Video: Thierry Baudet voorziet doemscenario Klimaatakkoord: "het einde van onze economie"

Geen categoriejul 02 2019, 21:00
Zojuist sprak parlementair verslaggever Ernst Lissauer andermaal met Thierry Baudet (FVD) over het Klimaatakkoord. Baudet is niet blij met de inzet van het kabinet en herhaalt hij zijn standpunten in de hoop dat iemand luistert. Ook stelt de FVD-leider dat het Klimaatakkoord "de wraak van GroenLinks" is.
Op de beelden is te zien hoe de voorman van FVD het Klimaatakkoord duidt als "de grootste zelfmoordbrief uit de Nederlandse geschiedenis. Het is echt belachelijk het is het einde van onze economie. Dit gaat ons de komende decennia zoveel geld kosten. Producten worden onbetaalbaar. Alles wordt duurder. En heel veel duurder." Maar het akkoord ligt er nu toch en hoe vaak Baudet het ook herhaald: de meerderheid is vóór het plan.
Volgens Baudet zou uitvoering van het programma al vrij snel onsuccesvol blijken: "we gebruiken onvolwassen technieken die niet rendabel zijn". Ondanks de waarschuwingen van Baudet lijkt zijn punt niet over te komen. Tijdens de klimaatclash tussen Segers en Baudet bleek dat beiden vast zitten 'in hun eigen gelijk'. De klimaattransitie zal dus gewoon plaatsvinden. We voorzien drie mogelijke scenario's van hoe deze grap gaat uitpakken 1) groene revolutie; 2) groene deceptie en 3) groene euthanasie.
Wel is het jammer dat Baudet zo stellig is wanneer hij zegt dat het "het einde is van de economie" terwijl zijn uitgangspositie is gestoeld in onzekerheid. Geheel zonder reden zijn de zorgen echter niet. Werkgeversorganisatie VNO-NCW waarschuwde eerder dit jaar voor 'klimaatwerklozen' door de plannen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten