Boze Frans Timmermans klaagt: “Oost-Europese landen hebben mij geblokkeerd!”

Fransje zegt dat hij écht de nieuwe president van de Europese Commissie was geworden als die vervelende Oost-Europese landen maar geen roet in het eten hadden gegooid.

Het heeft even geduurd, maar Frans Timmermans — die ons vertelde dat hij wel even de nieuwe president van de Europese Commissie zou worden, wat erin resulteerde dat zijn PvdA de Europese verkiezingen wón — laat dan eindelijk iets van zich horen na zijn vreselijke, beschamende en vernederende nederlaag. Na afloop van zijn toespraak voor promovendi in Leuven liet hij weten dat hij wel weet wat er gebeurd is:

“Enkele Oost-Europese landen hebben mijn benoeming tot voorzitter van de Europese Commissie geblokkeerd.”

“Ik heb ook wel gehoord en gelezen dat ik de gedoodverfde favoriet was,” aldus Timmermans. “Ik weet niet waar het precies fout is gelopen. Sommige landen hebben mijn kandidatuur afgeremd.”

Maar, laat hij zijn fans weten, maak je geen zorgen! Het gaat onderhand alweer goed met hem:

“Politiek is nu eenmaal heel onvoorspelbaar. Ik ben even onderuit gegaan, maar alweer overeind gekrabbeld. Vergelijk het met Dylan Groenewegen zaterdag in de eerste rit van de Ronde van Frankrijk. Hij leek op weg naar de gele trui maar kwam ten val en Mike Teunissen pakte de zege.”

Beste Frans, je kunt heel veel over jou zeggen, maar niet dat je het politieke equivalent bent van Dylan Groenwegen, verreweg de beste en snelste sprinter ter wereld. Haal die veer maar uit je reet. Uiteindelijk ben je een nobody die elke functie die hij gekregen heeft volledig te danken heeft gehad aan politieke vrienden. En op het moment dat die zich tegen je keerden was het afgelopen met je.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

95 reacties

 1. Confucius

  Dat had Timmermans op z’n klompen kunnen aanvoelen.

  Eerst die Oost Europeanen de les lezen over hoe ze hun landen moeten runnen en dan na al die kritiek verwachten dat daar steun vandaan zou komen; ik dacht het niet.

  1. Sans Rancune

   Nee, dat zeker niet. Maar het moest toch maar eens gezegd worden. Het blijven handophouders.

   1. Peter Oudshoorn

    Dat zijn alle andere EU-landen die netto-ontvanger zijn, dus ook. Sans Cerveaux.

   2. fockingworst

    @sans rancune handophouders… Net als u.. De huistrol..
    Maar vooral de Polen doen het goed als handophouders al ruim 10 jaar een jaarlijkse economische groei van ruim 5%….vooral door export…
    Domme trol die @sans rancune

 2. Punt50

  Timmerfrans wilde bijv. Hongarije ook opzadelen met kansenparels. Daar passen ze voor (en terecht) dus krijgt timmerfrans z’n trekken thuis.

  1. Heinz

   Die ‘kansenparels’ wilden daar niet eens blijven en mocht dat zo zijn, dan samen met de jonge generatie Hongaren die Orbán beu zijn vanwege de corruptie, verder trekken.

 3. Piet Patat

  Ach Franske toch.
  Wat had je zelf gedacht na je onbeschaamde bemoeienissen met de Poolse binnenlandse aangelegenheden, dreigen met afnemen van stemrecht binnen de €U.
  Je kritiek op Hongarije en Tsechie omdat ze niet volgens de “Europese normen en waarden” ( KUCH ! ) hun landen besturen ( lees : zich niet houden aan de Brusselse dictatuur ) Wat dacht je nou eigenlijk mislukte kerstman ?
  Dat ze jouw kandidatuur ten volste zouden ondersteunen ? Zo’n onbeschofte, dictatoriale, volgevreten €uropotentaat ? En nu huilie huilie gaan doen ?
  Jij hebt een plaat voor je harsers zeg, niet te filmen !
  Ga terug in je hok druiloor, en geniet van je vet overbetaalde flutbaan binnen het fantasiekoningkrijk €uropa. De enigste reden dat je daar de stoel warm houdt zijn je politieke vriendjes die je dit baantje hebben bezorgd en ach, wellicht je krokodillentranen bij de VN na het neerkomen van MH17. Walgelijk sujet 🙁

  1. AS210854

   PP zo is het maar net.++++++++++++

 4. Lao Tse

  Het is tragisch en ergerlijk dat een Eurocommissaris die fascisten als Orban de wacht aanzegt omdat ze hun rechtsstaat ondermijnen daarvoor wordt afgestraft.
  Laten we hopen dat het koppel von der Leyen en Timmermans in de volgende ronde de Visegard-Landen flink de duimschroeven aandraait over hun pogingen de democratie en de rechtsstaat in die landen naar gort te helpen. Het beste kan dat door aan de kraan van het subsidie-infuus te draaien waar deze kleptocraten zich mee verrijken.

  1. Erkenbrand

   Tragisch en ergerlijk, die vetkwab zou onder een op volle snelheid voortrazende TGV moeten worden getrapt, al zou dat uiteenspattende vette karkas wel een milieuramp veroorzaken.

   1. Garland S. tucker

    Moet kunnen toch zo’n commentaar… en de reaguurdertjes maar in blijven hakken op links

  2. Likko

   Ja dat hoop ik ook…. En dat ze daarna de EU verlaten en lekker handel gaan drijven met moeder Rusland…. En zo een voorbeeld zijn voor andere landen die bezwijken onder de druk van het fascistische 3e rijks beleid van muti merkel!

  3. Piet Patat

   Precies Lao Tse !
   U haalt Piet de woorden uit de mond 🙂
   Want dat kan de €U als geen ander, andere lidstaten de duimschroeven aandraaien, inmengen in de binnenlandse aangelegenheden, de souvereiniteit van de aangesloten landen volledig afbreken totdat er niks meer over is dan een onderdanige €uropese kontenlikkende vazalstaat met weekdiertjes als een Rutte aan het roer.
   Vergis u niet in die subsidies, die gaan naar ALLE lidstaten, niet alleen de oostelijke en worden voor een groot deel verkwanselt aan waanzinnige projecten waar geen hond wat aan heeft. En ach, daar gaan we weer. Als iemand voor zijn land en volk opkomt is het gelijk een fascist. Zodra links het niet zint komt het fascisme gedram weer op de proppen. Net als in Nederland, daar is Thierry Baudet de sigaar. Nee, je moet eens je eigen land, cultuur, volk, taal, gewoontes en gebruiken voorop willen stellen maar DAT mag niet ! 🙁 Nee, wij moeten weg, opgeheven, uitgekotst worden. Weg met ons, hoezee voor de indringers, hallo achterlijkheid en achteruitgang. Die idioten in Brussel hebben zich niet te bemoeien met interne politiek van lidstaten. Sterker nog, die club dient zichzelf op te heffen zodat we van die smerige koehandel en corruptieve baantjescarousel worden verlost.

  4. logisch denken

   laten we hopen dat west europa leert van oost europa en dat het stemgedrag van het electoraat volledig omslaat.

   Het subsidie infuus is wettelijk vast gelegd flapdrol en dat zal je bij meerderheid van stemmen moeten , ga je even rekenen 751 : 2 = ? flapdrol

  5. Meriadoc Brandebok

   Inderdaad, tragisch, ergerlijk en buitengewoon onrechtvaardig. Je inspannen voor de democratie wordt keihard afgestraft.

   1. logisch denken

    inspannen ? dat volgevreten varken ?

    hahahahahahahahahaha , aan werken heeft ie een broertje dood daarom is ie de politiek in gegaan

   2. Ts

    Geachte Meriadoc,
    ..inspannen voor de democratie…..

    Democratie (van het Grieks δῆμος/dèmos, “volk” en κρατειν/kratein, “heersen”, dus letterlijk ” volksheerschappij”) is een bestuursvorm waarin de wil van het volk de bron is van legitieme machtsuitoefening.

    Indien U bovenstaande uitleg leest wat heeft het democratische proces van verkiezingen voor het Europarlement dan te maken met inspannen voor democratie terwijl een groep welke niet in het parlement is gekozen eigenstandig bepaald wat het beleid dient te zijn. Deze zelfde groep zet de democratie zo veel mogelijk buitenspel door democratische besluiten van de leden (brexit, Europese grondwet, Oekraïne verdrag, enz.) gewoon te negeren.
    De omschrijving van democratie geeft al aan dat je dan wel op zijn minst dient te luisteren naar het volk en daar waar men een besluit genomen heeft (welgevallig of niet) dit dient te respecteren

  6. henk43

   Helemaal mee eens mooi verwoord

 5. Meriadoc Brandebok

  Sommigen zeggen dat de Visegrad heeft gewonnen, maar eigenlijk zijn ze onderuitgegaan. In de eerste plaats door de benoeming van Timmermans te saboteren in plaats van zich in te spannen een eigen kandidaat op een hoge post te krijgen en in de tweede plaats had men niet voorzien dat Timmermans zou aanblijven als vicevoorzitter.

  (Van waaruit Timmermans deze sabotage gaat wreken, daar kun je op rekenen.)

  Nu gaat het Westen met alle prijzen naar huis en staat het Oosten met lege handen. Geen voorzitter van het ER, geen commissievoorzitter, geen directeur van de ECB, geen spitzenkandidaat.

  Wat een domme strategische fout.

  1. Stanly2000

   Guus,
   “PvdA’er Frans Timmermans is vastberaden de opvolger van Jean-Claude Juncker te worden als voorzitter van de Europese Commissie. “Voor andere baantjes heb ik totaal geen interesse.”
   De omkoopprocedure heeft niet helemaal gewerkt.
   Schijnbaar gaat deze salonsocialist toch voor de centjes. Kun je zien wat uitspraken van politici waard zijn.

   1. Meriadoc Brandebok

    Volgens mij begrijpt hij ook dat hij als ervaren eurocommissaris momenteel meer kan betekenen voor de EU dan als europarlementariër.

    1. Stanly2000

     Guus,

     Hij heeft zijn zin niet gekregen dus wordt van Frans verwacht dat hij woord houdt. Of hoeft een politicus zich niet aan zijn woord te houden? Of toch centjes?
     Trouwens Guus, hij zou de Eu regeldruk verminderen (voornaamste taak). Tijdens 5 jaar Frans kwamen er meer dan 5000 bij.

     1. Meriadoc Brandebok

      Jij neemt aan dat het Timmermans om zijn centjes gaat, Stanly, maar dat weet je toch helemaal niet? Kan hij geen plezier hebben in zijn huidige functie als vicevoorzitter van de Europese Commissie? Bovendien is het een “eurofiel” die de EU, naar ik meen, graag verder wil uitbouwen en uitbreiden.

      Overigens heeft het kabinet vol op Timmermans ingezet. Als hij er nu de brui aan zou geven zou men er binnen de eigen PvdA en het kabinet niet om kunnen lachen, verwacht ik.

    2. logisch denken

     in welke functie ook , timmerfrans heeftb geen meerwaarde voor de burger

     1. Meriadoc Brandebok

      Waarom dan, logisch denken? Ik begrijp de haat tegen deze man niet.

  2. Peter Oudshoorn

   Meriadoc ziet zijn heilstaat als een wraakmissie naar leden met een onwelgevallige mening. Interessant inkijkje in de gedachtegang van een slavenziel.

   Trouwens Guus, dacht je nu echt dat als de Visgrad-boys braaf op alles ja en amen hadden gezegd en zich geheel hadden gevoegd naar de directieven van Brussel, dat ze dan kandidaten hadden mogen leveren voor topfuncties? Hahahahaha, die Guus toch. Hij gelooft het zelf ook nog!

   1. Meriadoc Brandebok

    Nee, ik vermoed dat Timmermans de Visegrad gaat aanpakken nu hij vicevoorzitter blijft. Ironisch genoeg heeft het gehele offensief van de Visegrad tot effect gehad dat er een nog bozere Timmermans op de plaats zit waar hij eerst zat.

    Donald Tusk, de voorzitter van de Europese Raad, is een Pool.

    1. Stanly2000

     Duidelijk Guus staat voor dictatuur van de EU!

     1. Meriadoc Brandebok

      Nee hoor, je neemt aan dat ik voor een dictatuur sta. In de bovenstaande commentaren heb ik slechts mijn vermoeden uitgesproken over de houding die Timmermans als vicevoorzitter zal aannemen ten opzichte van de Visegrad-landen. Nu men zijn benoeming heeft gesaboteerd zal deze er niet bepsald milder op worden.

    2. Ts

     Geachte Meriadoc
     De politieke leiders van de EU he ben in de loop der jaren een systeem ontwikkeld en aangepast zodat het EU parlement weinig tot niets te kiezen heeft als enkel de zgnd “spitzen kandidaten”. Vervolgens, en dat was in het verleden wel in enkele uren te “regelen” werden er uit deze kanditaten keuzes gemaakt waardoor het parlement mocht kiezen uit kandidaat nummer een en nummer een…
     Nu heeft er door veranderende politieke evenwichten zich een nieuw speelveld gevormd: het door deze zelfde staten ontwikkelde algemene stemmen en veto recht van alle staten werkt nu tegen ze. Hier had je natuurlijk op kunnen wachten en dit gaat ook niet meer zo maar over. De enige methode is het parlement te laten kiezen, maar ja wat dan?
     Het gegeven dat U aangeeft dat een commissielid op basis van persoonlijke vendetta beleid mag gaan maken doet het ergste vrezen voor het toch al weinig democratische gehalte van de EU….

  3. Kretoloog

   Oh oh oh wat is Guusje toch dom. Gênant bijna (voor hemzelf dan, ik kan er wel mee lachen).

   Luister knul: De Visegradlanden hebben met succes de kandidaatstelling van Frans Timmermans tegen kunnen houden. En dat succes smaakt naar meer. Ze hebben gezien dat verzet loont. Dat gaan ze dus in de toekomst vaker doen, gewoon dwars liggen. Om zo hun zin te krijgen.

   Dat ze geen hoge functies krijgen in de Europese instituties, interesseert de Visegradlanden geen ene biet. Ze snappen donders goed dat je op die posities onderdeel wordt van het probleem EU.

   Nee, laat de Visegradlanden maar schuiven. Die gaan de komende jaren nog tientallen miljarden euro’s uit Brussel binnen harken. Betaald door die domme Duitsers en Nederlanders.

 6. logisch denken

  o gut o gut ons knuffel varkentje is op zijn teentjes getrapt

 7. JFU

  Eigen dunk stinkt Frans. Gelukkig zijn er nog leiders die realistisch denken en handelen en opkomen voor de bevolking, democratie en hun cultuur. Die kunnen je missen als kiespijn, evenals al die andere Eurofielen die Europa naar de afgrond sturen.

 8. Benny

  Fransje is boos op de Oost Europese landen……. Gewoon Hilarisch…… Meer valt er niet te zeggen

  1. Peter Loosduinen

   Meer valt er niet te zeggen ??
   Jawel, de wijzen komen uit het oosten.

 9. Veteraan

  Frans, ik verkies je hierbij tot de grootste loser van 2019, de rest van het jaar hoeft er geen andere kandidaat meer mee te doen, je hebt gewonnen.
  Het zegt toch wel heel veel over de EU dat een loser als Frans een job krijgt daar.
  Tussen de andere alcoholisten, misbruikers en dieven.

  EU weg ermee en dan gewoon weer een vrij NL zonder absurde regeltjes en blind bestolen te worden. Hoeveel miljard is er al verdwenen en hoeveel zaken zijn er door onze strot heen geduwd met dit lidmaatschap.
  GB is de eerste maar niet de laatste en NL betaald tot het bittere einde, losers.

 10. Brennivin

  Tja, karma is a bitch:

  Als Eurocommissaris was Frans Timmermans de afgelopen jaren immers degene die namens ‘Brussel’ de confrontatie zocht met landen die hun democratie, rechtsstaat en mensenrechten ondergraven. Met name Polen en Hongarije, waar de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht en media onder zware druk staan, hebben het moeten ontgelden. Nu waren zij aan zet.

 11. Julian

  Waarop is de kop van dit artikel gebaseerd? Boze? Ik heb dat nergens gezien of gelezen.. Het blijkt ook helemaal niet uit het artikel…
  “hij zou wel even” Ook dat heeft hij nooit gezegd. Hij was zich bewust van het feit dat het moeilijk zou gaan worden. A.. tegen de andere spitzenkandidaat en B. tegen de landen die Timmermans niet zo zagen zitten.
  Een erg suggestief stuk weer wat totaal elke journalistieke grond mist.. Behalve als de bedoeling is wat leedvermaak ten toon te spreiden…

 12. Veteraan

  Toch knap dat in de 2 jaar, give a bit, dat ik hier rondneus de Trollen nog steeds gevoerd worden door mensen die toch echt beter zouden moeten weten.
  Hoe saai en dan maken mensen zich ook nog druk om wat de Trollekes schrijven.

  Jezus, het houdt niet op, niet vanzelf.
  En dan heb ik het niet over de Trollen maar over de reacties op hun.
  Zo saai, elke dag weer.

  1. tailgunner

   @Veteraan
   Zo denk ik er ook over. Blijkbaar is het reageren op trollen een soort van ego kwestie. Zo van ‘kijk mij eens wat ik kan zeggen, ik besta, ik ben er ook nog!’ Nou, applaus voor jezelf hoor…voor je 5 minuten ‘fame’….Ik vind degene die reageren op trollen dan ook 10x zo vervelend dan een trol.

  2. Brennivin

   Het is tegen dovemansoren. Sommigen negeer ik daarom net zo hard als die trollen zelf. Het is namelijk echt geen lezen zo, het is pure vervuiling dat domme reageren op trollen.

 13. Jumping

  Timmerfrans is op zijn plassertje getrapt.
  Hij krijgt een koekje van eigen deeg.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  1. DidiMadloba

   Kan het zijn dat je dat al eerder hebt gezegd?
   En: is de vreselijke Balkenende dan al helemaal vergeten?

  2. Julian

   Ergens voor gaan en staan is iets wat niet in het woordenboek voorkomt van Jumping. Die steekt nooit zijn nekje uit voor iets. En gaat lekker op een toetsenbord zijn ongezouten mening geven. Lekker stoer ook. Timmermans zal best teleurgesteld zijn. En ik ben er zeker van dat hij nooit op de steun van Hongarije en Polen etc heeft gerekend..

   Rutte is diegene die wel in de frontlinie gaat staan in tegenstelling tot zeiksnorren zoals jij.. Die alleen maar negatief kan zien en nooit eens met een inhoudelijk opbouwend commentaar…Mensen zoals jij zorgen er voor dat de standpunten en meningen van jou en je geestesverwanten altijd in de marge zullen blijven. Want als het erop aan komt zal je nooit voorop gaan… Lafaards en roepers…

 14. DidiMadloba

  Pasgeleden hoorde ik dat je nóóit van “Oost-Europa” moet spreken want dat vinden ze daar beledigend. Dus voortaan zeg ik keurig “centraal Europa”.
  Zou Timmermans dat ook geweten hebben?

 15. Jerommeke

  kan iemand uberhaupt aangeven wat deze man tot nu toe heeft gepresteerd behalve de volgevreten salonsocialist uithangen?

 16. Kristalix

  Timmerfrans heeft de intellectuele eigenschap van een doperwt als hij dit niet zag aankomen. Overigensheel goed dat de genoemde landen Timmerfrans is vleugellam, aangeschoten wild.

  Hij kan zich nu toeleggen op het voortzetten van de sloop van de PVDA, wat Diederik de Viezerik Zwamzoon en Klotewijk Asbak succesvol ingang hebben gezet.

  1. Lao Tse

   De PvdA zit behoorlijk in de lift in de peilingen, Kristalix. Lees je wel eens een krant?

   1. Frets

    Blablabla blaaskaak en eenzame pisvlek

 17. Kretoloog

  Waar je ook niks over hoor of lees: Frans Timmermans heeft sinds 1 januari 2019 continue campagne lopen voeren, louter voor hemzelf. 5 maanden lang is hij niet op de Brusselse kantoren geweest. Van hot naar her reisde, met het vliegtuig en de limousine.

  Maar 5 maanden lang heeft Timmermans wel gewoon zijn salaris van 30.000 per maand opgestreken, 150.000 euro in totaal. Zonder dat hij daar 1 klap voor uitvoerde. En dat vliegtuig en limousine, die werden uiteraard ook door de EU betaald.

  5 maanden campagne voor hemzelf, tegen dik 200.000 euro aan kosten. Betaald door de burgers van de EU. Timmermans heeft het morele besef van een pinda.

  1. Lao Tse

   Vindt Kretoloog dat politici campagne moeten voeren op eigen kosten?

   Denk je wel eens na?

   1. Frets

    Blablabla, stoker, zuiger, natte pisvlek

   2. Peter Oudshoorn

    Lao, het gaat niet alleen om de kosten, zoals Kretoloog duidelijk aangeeft, maar ook om de 5 maanden dat Timmerfrans geen fluit heeft uitgevoerd. Kwalijk.

    1. Lao Tse

     Von der Leyen voerde geen campagne en werd op het laatste moment naar voren geschoven. Ik vind dat democratisch veel schadelijker.

     1. Bosche draak

      “Ja maar ja maar een ander doet het ook”
      zwak argument van een zwakzinnige zwakkeling

     2. logisch denken

      niemand anders dan jij en nog paar linkse aanhangers hebben ooit beweerd dat Brussel democratisch is.

      Democratie is in brussel niet aanwezig wel vriendjespolitiek en achterkamertjes. Nu timmerfrans daar de dupe is telt het argument van een ondemocratische zwijnenstal ineens wel ?

      Je selectieve linkse verontwaardiging is ineens heel selectief. 🙂 🙂 🙂

  2. Veteraan

   @ Kretoloog

   Je kunt toch moeilijk van Timmerfrans verwachten dat hij gewoon zijn werk doet en niet bezig is met Timmerfrans. Hij kent niet anders en huilt nu omdat zijn omkoopvriendjes hem niet genoeg hebben gesteund.
   Fijne club die EU, gaat een stuk beter met de wereld de laatste jaren.
   Proest…

  3. Juriaan

   Het is wel beschamend voor de pinda

  4. C.A.Barstow

   @Kretoloog:

   +1

 18. Peter Loosduinen

  Boze Frans Timmermans klaagt: “Oost-Europese landen hebben mij geblokkeerd!”

  Hahahahahaha geweldig gewoon hilarisch !!!

 19. Kees

  Je was gewoon niet goed genoeg Fransje, en dat filmpje van de SP, dat was de echte waarheid. Verschuil je toch niet achter wat flauwe smoezen!

 20. Mariposa78

  En met goed recht als ze dat al gedaan zouden hebben.
  Weg met die corpulente lamzak.

 21. Trien Knoppen

  Franske toch… eerst z’n eigen graf gegraven en nu huilie huilie doen… jankert!

 22. Kharm

  Frans is dat niet die man die in Nederland weigerde op een andere stoel te gaan zitten als hij niet eentje op buitenlandse kreeg. Hij toen een half jaar niets heeft gedaan omdat hij niet de juiste plaats kreeg die hij wilde.

 23. Michael M

  De Oost Europese landen hadden het bij het goede eind. Timmermans is onbetrouwbaar. Maar dat is Brusselse EU parlement ook.

 24. Tman

  Had Frans Timmermans wat meer respect gehad voor de houding van de oostelijke landen en zich niet had geprofileerd als de zonnekoning van de EU,dan waren die landen niet zo fel tegen zijn benoeming geweest,meer valt er niet over te zeggen!

 25. goedisfout

  Ach het is net een klein kind die loopt de drammen en schreeuwen omdat hij geen ijsje krijgt. Dat er zoveel Nederlanders op een vent gestemd hebben met zo’n rotkarakter, onbegrijpelijk.

 26. Juriaan

  Dit krijg je er van als je oosteuropa schoffeert. Die PvdA arrogantie daar wordt je ziek van. Hij mag nog blij zijn dat hij nog ongebreideld zijn zakken kan vullen die vreselijke salonsocialist

  1. Meriadoc Brandebok

   Ik vind het merkwaardig dat mensen hier zo voor de demoratie zijn en tegelijkertijd lopen te tieren en te schelden op een man die zich heeft ingespannen meer democratie in Oost-Europa te brengen.

   Hoeveel heeft populistisch rechts eigenlijk werkelijk met de democratie?

   1. EU kok

    Populistisch rechts, de PVVers voorop, zijn voor de totale vrijheid van gelijk-denkenden.
    Maar andersdenkenden, die komen de Partij van Verboden tegen.

    1. logisch denken

     hahahahaha , links heeft verbieden uitgevonden en als we het niet kunnen verbieden belasten we het oneindig.

     oliedomme cock blijft maar strooien met populistisch rechts terwijl er aan de rechter kant van links niets meer is. Zelfs een middenpartij ontbreekt tegenwoordig maar in het land der blinden is 1 oog koning toch cock ?

     1. EU kok

      Dat volgens u de NVU de enige fatsoenlijke Nederlandse rechtse partij is, zegt mij genoeg.
      Prettige voortzetting van uw leven.

   2. Peter Oudshoorn

    Meriadoc: Franske is een luchtballon, een ijdele narcist, een volgevreten praalhans, een charlatan en machtswellusteling. Daarom pruimen mensen hem niet.

    Heb je zijn lichaamstaal gezien op de Duitse televisie toen hij zachtjes en quasi-bescheiden op de gestelde islam-vraag mompelde: ‘schon zweitausend Jahre’. Moet je echt nog eens terugzien, dan zul je beamen dat de man een gevaarlijke psychopaat is die iedere leugen zal verkopen die hem vooruit helpt.

    Daarbij is Timmerfrans een enorme onbenul die door gebrek aan gewicht omhoog is gevallen: het is een hielenlikker die omlaag trapt en omhoog likt. Voor de macht zal hij zich alles laten welgevallen – het is doodeng om zo’n achterlijke oligrofeen in de top van welke organisatie dan ook te hebben.

    1. Meriadoc Brandebok

     Even op een rijtje zetten waarom jullie ‘m zo haten:

     “Luchtballon”
     “IJdele narcist”
     “Volgevreten praalhans”
     “Charlatan”
     “Machtswellusteling”
     “Gevaarlijke psychopaat”
     “Leugens”
     “Onbenul”
     “Achterlijke”
     “Hielenlikker”

     Dat zul je toch moeten onderbouwen met feiten, Peter. Waaruit blijkt dat hij een psychopaat en narcist is, waaruit blijkt dat hij dom is, waaruit blijkt dat hij een machtswellusteling is, waaruit blijkt dat hij een hielenlikker is, waaruit blijkt dat het een leugenaar is en waaruit blijkt dat het een charlatan betreft?

     1. Peter Oudshoorn

      Meriadoc, kijk een kwartier intensief naar een interview met Franske en -tenzij je stekeblind bent- krijg je antwoord op al je vragen.

     2. Meriadoc Brandebok

      -“Narcist/psyychopaat”: kan niet worden bewezen.
      -“Onbenul/Achterlijke/Luchtballon”: volgens een nationale IQ-test waar Timmermans aan meedeed van RTL bezit Timmermans een bovengemiddeod begaafd IQ van 120. Overigens spreekt hij een legio aan talen.
      -“Volgevreten praalhans”: het uiterlijk van een persoon is niet belangrijk.
      -“Charlatan/Leugens”: dat moet je nog aantonen.

      Veel van de redenen die je Timnermans niet doen pruimen blijken slecht onderbouwd of onjuist, Peter. 🙁

     3. Agios

      Hoeft Peter niet te doen. Heeft hijzelf al gedaan.

     4. Pescador

      Meriadoc het is u zeker niet bekend dat toen hij in onze regering aanwezig was, dat toen hij zijn zin niet kreeg gewoon 6 maanden niks heeft gedaan als je zo´n sukkel ergens aan de top zet gaat er iets mis laat dat duidelijk zijn

   3. toetssteen

    @Meriadoc
    U ziet er eentje en gelijk die Kok, beweert u dat allen lopen te tieren en schelden.
    Kan het zijn dat u geen argumenten hebt en wacht op 1 wat oververhitte reactie? Ja hè.

   4. Pescador

    Timmerdoos is een grote dictator hij wil alleen maar geld en macht en zeker geen democratie, als je dat denkt moet je toch iets beter opletten

 27. RvdBe

  Zonde hoor van die man,
  Zit ie daar in zn zelfbenoemde elite graaigroepje, wordt ie alsnog de voet dwars gezet door een stel van die opvreters.
  Het was allemaal zo fantastisch dat de oostbloklanden mee deden met rupsje nooitgenoeg eu.
  Een schop geld naar die “achterlijke” oostblokkers zou wel voldoende zijn om naar de pijpen van zwijn timmermans, hofnar verhofstadt en alcoholist Juncker te dansen.
  Jammer allemaal hoor: NEXIT!!

 28. Agios

  Nee zak, je hebt jezelf onmogelijk gemaakt.

  1. Peter Oudshoorn

   Tegen wie heb je het Agios?

 29. C.A.Barstow

  Boze Frans Timmermans klaagt: “Oost-Europese landen hebben mij geblokkeerd!”

  Ja, en dat is een geweldig goeie zet van die landen geweest, al zullen zij nog niet van dat zakkenvullende rooie varken af zijn, die gaat natuurlijk als een jankend kind wraak nemen,
  ik hoop van harte dat zij de poot stijf houden, hoe meer verzet tegen de EU, hoe dichterbij de ondergang van deze machtswellustige moloch komt.

 30. Garland S. tucker

  Een wel heel sneu stukje van vd Galien.

  1. Bosche draak

   Vanwege het feit dat?…………

   Kunnen jullie (s)linkse lamstralen ooit eens keer wat toelichten, want oevwrloos gelul hebben we al genoeg!

 31. Pescador

  Ik snap niet dat die eikel boos is, meneer heeft gewoon zijn zin niet gehad en er ook nog eens zelf om gevraagd, moet tie maar niet zo´n grote bek hebben.
  Bovendienmoet tie niet zeuren met een inkomen van €1000,00 perdag en nog onkostenvergoedingen van mij mogen ze hem daar helemaal weg schoppen

 32. Mars020

  Ze zitten in Oost Europa niet echt te wachten op deze hoofdimporteur van Afrikanen.

 33. Jean Nederland

  Ja en….heb je dan zelf veroorzaakt met je dreigementen jegens Hongarije en Polen….eigenlijk moet je gewoon je biezen pakken en verdwijnen.

 34. nienke

  Links kan niet tegen z’n verlies en altijd komt het door anderen, zielig toch onze Fransje.

 35. ef

  Tuurlijk mag Flats Timmerfrats zich vergelijken met Dylan The King! Het is immers de Toer de Frans?

 36. Lampje

  Oost-Europese landen hebben mij geblokkeerd, aldus Fransje. Hij begrijpt dus nog steeds niet hoe terecht dit is en was, de egotripper en salonsocialist. Ik heb nog nooit zo’n narcist gezien, aan eigendunk heeft hij geen gebrek.

 37. Bes Tolen

  Wat er nu komt in de Europese Commissie belooft niet veel goeds. De centralisering van Europa en de ontwikkelingen waar Timmermans voor staat, vinden gewoonweg vervolg met Von der Leyden, Timmermans en Vestager. Allen van hetzelfde laken een pak. Alleen Timmermans komt niet op plaats nummer één. Maar voor het beleid zal het niet uit maken. Je kunt het ook romanisering van Europa noemen. De frustraties van de mensen in de Romaanse landen worden ook meer de onze. Alleen wordt het hier en in Duitsland gemakkelijk geaccepteerd. Ten onrechte. Dat dreigt niet alleen maar dat is al gaande. Dom is lastig. Dat zijn de burgers, die zo dom zijn. Ze worden geïndoctrineerd. Voor de gek gehouden. Worden uitgemolken. Worden als het ware zombies. [De meeste politici zijn in Nederland zijn fatale egoïsten. Hun baantje staat voor hen uitdrukkelijk op de eerste plaats]. Voor velen in Engeland (in Schotland begrijpen ze dat niet) is dat de reden voor de brexit, de reden van uittreden uit de EU. Omdat zowel links als christelijke partijen zwaar collectivistisch van aard zijn geworden dan wel altijd al zijn, is de persoonlijke vrijheid in het geding. [De PvdA is al lang haar eerder sterk aanwezige kant van voor persoonlijke vrijheid kwijt geraakt. Daarom nu één pot nat met extreem links als Groen Links. Zombieachtige partij.] De PVV heet niet zo maar Partij voor de Vrijheid. Ondanks al haar gebreken. FvD staat hetzelfde voor als de PVV. Evenzo ondanks al haar gebreken. De grootste boosdoener is de massa immigratie. Dat wordt zoveel mogelijk buiten de politiek en de publiciteit gehouden. Dat gaat onverdroten door. Trump vindt dat het grootste kwaad en daarom wordt Trump massief gehaat onder leiding van de deep state van Rome. Zijn uitspraken over Europa komen helemaal niet in de pers. Dat is schande. De deep state bepaalt. Dat was al eerder vaak fataal en heeft gezorgd voor ergere oorlog in Europa. Dat is niet overwonnen.

 38. Bolkestein

  Had die Hansworst Brusselmans dan verwacht dat de Oost-Europeanen hem de hielen zouden hebben gelikt voor zijn oneindige schofferen van de Oost-Europeanen?

 39. Bolkestein

  Gaat Frans Timmermans nu wraak nemen op Oost-Europa door er vanuit Brussel een EU-legermacht op af te gaan sturen? 🙂

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.