Bitcoin groeit door: ongekend handelsvolume en ondertussen $11.336 per stukl

Geen categoriejul 03 2019, 15:00
Ondertussen is het al meer dan zes maanden geleden sinds het stuk 'is er nog een toekomst voor Bitcoin in 2019' werd gepubliceerd. Natuurlijk wisten we op het moment van schrijven niet de toekomst, maar deden we toch de voorspelling dat 2019 weleens een cruciaal en baanbrekend jaar zou gaan worden.
Vooralsnog lijkt dit juist: het handelsvolume in de Bitcoinmarkt neemt dagelijks toe en de prijs is ondertussen alweer $11.336. Die prijs staat in hoog contrast met de prijzen in december 2018: $3.500 was.
Maar er is veel meer in de Bitcoin markt dan alleen het handelsvolume en de prijs. Er zijn ook fundamentele ontwikkelingen die bijdragen aan groei van het Bitcoin netwerk. Ten eerste heeft Bitcoin een enorm solide use case. Zo schreef ik eind 2018 al:

"Sommigen zien de Bitcoin als ‘digitaal goud’ al is het verschil tussen Bitcoin en goud dat de laatste op vrijwel alle functionele gebieden aantrekkelijker is."

Op het moment van schrijven is de koers dus al $11.336 en dat is een flinke prijsstijging tegenover de Amerikaanse Dollar en de Euromunt. Geheel logisch want van Bitcoin zijn slechts 21 'economische teleenheden' beschikbaar terwijl de Centrale Banken in de westerse wereld het geldsysteem voortdurend verzwakken door kwantitatieve verruiming en kunstmatig lage rentestanden. Dit om de luie Europeanen en obese Amerikanen van sociale voorzieningen te voorzien.
Het handelsvolume in de Bitcoin-markt is het afgelopen halfjaar ook zeer sterk gestegen. Waar tijdens de "bubble" van 2017 zo'n 8 miljard USD per dag werd verhandeld daar worden nu dagelijks zo'n 20 miljard USD aan Bitcoin verhandeld. Een groei van zo'n 150% dus. Bitcoin is op moment van schrijven groter, succesvoller en betrouwbaarder dan in 2017 toen Bitcoin een kortstondige hype was.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten