FvD Zuid-Holland slaat alarm; perfide partijkartel houdt warmtedossier geheim

Geen categoriejul 17 2019, 13:30
Dat de politieke partijen in de provincie Zuid-Holland niet zoveel ophebben met transparantie is vandaag weer eens duidelijk geworden. Forum voor Democratie voelt zich daarom geroepen om aan de bel te trekken over een geheim warmtedossier en heeft een persbericht uit laten gaan. Weg met de achterkamertjes, op naar transparantie!
Het is wel erg jammer dat er voor nu weinig inhoudelijk te melden valt over het 'warmtedossier'. Wel wordt in het persbericht duidelijk dat dit vraagstuk een warmterotonde betreft vanuit de haven van Rotterdam naar onder andere Leiden. Het is dus wel een groot project, maar waarom geven de Gedeputeerde Staten geen openheid van zaken in dit dossier. Bang voor de eigen bevolking?
Het is daarom dus niet zo gek dat FvD onmiddellijk aan de bel trekt. Zij lijken wel de enige partij die wel voor transparantie wil gaan. Geen politiek geklets meer in de al zo bekende achterkamertjes.

'Buiten de ongegronde geheimhouding is Forum voor Democratie verbolgen over het feit dat op de vragen die wij in het geheim moesten stellen aan Gedeputeerde Staten, onvolledige of helemaal geen antwoorden worden gegeven. Het is van groot belang in een voor de burgers zo'n belangrijke kwestie, waar al een D66-gedeputeerde om gesneuveld is, dat er snel helderheid en duidelijkheid komt. Anders is er nog geen begin van een oplossing.'

Klare taal van FvD in Zuid-Holland. En dat is niet het enige waarmee de nieuwkomer komt. Als het provinciebestuur opnieuw niet meewerkt aan het beantwoorden van vragen, dan zal Forum voor Democratie een motie indienen.

'Mocht het provinciebestuur opnieuw weigeren om onze vragen te beantwoorden, dan ziet Forum voor Democratie zich genoodzaakt om op de eerstkomende Statenvergadering een motie in te dienen die de Provinciale Staten van Zuid-Holland verzoekt een provinciale enquête in te stellen, zoals in artikel 151a van de Provinciewet is voorzien. De onderste steen moet boven, de burger moet weten wat er met zijn geld gebeurt en wat hem in de toekomst nog te wachten staat.'

Take that, partijkartel. FvD doet precies waar jullie zo voor vrezen. Achterkamertjespolitiek wordt niet meer getolereerd. Zet die ramen eens open en wees transparant. Niet omdat FvD dat wil, maar omdat jullie dat verschuldigd zijn aan de inwoners van Zuid-Holland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten