Gemeente Westland geeft minister Arie “verplichte islamitische school!” Slob de vinger en gaat in beroep

De ene dag ben je bezig om het bestuur van een islamitische school in Amsterdam te laten opstappen en de andere dag ben je bezig om te vechten voor nog een potentieel probleemkind. Het kan verkeren bij minister Slob (Onderwijs). Ondanks stemde de gemeenteraad Westland tegen de komst van een islamitische school. Met het oog op het Corneluis Haga Lyceum lijkt mij dat een nogal logische keuze. En toch is het juist diezelfde minister die bezig is om dadelijk een nieuwe islamitische basisschool door de strot te duwen van de gemeente Westland en haar inwoners. Gevalletje voor wat hoort wat?

De gemeente Westland is het niet eens met minister Slob en de Raad van State dat deze basisschool er moet komen en verzet zich tegen dit besluit. Ze gaan dan ook in beroep tegen de beslissing van de minister en de Raad van State, zo meldt NOS/Nieuwsuur. Dat werd besloten tijdens een stemming. Twintig waren voor, zeventien tegen. De Raad van State was in het voorjaar, april, al van mening dat de komst van deze nieuwe school ‘levensvatbaar kan zijn’. U leest het goed. Levensvatbaar KAN zijn. En dus komt de school in aanmerking om geld te ontvangen vanuit de overheid.

Met andere woorden: deze school moet en zal er komen. Dat de gemeente Westland tegen heeft gestemd is blijkbaar niet belangrijk en schendt ook nog eens de vrijheid van onderwijs. Volgens de gebonden wetsuitvoering is het niet de bedoeling dat de gemeenteraad zich bemoeit met de koers van een school.

“De wet is heel duidelijk”, zegt Paul Zoontjens, hoogleraar onderwijsrecht aan de Universiteit Tilburg. “Een nieuwe school moet aan een aantal eisen voldoen. Als de school een duidelijk omschreven richting en een minimum aantal leerlingen heeft, dan moet die school er komen”

De gemeente heeft hierover dus helemaal geen donder te vertellen, maar het is toch van belang dat de gemeenteraad instemt. Zij moeten met een Plan van Scholen komen, waarin de huisvesting wordt geregeld.

Na het debacle met het Cornelius Haga Lyceum lijkt het mij niet meer de vraag of zo’n school levensvatbaar kan zijn, maar juist of de mensen die de school moeten gaan besturen wel capabel genoeg zijn voor die functie. Breng dat maar eerst eens in kaart voordat we de geboorte van een nieuw probleemkind mogelijk maken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. logisch denken

  Onze vrijheden zijn een groot goed. Als een ideologie onze vrijheden misbruikt om zijn gif te verspreiden moet een regering alle zeilen bijzetten om dit te voorkomen.

  1. Jumping

   Nee ld, de druk om te omvolken is vanuit de Bilderberg conferentie zeer groot.

  2. Watcher

   Je bent toch een aanhanger van de lavendelsnuiver die positieve dingen ziet in de islam?

  3. hans-e-pans

   Gewoon alle scholen die volgens een religieuze stroming lesgeven, en vervangen door openbare scholen.

   Geloven doe je maar in je eigen tijd, dus ook religieus onderwijs volgen.

   Het scheelt ook nog eens geld want dan hoef je de religieuze scholen niet meer te betalen.

   1. hans-e-pans

    Moet zijn. Gewoon alle scholen die volgens een religieuze stroming lesgeven sluiten.

 2. Heinz

  Weinig tegen in te brengen behalve de kont tegen de krib te gooien. De wet is hard, maar het is wel de wet.

  1. logisch denken

   Normaal gesproken heeft men geen enkele moeite om wetten aan te passen dus kan ik enkel zeggen niet l*llen maar breien. Of om met de woorden van de nep liberaal pechtold te spreken , hup hup hup aan het werk.

 3. peetjuhhhh

  Dat ze geen haat paleis willen is logisch. Er wonen zo en zo weinig moslims in het westland. Dus dit is gewoon stemming maken van het haga. Ze hebben niet genoeg kinderen om de school te vullen. Deze zullen ze dus uit delft enzo willen laten komen.

 4. Jumping

  Inderdaad het Linkse Demoniserende Rutte kartel ten voeten uit.

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 5. tonna

  Hoe zit het met de burgerparticipatie,is er brede steun?
  Zoniet,zoekt de overheid problemen!
  Als een grote groep mensen een school wilt realiseren met nationaalsocialistische scholing en doelstellingen,moet dat dus kunnen indien er genoeg leerlingen,gekwalificeerde docenten en financieel op orde is!
  Dat is toch een identieke situatie,niet dan?

  1. Piet51

   @tonna
   We moeten kiezen tussen twee opties. Vrijheid van onderwijs binnen regelgeving of alleen door de Staat bepaald onderwijs. Voorlopig hebben we te maken met het in de Grondwet geregelde vrijheid van onderwijs en daarvoor ontwikkelde regelgeving. De Onderwijsraad geeft t.a.v. norm voor de stichting van een nieuwe school: “Het gaat bij een richting om een godsdienst of levensovertuiging dan wel de op een godsdienst of levensovertuiging gebaseerde levensbeschouwing die op alle terreinen van het leven doorwerkt.”

   De islam voldoet hieraan, het nationaal socialisme niet. Directe burgerparticipatie geldt hier dus nadrukkelijk niet. Verder geldt een norm voor het aantal leerlingen die zijn te verwachten, maar daar hoeft een school pas na een aantal (5 à 10) jaren aan te voldoen.

   Zo zit de wet in elkaar en daar heeft een gemeente niets over te zeggen. Als voorzitter van een schoolbestuur (Vrije School) heb ik daar zelf mee te maken gehad.

   Gisteravond op Nieuwsuur zei een geïnterviewde, dat hij de indruk had dat de gemeente zich wil laten horen. Ze weten, dat ze kansloos zijn, maar hun verzet zet ze wel even in het licht. Uiteindelijk zullen ze moeten) toegeven.

   1. Lao Tse

    De Schoolstrijd en de ‘soevereiniteit in eigen kring’ is diep in de Nederlandse cultuur verankerd.
    Het is voorlopig ondenkbaar dat de vrijheid van onderwijs uit onze Grondwet verdwijnt.
    Persoonlijk ben ik daar blij om. Er zijn best kritische kanttekeningen te plaatsen bij sommige vormen van bijzonder onderwijs maar het grondrecht dat er aan ten grondslag is is van een hogere orde.

    1. Frets

     Hij is de duizendmaal uitgekotste, niemand moet hem, niemand wil hem, niemand zit op hem te wachten, hij is de eeuwig gebande die zichzelf steeds opnieuw uitnodigt terwijl hij steeds opnieuw de deur uitgeschopt wordt.

     Blablabla. Blaaskaak/pisvlek en eenzame laffe kale speklap.

   2. dario

    gelul de schoolgangers moeten van heinde en ver komen deze school is totaal overbodig in het Westland wonen geen moslims .Dit valt gewoon onder intimideren .

    1. Piet51

     Ik heb een tijd in het Westland gewerkt. Er is in ieder geval een moskee in Naaldwijk. Dan zullen er toch ook moslims zijn? Wat betreft de aantallen te verwachten kinderen, gaat het niet om de aantallen op dit moment. Een nieuwe school krijgt een aantal jaren om het minimum aantal te bereiken. Dat is nauwkeurig beschreven in de regelgeving. Voor zover ik op de hoogte ben, voldoet de bedoelde school daaraan. Dan kan een gemeente of overheid niet zoveel doen. De wet is de wet, ook voor moslims en gemeente.

 6. Lao Tse

  Slob wenst niet dat die school er moet komen maar meent, terecht, dat de Gemeenteraad de vrijheid van onderwijs niet mag belemmeren.

  De minister staat voor dit grondrecht, niet voor islamitisch onderwijs. Hij kan niet anders.

  1. fockingworst

   @lao Tse uw verbale diarree stinkt.. Ouwe huistrol

   1. Watcher

    Een rechts geluid dat er toe doet.

    1. fockingworst

     @watcher verbale diarree aan het spuiten ouwe huistrol

     1. EU kok

      Vrees dat Sherlock Worst, net als vorig jaar, zijn 3 weken verplichte vakantie hier op DDS doorbrengt.
      We kunnen dus nog wel even van zijn hoogstaande bijdrages genieten.

     2. Frets

      Ach guttegut, de bejaarde Jabba de Hut, trekt weer een slijmspoor op DDS. Als of iemand daar geïnteresseerd in is. Zijn sporen verdiend, met het schoonmaken van een of andere McDonald’s. En dan ben je ook gelijk een ”kok’, maar dan wel met ck.

    2. Lao Tse

     Een bericht vanuit het toilet.

     🙂

     1. Frets

      De eeuwig gebande met honderden versleten namen, de zuigende stoker. Niemand moet jou, niemand zit op jou te wachten, jij bent de ongenode gast die steeds weer opduikt, jij bent de eeuwige gebande, de pisvlek.

     2. Lao Tse

      Mijn trouwe volger Frets is ook uit zijn ledikant gekropen.

      Fijn dat je er weer bent, trouwe vriend.

     3. Frets

      Blablabla. Blaaskaak/pisvlek en eenzame laffe kale speklap.

     4. Bosche draak

      Hebben ze jou nog niet doorgetrokken dan?

  2. Mars020

   Het is geen islamitisch onderwijs, maar een opleidingscentrum voor terroristen. Willen ze die opleiding gaan volgen, dan moeten ze toch naar Syrië of Irak verhuizen. Daar zijn ze in dit soort opleidingen gespecialiseerd en hebben daarvoor ook de juiste leraren. Dan zullen de linkse trollen wel weer gaan pleiten voor een soort van studiebeurs voor kansparels, maar die mogen ze lekker zelf betalen.

  3. henk43

   De enigste remedie is art 23 van de grondwet aanpassen en scholen die gegrondvest zijn op religieuze grondslag niet langer te subsidieren.Ïk ben na de oorlog opgegroeid in een klein dorp met hervormden gereformeerden en openbaren ,wij stonden elkaar nog net niet naar het leven maar….Door de krimp moesten de gereformeerde en de hervormde school fuseren, en nu is deze school al in 1 gebouw met de openbare school ondergebracht .Ik noem dit de zegen van de krimp. Integratie in het klein. Zo lang wij toestaan dat scholen op religieuze toeslag door het rijk gefinancierd worden kunnen wij wettelijk moslimscholen niet verbieden. Dus voor mij wordt art 23 snel aangepast .

 7. santiago

  We weten allemaal waarom deze gristelijke lul zit waar hij zit. Opvulling voor de coalitie. Dus nu niet zeuren mensen. Hij kan er ook niets aan doen. Zondag doet hij de oogjes weer stijf toe en zal hij de heer om hulp vragen.

 8. Pescador

  Slob is ook al een verborgen islamiet laat die gasten toch oprotten

 9. Ben-NIET-Groen-L

  Oeiiiiii…dan kent Slob de Westlanders nog niet …hier komt geheid heibel van en niet zo’n beetje ook.
  Zet de ME alvast maar klaar………….

 10. Ben-NIET-Groen-L

  Ach ik zie het wel als er een melding komt op 112 meldingen van de heren brandweer en de volgende / middelbrand / en de volgende / opgeschaald naar grote brand en einde schoolgebouw.

 11. J.C.

  Deze discussie laat duidelijk zien, dat al het door de overheid (lees de belastingbetaler) betaalde bijzonder onderwijs in deze tijd omgevormd moet worden naar het algemene (openbare) onderwijs. Sluit inmiddels ook beter aan bij de samenstelling van de Nederlandse bevolking. Bovendien kan “bijzonder” onderwijs ook voor eigen rekening in de kerk, de moskee, het clubhuis en of de thuisomgeving georganiseerd worden.

 12. Decca

  Alle scholen in een verenigen. Dus openbaar onderwijs. Ophouden met dat dwaze gedoe van onderwijs op basis van religie. Geloofje spelen doe je maar in je vrije tijd thuis. Ook zg christelijk onderwijs is gif voor de kinderziel. De wet zo snel als mogelijk aanpassen. En deze islamitische diarreé zo snel mogelijk stoppen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.