Britse Conservatieven stemmen vandaag! Boris Johnson of Jeremy Hunt?

Vanaf vandaag mogen de leden van de Conservatives hun stem uitbrengen over de nieuwe opvolger van Theresa May. De leden hebben de keuze uit 2 man: Boris Johnson of Jeremy Hunt. De winnaar neemt tevens het premierschap van May over, dit maakt de winnaar in één klap tot de machtigste persoon binnen het Verenigd Koninkrijk. 

Volgens diverse peilingen zou Boris Johnson naar alle verwachtingen een monsterzege boeken.  Johnson is de gedoodverfde favoriet vanwege zijn harde Brexit retoriek, iets wat bij Hunt ontbreekt. Hunt wordt teveel gezien als een kopie van May, iets waar veel conservatieven Britten totaal niet op zitten te wachten.

Hunt stemde in 2016 nog tegen de Brexit, maar schuift zichzelf wel naar voren als de man die de Britten naar de Brexit zal leiden. Iets wat natuurlijk totaal niet geloofwaardig overkomt, en na enkele jaren van May weten de Britse Conservatieven inmiddels wel beter.

De stemming duurt tot 22 juli en het stemmen gaat op een lekkere conservatieve manier: met de post! Dit levert echter nu al gedoe op, het schijnt dat veel leden meer dan één biljet hebben gekregen. Dit zou komen omdat ze in meerdere lokale afdelingen van de Britse partij.

De partij waarschuwt nu al haar leden dat mensen die dubbele stemmen uitbrengen worden geroyeerd. Kortom: de Brexit zorgt voor genoeg gedoe binnen het land en partijen. Wellicht zal het met een nieuwe partijleider een stuk rustiger worden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Tman

  De Brexit gaat wel erg lang duren,hopelijk stemt men Boris dan schiet het misschien op!

 2. Brazil

  Mooi als Leugenaar Boris het wordt dan krijgen de Britten alsnog
  900 pond per week voor de zorg , of niet Boris, het stond
  toch echt op die propaganda-bus.
  Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

  1. Frets

   Veeg wel je kwijl af, mongooltje natte scheet, uiterst links en fleur de huppeltrut

  2. Brazil

   Sorry dit is geen 900 pond per week maar 900 miljoen pond per
   week die naar de zorg gaat, hahahahaha geweldig gewoon hilarisch:)

   1. Brazil

    🙂

   2. Ts

    Geachte heer Brazil
    Zoals ik wel vaker heb aangegeven komt het de discussie ten goede als U zich aan de feiten houdt.
    Maar vooruit ik zal U weer helpen:
    Op de bus stond:
    We send the EU £350 million a week
    Let’s fund our NHS instead….. vote leave
    Ik mag de foto helaas niet plaatsen maar deze kunt U opzoeken.
    Ik heb U bovenstaande ook al in een eerdere discussie aangegeven…..

 3. Bolkestein

  Men kan in Brussel wel fluiten naar de alimentatie. Want Boris Johnson laat zich niet chanteren. 🙂

  1. EU kok

   Zou het bij dhr Bolkestein bekend zijn dat het Britse parlement in grote meerdeheid tegen een no-deal Brexit gestemd heeft.

   1. Joshuak

    Jas en dat zal politieke zelfmoord zijn voor de conservatieven en iedereen zal dan de verkiezingen erna alweer op de brexit partij gaan stemmen

    Soft brexit lever je in praktijk alleen je stemrecht in doe je niet mee bij het maken van de wetten maar ben je nog steeds vastgebonden aan diezelfde Europese wetten

    En van die Europese wetten is nu juist precies waar ze af van wilden..

    Maar je dat interrseerd je niet democratie is in jou ogen heel mooi zolang mensen maar doen wat jij wil.. kiezen ze een andere weg is het waarschijnlijk allemaal maar problematisch en racistisch

  2. Brazil

   Laat de Britten maar eerst die 45 miljard euro betalen dan mogen ze
   gaan, zolang ze dit niet doen blijven de Britten aan het lijntje daar kan zelfs leugenaar Boris niets aan doen.
   Hahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. Ts

    Zoals reeds meerdere malen aangeven door mij aan u, graag in dit soort discussies inhoud en feiten. Dit komt een echte discussie ten goede.
    Maar vooruit maar weer ik zal u helpen:
    Het leave kamp heeft tijdens de campagne voorgespiegeld dat de EU 350 miljoen pond per week kost. Nu is dit cijfer lastig te onderbouwen maar ook de EU heeft dit feitelijk (nog) niet kunnen weerleggen. (350 miljoen is iets lager dan de 900 miljoen welke vaak wordt geroepen). Nu heeft het leave kamp al de dag na het referendum dat het teruggeven van zulk een bedrag slecht een “aspiratie” was. Maar ze heeft de stelling van 350 miljoen niet teruggetrokken, waarom zou men ook als zelfs de EU geen exacte cijfers kan geven.
    De waarde van GB in de EU kon ons allen wel eens geld gaan kosten, los van het feit of het een goed idee is: leave is de uitslag van een referendum en het is aan de bevolking aldaar hier invulling aan te geven. Maar even terug waarom het ons misschien wel geld gaat kosten: de assets van de EU zijn gezamenlijk eigendom van de leden naar rato van bijdrage en datum van toetreding. Dit kan met de vele gebouwen, niet alleen in Brussel maar ook elders, wel eens tot verrassingen leiden. Er is namelijk niets geregeld in artikel 50 wat te doen met deze rechten: vervallen deze (onwaarschijnlijk vlgs juristen), worden deze naar rato verrekend met de uitrede vergoeding of, en dat is een echt horror scenario als dat kan, mag GB deze rechten ook aan derden verkopen.
    Voor de rest wil ik zonder waardeoordeel nogmaals benadrukken dat het volk van GB middels referendum heeft gekozen.
    Voorgaand is een kopie van een eerdere reactie van mij naar U toe. Het is bekend in Brussel dat indien GB bovenstaand scenario combineert met de gevraagde 45 miljard Euro er een ander speelveld zal ontstaan, zeker nu zowel de VS als China een akkoord met GB en het bijbehorende Gemenebest aan het voorbereiden zijn….
    Bovenstaand is volgens doorgaans goed ingevoerde diplomaten in Brussel zeker voor de EU een niet benijdenswaardig scenario.

 4. Meriadoc Brandebok

  Bassie en Adriaan stellen zich kandidaat voor het premierschap.

  1. Original NL

   Aldus pipo de trol.

 5. Sans Rancune

  Dat zal weinig uitmaken, een lifelijntje met de EU is wel zo lucratief. Tijden veranderen, ook Boris gaat dat inzien.

 6. Rosasolis

  Hopelijk wordt het niet B. Johnson, die telkens weer heeft bewezen dat hij onstabiel is.
  Daarom werd hij niet herkozen als burgemeester van Londen, enkele jaren geleden.
  Er zijn nog steeds meer gewone Engelsen die in dit hoofdstad wonen, dan mensen van moslim afkomt. Ook zij hadden voor zijn oppositie kandidaat gekozen. De conservatieven moet meer rust in de partij krijgen, voordat de brexit gaat losbarsten…tenminste als het werkelijk doorgaat. De laatste dat zij moeten hebben
  is een oproerkraaier. Vorige weekeinde was alles in rep en roer in huize Johnson.
  Heftig ruzie tussen Boris en zijn 24 jaar jonger vriendin. Toen de servies en koken pannen door de woning en uit de rammen vlogen, heeft de hele buurt de politie gewaarschuwd, die met sirenen aankwam. De hele nacht was huize Johnson onder
  politie bewaking.

 7. Lao Tse

  Het lijdt geen twijfel dat Boris Johnson de nieuwe premier van Engeland zal worden.
  Na zijn verkiezing volgt een fascinerend schouwspel waarin de wispelturige clown geconfronteerd zal worden met de dezelfde realiteit waarin May vastliep: er is onder bevolking en Lagerhuis geen meerderheid voor een harde Brexit en de EU zal absoluut niet bereid zijn met Johnson een deal te sluiten die verder gaat dan die met May is uitonderhandeld.

  Kortom dezelfde patstelling waar deze incompetente grapjas ook weinig andere mogelijkheden heeft dan het opnieuw in stemming brengen van de deal van May dan wel (wat rampzalig zal zijn voor de Tory’s) een nieuw referendum of nieuwe verkiezingen uitschrijven.

  1. DidiMadloba

   Ik hoop dat u gelijk hebt maar ik zie Johnson er voor aan totaal onverantwoorde stappen te nemen.
   Dan wordt een militaire staatsgreep weer een optie. Of een nieuwe tocht naar Chatham.

 8. DidiMadloba

  Op de foto brengt Boris de Hitlergroet.
  Da belooft weinig goeds.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.