ChristenUnie minister Slob is het zat en wil bestuur Haga Lyceum weg hebben

Na docenten die de extreme Islam opdringen aan leerlingen, een op non-actief gestelde docent en de financiële wanorde is Arie Slob, minister van Onderwijs, er helemaal klaar mee. Hij wil het bestuur van het Cornelius Haga Lyceum weg hebben als hij daar de kans voor krijgt.

Die kans krijgt hij op het moment dat de rechter uitspraak doet. De rechter beslist donderdag of er een vernietigend inspectierapport mag worden gepubliceerd. Het rapport is dermate negatief dat Slob het bestuur van deze erbarmelijke school wil dwingen om op te rotten.

Als het rapport wordt gepubliceerd, dan volgt een “aanwijzing van bestuur”, zo valt in het NRC te lezen. Het bestuur van de salafistische school moet hieraan gehoor geven. Als ze dat niet doen kan Slob alle subsidies vanuit de overheid stopzetten. Voorop gesteld is iedere cent die deze school krijgt er één te veel. Dit gecombineerd met de al bestaande financiële wanorde hopen we massaal dat dit ondemocratische hol snel haar deuren zal sluiten.

Het Corneluis Haga Lyceum voelt zich dan ook als een kat in het nauw en doet er alles aan om het publiceren van het rapport tegen te werken. Hopelijk beslist de rechter aanstaande donderdag dat het rapport openbaar mag worden gemaakt, krijgt minister Slob de kans om deze instelling al hun subsidies af te pakken en hopelijk kan deze school dan definitief haar deuren sluiten. Als het Slob lukt om het bestuur op te laten stappen heeft hij names het kabinet voor de verandering eens een keer verstandig beleid uitgevoerd. Eindelijk eens een keer goede PR voor de eerstvolgende verkiezingen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

 1. Jumping

  Slob jij en je Linkse Demoniserende Rutte kartel, hebben jaren lang weggekeken en nu het te laat is, zie je zogenaamd het licht.
  Jij behoort bij de groep, die Wilders en Baudet van een Cordonsanitair hebben voorzien.
  Nederland is een keiverrot land geworden.
  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.
  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 2. Piet Patat

  Al die islamitische toko’s dienen per omgaande gesloten te worden.
  GEEN islamitisch onderwijs in Nederland.
  Die zakken hooi in Den Haag maar blaten over integratie, dat gaat dus met die aparte toko’s NIET gebeuren !
  Dat gespuis dient de NEDERLANDSE normen, waarden, gebruiken en gewoontes geleerd te worden en geen achterlijke middeleeuwse ideologie.
  willen ze dat niet ? Dan opzouten naar Zandbakkistan en daar fijn naar school gaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.