Grand Prix Zandvoort nu al ongekend populair: 1 miljoen mensen willen naar de F1

Geen categoriejul 22 2019, 12:00
"We wisten dat het redelijk populair was, maar dit overtreft ook onze verwachtingen ruimschoots", aldus sportief directeur Jan Lammers.
Toen het duidelijk werd dat Zandvoort alles op alles zette om niet alleen een Grand Prix naar Nederland te halen, maar ook om die GP dan zelf te organiseren, was er iets van commentaar. Was het dat allemaal wel waard? Zou het wel wat opleveren? Was er wel publieke steun voor.
Nou, we weten nu dat het antwoord op die vragen een volmondig ja is. Volgens de NOS staan namelijk maar liefst een miljoen Nederlanders klaar om de Grand Prix live bij te wonen:

Op het drie dagen durende evenement is per dag plaats voor 105.000 toeschouwers, maar meer dan een miljoen mensen vroegen dus een kaartje aan. Dinsdag krijgen de gelukkigen een betaal-link toegestuurd en dan weten ze of ze er volgend jaar bij zijn.

Die reden voor de populariteit van de aankomende Grand Prix is duidelijk: Max Verstappen. De Nederlandse coureur heeft er écht voor gezorgd dat de Formule 1 zo ontzettend grote sport is in ons land. Ja, natuurlijk, de Formule 1 was altijd al significant, maar het komt nu echt in de buurt van het voetbal. Dat had je een paar jaar geleden nog voor onmogelijk gehouden.
Het bewijst maar weer eens dat wij Nederlanders nationalistischer zijn dan we willen toegeven. En nee, daar is niets mis mee; zolang nationalisme niet tot vooroordelen leidt is het zelfs een noodzakelijk ingrediënt voor een gezonde nationale samenleving.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten