jan roos

Column Jan Roos: 'De wet is de wet - punt uit. Tot de islam om de hoek komt kijken: dan verandert alles'

Geen categoriejul 26 2019, 12:00
In zijn column van deze week snijdt Jan Roos de hypocrisie van enkele activistische politieagenten aan. Deze "deugdienders," aldus Jan, draaien de rechtsstaat de nek om met hun weigering om het boerkaverbod straks fatsoenlijk te handhaven. Agenten mogen straks toch ook niet op eigen initiatief stoppen met alcoholcontroles?
Stel dat ik met acht glazen bier in de auto de weg opga. En stel nou dat ik word aangehouden door een agent die wil dat ik bij hem een alcoholtest doe. Stel dat uit die test komt dat ik teveel heb gedronken om nog te mogen rijden en het toegestane promillage van 0,5 flink heb overschreden. Maar stel nou dat die agent zijn eigen ideeën heeft over drinken en rijden. Dat hij 0,5 onzin vindt en mij nog prima in staat acht om verkeersdeelnemer te zijn. Stel nou dat hij dat zou doen. Hoe lang zou die politieman zijn baan nog hebben? Zou de politietop zoiets accepteren? Nooit.
De wet is immers de wet en dient gehandhaafd te worden door dienders. Punt uit. Tot de islam om de hoek komt kijken. Dan verandert alles.
Dit is een tweet van wijkagent Andre uit Rotterdam:

“Beste wijkbewoners #Spangen! Er is een letter van de wet en een geest van de wet. Gelukkig hebben wij discretionaire bevoegdheid. Als iemand die burka draagt om wat voor reden dan ook een (aangifte)gesprek wil met mij kan dat gewoon in het bureau. #welkom #wijkagentvaniedereen”

Onder de huidige boerkawet mag mevrouw de boerkadrager helemaal niet het bureau in, maar bij Andre uit Rotterdam dus blijkbaar wel. Want de wijkagent bepaalt blijkbaar zelf wel hoe hij de wet wenst te interpeteren. Dat hij de geest van de wet hanteert en niet de wet maakt dat de wet de wet niet meer is, maar een persoonlijke invulling van een agent.
Dat daarmee de rechtsstaat de nek mee wordt omgedraaid is blijkbaar nog niet in deze deugdienders opgekomen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten