FvD Zuid-Holland slaat alarm; perfide partijkartel houdt warmtedossier geheim

vlcsnap-2019-06-05-12h05m46s930
Foto: Thierry Baudet en de voorman van FVD Zuid-Holland, Rob Roos. Bron: Baudet / Twitter.

Dat de politieke partijen in de provincie Zuid-Holland niet zoveel ophebben met transparantie is vandaag weer eens duidelijk geworden. Forum voor Democratie voelt zich daarom geroepen om aan de bel te trekken over een geheim warmtedossier en heeft een persbericht uit laten gaan. Weg met de achterkamertjes, op naar transparantie!

Het is wel erg jammer dat er voor nu weinig inhoudelijk te melden valt over het ‘warmtedossier’. Wel wordt in het persbericht duidelijk dat dit vraagstuk een warmterotonde betreft vanuit de haven van Rotterdam naar onder andere Leiden. Het is dus wel een groot project, maar waarom geven de Gedeputeerde Staten geen openheid van zaken in dit dossier. Bang voor de eigen bevolking?

Het is daarom dus niet zo gek dat FvD onmiddellijk aan de bel trekt. Zij lijken wel de enige partij die wel voor transparantie wil gaan. Geen politiek geklets meer in de al zo bekende achterkamertjes.

‘Buiten de ongegronde geheimhouding is Forum voor Democratie verbolgen over het feit dat op de vragen die wij in het geheim moesten stellen aan Gedeputeerde Staten, onvolledige of helemaal geen antwoorden worden gegeven. Het is van groot belang in een voor de burgers zo’n belangrijke kwestie, waar al een D66-gedeputeerde om gesneuveld is, dat er snel helderheid en duidelijkheid komt. Anders is er nog geen begin van een oplossing.’

Klare taal van FvD in Zuid-Holland. En dat is niet het enige waarmee de nieuwkomer komt. Als het provinciebestuur opnieuw niet meewerkt aan het beantwoorden van vragen, dan zal Forum voor Democratie een motie indienen.

‘Mocht het provinciebestuur opnieuw weigeren om onze vragen te beantwoorden, dan ziet Forum voor Democratie zich genoodzaakt om op de eerstkomende Statenvergadering een motie in te dienen die de Provinciale Staten van Zuid-Holland verzoekt een provinciale enquête in te stellen, zoals in artikel 151a van de Provinciewet is voorzien. De onderste steen moet boven, de burger moet weten wat er met zijn geld gebeurt en wat hem in de toekomst nog te wachten staat.’

Take that, partijkartel. FvD doet precies waar jullie zo voor vrezen. Achterkamertjespolitiek wordt niet meer getolereerd. Zet die ramen eens open en wees transparant. Niet omdat FvD dat wil, maar omdat jullie dat verschuldigd zijn aan de inwoners van Zuid-Holland.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

18 reacties

 1.   

  Hebben die mietserse gasten van FvD in Z-H toch maar weer goed gezien zeg…

  Het warmtedossier, wie heeft het er niet over?

  1.   

   @garland ‘s tucker nieuwe trolnick oude trol praat… Huistrol

   1.   

    overheen scrollen FW gewoon niet lezen en vooral niet op reageren

   2.   

    klopt FW

  2.   

   Geachte heer Garland S Tucker,
   Even enkele weetjes op dit geld verslindend dossier:
   Mede initiator is warmtebedrijf Rotterdam welk nu al een tekort heeft van 200 miljoen ( is na afhaken diverse partijen bijna geheel risico gemeente en daarmee belastinggeld), pijpleiding vanuit haven naar Leiden kost tenminste 140 miljoen. Warmtelevering vanuit de haven is niet gegarandeerd tegen vaste prijs aangezien een van de eerdere partners zelf een bedrijf van gelijke strekking heeft….
   Dus ja er zijn mensen die er over spreken, en ja uiteindelijk zal de overheid de tekorten afdekken gezien overige belangen.

   1.   

    Kijk, dit is nu nuttige info! Als gelderlander is dit ver van mijn bed.

    Gelukkig heb ik aan uw commentaar meer dan de stukjesschrijver

    1.   

     Beste Garland.
     Na het lezen van uw berichtjes werd me meteen duidelijk dat U zeer hoog opgeleid moet zijn.
     U geeft hierboven meteen de oplossing namelijk zonder dat U het waarschijnlijk in de gaten had.
     Wij als Nederlanders moeten ons niet druk maken als in een andere provincie de mensen genaaid worden, en dat dat aan de kaak gesteld wordt. Nee dat is ver van ons bed, stel je voor dat we vooruit denken, gewoon negeren dan komen de partijen van onze provincies nooit op diezelfde ideeën. Mochten ze dat wel doen dan is het niet meer ver van je bed. Laten we gewoon mee gaan in het ik denken dan komt alles goed. Want dat is waar de overheid ons heen stuurt , dus dan is het goed.

 2.   

  De democratie van Links Nederland.
  Alles achter gesloten deuren zoals bij Bilderberg.

  Nederland is een keiverrot land geworden.
  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.
  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  1.   

   Ben je nou nog niet opgetieft naar een buitenland ?
   Het is overal veel beter als in Nederland
   Echt waar…

   1.   

    Dropje,

    Nee hoor, alleen in Japan is het beter met z’n religies die niet eens religies zijn.
    Japan kent in feite twee religies, het shinto (eigenlijk shintô) en het boeddhisme, voor zover we die als religies willen zien. Veel westerlingen zullen shinto met zijn duizenden goden (kami) niet als religie willen zien en het boeddhisme wordt vaak meer als een levenswijze bestempeld.

    Geen uitkeringen/ geen Miele’s / geen gratis zorg, niks gratis maar bovenal geen Moslims !

 3.   

  De e-car?
  “Alleen al VW heeft voor de omschakeling op e-auto’s meer kobalt nodig dan de totale huidige wereldproductie, die ook nog eens met behulp van kinderarbeid tot stand komt.” (Deutschland Kurier).
  Wel, dat weet Jesse natuurlijk nog niet en zijn maatje in het kwaad Robbie ook niet. Dat de e-auto batterij na acht jaar compleet naar de galemiezen is, wordt niet verteld. Dat de benodigde stroom mondjesmaat voorradig wordt, doet vrezen dat de overheid de groene auto donkerrood gaat belasten. Ik kan niet wachten. Overigens, is het u ook opgevallen dat we de laatste weken weinig over het milieu meer horen? Greta is ook al stilgevallen, net als onze believers op dit forum ter linkerzijde Ze voelen al aan dat op een totaal verkeerd paard is gewed.

  1.   

   @Agios
   Bedoel je echt milieu of eigenlijk klimaat. Ik vermoed dat laatste, want dat is ook het thema van Greta. Er is inderdaad nauwelijks iets over het milieu geschreven, maar des te meer over het klimaat. Als je dat laatste bedoelde heb je nogal wat gemist.

 4.   

  Erg jammer voor de NPO dat het geen resultaat gaat opleveren dit soort correcte berichten van FvD dood te zwijgen.
  Consequentie is dat de burger bij de TK 2021 steeds beter weet wat links (en rutte!) voor wandaden uithaalt op alle politieke niveaux.

 5.   

  De warmterotonde is een project waar elke geïnteresseerde burger alles van kan weten: h**ps://warmopweg.nl/programma/warmterotonde/

  Het FvD maakt hier een bespottelijk nummer en suggereert meer dan ze waarschijnlijk weet. Domme politiek.

  1.   

   De vragen moesten in het geheim gesteld worden, er kwamen geen of onvolledige antwoorden op en een D66 gedeputeerde is er al om gesneuveld. Over domme politiek gesproken. Zeg dan gewoon meteen dat je het niet bevalt puur omdat het FVD de aanvrager is.

   1.   

    Mijneer de “Nep”wijze Lao Tse. Het gaat niet alleen om de warmterotonde hoor. Er speelt veel meer en dat mogen wij dus niet weten. Doe toch niet zo wijsneuzig. U valt steeds door de mand.

 6.   

  Het is prima als dit soort geheime dossiers het daglicht zien.

 7.   

  Stem gewoon vrij en blij PVV of FvD misschien dat we dan van de achterkamertjes politiek afkomen Maar ik denk dat de kudde gewoon weer het zelfde zullen stemmen

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!