shutterstock 1090278668

Boze Frans Timmermans klaagt: "Oost-Europese landen hebben mij geblokkeerd!"

Geen categoriejul 08 2019, 11:00
Fransje zegt dat hij écht de nieuwe president van de Europese Commissie was geworden als die vervelende Oost-Europese landen maar geen roet in het eten hadden gegooid.
Het heeft even geduurd, maar Frans Timmermans -- die ons vertelde dat hij wel even de nieuwe president van de Europese Commissie zou worden, wat erin resulteerde dat zijn PvdA de Europese verkiezingen wón -- laat dan eindelijk iets van zich horen na zijn vreselijke, beschamende en vernederende nederlaag. Na afloop van zijn toespraak voor promovendi in Leuven liet hij weten dat hij wel weet wat er gebeurd is:

"Enkele Oost-Europese landen hebben mijn benoeming tot voorzitter van de Europese Commissie geblokkeerd."

"Ik heb ook wel gehoord en gelezen dat ik de gedoodverfde favoriet was," aldus Timmermans. "Ik weet niet waar het precies fout is gelopen. Sommige landen hebben mijn kandidatuur afgeremd."
Maar, laat hij zijn fans weten, maak je geen zorgen! Het gaat onderhand alweer goed met hem:

"Politiek is nu eenmaal heel onvoorspelbaar. Ik ben even onderuit gegaan, maar alweer overeind gekrabbeld. Vergelijk het met Dylan Groenewegen zaterdag in de eerste rit van de Ronde van Frankrijk. Hij leek op weg naar de gele trui maar kwam ten val en Mike Teunissen pakte de zege."

Beste Frans, je kunt heel veel over jou zeggen, maar niet dat je het politieke equivalent bent van Dylan Groenwegen, verreweg de beste en snelste sprinter ter wereld. Haal die veer maar uit je reet. Uiteindelijk ben je een nobody die elke functie die hij gekregen heeft volledig te danken heeft gehad aan politieke vrienden. En op het moment dat die zich tegen je keerden was het afgelopen met je.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten