bij een bevalling hoort vind je enkel in Nederland

     2. Mars020

      Dat sommige vrouwen door de hel gaan tijdens de bevalling is niet zo vreemd. Misschien zij de haakneuzen de oorzaak van al die pijn?. Die blijven natuurlijk overal achter hangen.

    3. Lee

     Als jouw vrouw gynaecologe was dan weet zij ook dat de ene bevalling de andere niet is. De één is in 5 minuten gepiept, de andere is een slachtpartij van uren. En als man heb je al helemaal geen recht van spreken.
     Bovendien bijzonder goedkoop om iemand op zijn beheersing van de taal aan te spreken.

   2. Kretoloog

    Nou, Rosasolis, in de Bijbel staat anders wel: “Gaat heen en vermenigvuldig u”.
    Aan dit bijbelse gebod heeft u zich niet gehouden. Valt me toch wel tegen van een CDA-vrouwtje!

    1. Rosasolis

     @Kretoloog. In de bijbel staat dat er eerst was een man en vrouw…zonder kinderen. Ik ben geen vrouwtje. Bent u een mannetje?! Vele vrouwen onder de CDA leden hebben geen. U moet ons CDA niet vergelijken met de
     SGP oude-mannetjes kliekje!

 10. ikweetwatikwil

  Ab Infinitum: Wat een rare reactie. Denkt u het zo te winnen.
  Inderdaad is Annabel een ferme vrouw die van aanpakken weet. Wat heeft de vrouw van veteraan daar mee te maken.
  Als de linksen geen antwoord meer weten gaan ze sneren uitdelen.

 11. Rosasolis

  Er is inderdaad geen verschil tussen een jihadbruid en een terroriste. Ze zijn beide, en zijn helemaal niet te vertrouwen. Daarom moeten niet meer toegelaten in Europa.
  Maar als hun ouders in Nederland hen terug willen hallen, dan moeten ze een lange gevangenisstraf krijgen, want zij zijn criminelen die een terrorist organisatie hebben gesteund. En niet meer te vertrouwen.
  Maar integratie moet van twee kanten komen. En dat gaat nu steeds meer, en steeds
  beter. Een serie artikelen in Trouw over jonge moderne vrouwen uit moslim gezinnen, die nu de 3de generatie zijn geboren en opgegroeid in Nederland. Je ziet altijd een foto van een stralende jonge studente of werkende vrouw of heel mooi gekleed of gewoon
  gezellig gekleed, maar wel in westerse kleding. Ze houden van een beeld van een moderne integreerde student of werkende vrouw in alle vakken. Op de foto is er ook hun moeder en oma te zien, de ene gewoon gekleed, of aller beide met een hoofddoek.
  Deze jonge generatie willen laten zien, dat zij wel helemaal wel Nederlands zijn;
  zij studeren op onze universiteiten, en daarna zijn ze toegewijde werknemers, met vaak een hoge functie in het bedrijfsleven of in het politiek; bijv. voorzitter van de
  Tweede Kamer. Daarom is het grotendeels onzin van A. Nanninga zegt. Wij leven in de 21 eeuw. En hebben eindelijk een man-vrouw maatschappij opgebouwd, met gelijke rechten en plichten voor mannen en vrouwen in ons land. Laten wij jonge vertrouwelijke mensen
  steunen, ongeacht hun afkomst, in plaats van hen te discrimineren.
  A. Nanninga moet weten dat er nu vele jonge mensen zijn uit moslim gezinnen of uit gemengde huwelijken, en dat zij ook hier leven, werken, en belasting betalen.
  Nederland heeft door de eeuwen heen bekendheid gekregen voor het opvang en tolerantie van vluchtelingen: Joden uit Spanje en Portugal, en later Duitsland, Hugonauten uit Frankrijk, Zigeuners (nu Roma’s geheten), vluchtelingen uit de Hongaarse en Roemenie communisten jaren. En vele muzikale artiesten uit de U.S.S.R.
  die dit grote land moest vluchten omdat zijn aan banden werden gezet…Moeten wij
  de jonge getalenteerde 3de generatie moderne vrouwen en mannen uit moslim gezinnen in ons land aan banden zetten? Hopelijk niet.

 12. ikweetwatikwil

  Rosasolis: Een mooi verhaal en het zal voor een gedeelte wel kloppen. Daar hebben we het niet over.
  We hebben het over de NIET geïntegreerde. En geloof me dat zijn er nog al wat. Allochtonen die anderen niet met rust kunnen laten. Inbreken, oude vrouwen ombrengen , meisjes lastig vallen , zwembaden terroriseren te veel om op te noemen. Dus daar moeten we niet over vallen? Gevangenissen die vol zitten met getinten. Zeker zit er bij de autochtoon ook rotzooi en daar hebben we de handen al aan vol. Daar hoeft niet meer bij. Minder, minder, minder graag

  1. Lao Tse

   Wat jij hier allemaal opsomt is strafbaar gedrag dat door allochtonen en autochtonen soms wordt gepleegd.
   Daar moet tegen worden opgetreden. De rest is gewauwel.

   1. logisch denken

    Volgens het centraal bureau statistieken van de roverheid zijn de cijfers iets genuanceerder en is 90% van de bemanning in de huizen van bewaring toch echt allochtoon. Je doet dus wederom een kromme bewering die aantoonbaar niet correct is. Je gewauwel is zo simpel weerlegbaar 🙂 🙂 🙂

    1. Lao Tse

     Doe 90% klopt niet en gevreesd moet worden dat logisch denken dat echt niet weet.

     1. Lao Tse

      Doe = Die

     2. Peter Oudshoorn

      Maar toch wel een 70% Lao. En dat is dus ruim tweederde van de gedetineerden. Het blijft van huis uit natuurlijk crimineel tuig.

 13. Heras

  Geweldig, wat een kanjer die vrouw. Ga zo door.

  1. Sans Rancune

   Heeft veel weg van Jeanne d’Arc, de maagd van Orléans.

 14. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Tonna!!! de meerderheid van de Europese landen die dat belachelijke aanzuigende Marrakesh pact hebben getekend zijn achterlijk, dus ook Nederland, ondanks de adviezen van Frits Bolkestein -een scherpe VVD’er met een scherpe visie naar de toekomst- heeft de linkse Mark Rutte toch getekend omdat die lullo z’n oren heeft laten hangen naar Frans ‘Olivier blunder’ Timmermans, ook Nederland behoort dus tot de achterlijken. Hongarije en Rusland hebben NIET!!! getekend en die landen zijn slim of Nederland dat ooit word ik betwijfel het.

  1. Sans Rancune

   Waaruit blijkt dat Hongarije slim is ? Vele jonge Hongaren willen graag het land verlaten om in het buitenland te kunnen studeren. Graag in een ‘Islam gedomineerd land’ als Nederland. Mag dat gezegd worden? Ja toch.

 15. Michael M

  Hoelang willen diverse religieen waar ze ook gevestigd zijn in Nederland, binnen de overheid, binnen de muren van alles waar mensen zitten nog altijd blijven doorgaan om miljoenen andere mensen waar ook ter wereld naar hier te halen. Hou rekening met de verdeling over de hele wereld. Europa implodeert eens een keer ten koste van al het goede.

 16. nienke

  Het is steeds de hoop dat moslims zullen integreren maar dit gaat echt nooit gebeuren, zij zullen hun manier van leven zoals zij in de moslimlanden hebben gedaan nooit opgeven.
  Verwachten van ons dat wij hun levensstijl accepteren en liefst zullen overnemen.
  Hun eisen worden dan ook steeds dwingender en krijgen helaas overal hun zin in van het linkse tuig.
  Kijk alleen maar naar zo’n zwembad wat nu weer dicht moet omdat dat zooitje zich niet kan gedragen, weer de moslims die winnen en de Nederlanders zijn de dupe.
  Waarom trap je dat zooitje er niet uit wat zich niet gedragen kan, de andere hoeft toch niet de dupe ervan te worden.
  Waarschijnlijk staat de burgemeester doodsangsten uit voor de represailles vanuit de moslim kant, lafaard.

  1. Lao Tse

   Het enige wat we van moslims kunnen eisen is dat ze zich aan de wet houden.

   Wanneer ga jij dat ook eens begrijpen?

   1. Peter Oudshoorn

    Ze houden zich niet aan de wet, ouwe zuiger, dat is nu net het probleem. Alleen wordt er niet tegen opgetreden, zoals bij zwembadterreur.

    Die 70% allochtone gedetineerden is ook nog maar het topje van de criminele ijsberg. En dat weet jij donders goed.

    1. Lao Tse

     Ik verzet met tegen de racistische implicatie van Oudshoorn dat moslims meer tot criminaliteit zouden zijn geneigd.

   2. Likko

    Moslims erkennen onze wetten en democratie niet… Dat zijn hun wetten…. Daarom moslims… Wanneer ga jij dat eens begrijpen?

 17. Isengrijn

  Intergratie is de doodsteek voor de etnische Nederlanders.
  Geen integratie!

 18. Lee

  @ frets
  Zelden mensen gehoord met zo’n enorme woordenschat.

 19. Likko

  Heldin! Geweldig sterke slimme vrouw tussen de salonsocialisten in dat grachtengordel communisme… Hilarisch gewoon

 20. Lee

  @ sprookjesfiguur
  Allochtonen moeten zich aanpassen aan de Nederlandse normen en waarden.
  Welke normen en waarden zijn dat? Die van rechts Nederland of van links Nederland?

  1. Bosche draak

   In ieder geval niet die van dat vodje wat voor koran moet doorgaan.
   Een beetje van beide kanten wellicht?

 21. Anders55

  moet mw. Nanninga hier in wel gelijk geven; je kan praten als Bruggenmans en alle argumenten benoemen; maar als de ander niet wil veranderen, veranderd er niks, maar de ander staat wel vaak met het woord discriminatie in de mond en hoe zou dat komen denkt u?

 22. Drollevanger

  Niemand zal mij tegenspreken als ik beweer dat de wereld, Europa, en zeker Nederland overvol zijn.
  Men moet niet proberen om nog meer mensen in dit potje met pieren te persen
  Als die personen daarnaast ook nog voor het grootste deel een doodsreligie aanhangen, loopt het gegarandeerd fout
  In de meeste Europese landen met forse moslim-instroom, is het kritieke aantal nieuwkomers al een tijd overschreden. Zie de achterbuurten in veel Franse steden, de aanrandingen in Frankfurt en Hamburg en de vechtpartijen in onze zwembaden.
  Vergeet niet dat onze beschaving onder andere, afkomstig is uit de vruchtbare dalen van het M-Oosten, die sinds een paar honderd jaar zijn veranderd in een met doornstruiken begroeide, stuivende woestijn, waar idiote analfabeten elkaar al eeuwenlang bevechten en de strot afsnijden terwijl hun vrouwen zich met een dikke buik verstoppen onder boerka-achtige gewaden, als ze al buiten mogen komen.
  Willen we dat hier ook?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.