shutterstock 385504729

Donald Trump eist vertrek hatende Britse ambassadeur: 'Hij doet zijn land bepaald geen dienst!'

Geen categoriejul 08 2019, 10:00
Donald Trump wil dat de Britse ambassadeur in de VS teruggehaald wordt naar Londen.
Gisteren -- zondag dus -- kwam de Britse ambassadeur in de Verenigde Staten op buitengewoon controversiële wijze in het nieuws. Kim Darroch had in memo's laten weten dat president Trump in zijn ogen "incompetent" en "volstrekt onzinnig" en meer van zulks is. Het Witte Huis zou nauwelijks functioneren, en Trump lijkt wel gestoord te zijn... en de kans dat het beter wordt is nihil.
Deze memo's werden vervolgens gelekt. Dat is nogal problematisch voor Darroch, omdat iedereen zo kan zien dat hij buitengewoon anti-Trump is; dat zijn persoonlijke haat jegens de Amerikaanse president zijn denkbeelden helemaal kleurt. Zo liet hij zelfs weten dat de kans groot was dat Trump ten onder zou gaan, onder meer vanwege zijn zogenaamde band met Rusland. We weten nu dat die band niet bestond; dat hij op geen enkele manier dan ook samenwerkte met de Russen om de verkiezingen te winnen. Maar Darroch was ervan overtuigd dat dit wél zo was.
Ik zou zeggen tegen hem: iets minder CNN en MSNBC kijken, en iets vaker afstemmen op Fox News.
Het zal niemand verbazen dat Trump zelf helemaal klaar is met ambassadeur Darroch. In New Jersey zei hij gisteren:

"Weet je, we hebben confrontaties gehad met verschillende landen, en ik kan je vertellen dat de ambassadeur het VK geen dienst heeft gedaan, dat kan ik je vertellen. We zijn bepaald geen fans van die mand en hij heeft zijn land geen dienst gedaan. Ik kan allemaal dingen over hem zeggen, maar dat zal ik niet doen."

Bondgenoten van Trump laten weten dat Darroch maar zo snel mogelijk moet vertrekken.
Echt verrassend is het niet dat Darroch zo'n hekel heeft aan Trump. Hij is namelijk een eurofiel pur sang. Hij werkte jarenlang in Brussel. En ja, dat heeft hem duidelijk beïnvloed. Het gevolg is dus onder meer dat hij net zo'n belachelijke Trump-hater is als Guy Verhofstadt en al die andere knettergekke eurofiele mafketels.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten