GroenLinks wordt steeds opener over haar anti-Israël houding

Vandaag verscheen er een uitgebreid interview in de Linkerwang. Een gesprek tussen Bram van Ojik van GroenLinks en Jan Keulen van The Rights Forum – de organisatie van Dries van Agt. 

Waar veel linkse partijen in Nederland schoorvoetend Israël kritiek leveren is GroenLinks sinds het steunen van de beweging BDS – Boycot, Desinvesteringen en Sancties Israël – steeds duidelijker en openlijker pro Palestijnen geworden.

Het interview gaat van een mogelijke tweestatenoplossing tot het begrip antisemitisme. De IHRA – International Holocaust Remembrance Alliance – hanteert een specifieke definitie wat antisemitisme is:

Antisemitisme is een bepaalde perceptie van Joden, die kan worden uitgedrukt als haat tegen Joden. Retorische en fysieke manifestaties van antisemitisme zijn gericht tegen Joodse of niet-Joodse individuen en/of hun eigendom, jegens instellingen van de Joodse gemeenschap en religieuze voorzieningen.”

Iets waar beide heren het niet mee eens zijn. Van Ojik probeert nog keurig te onderbouwen dat aan de hand van de IHRA-definitie kritiek op het beleid van Israël zeer moeilijk wordt. Omdat het mogelijk kan worden geframed als antisemitisme. Van Keulen is wat botter in zijn verwoording wat hij vindt van de IHRA-definitie:

De definitie ontneemt de legitimiteit aan mijn kritiek op Israël inzake bijvoorbeeld de annexatie van Oost-Jeruzalem”

Uit het interview wordt duidelijk dat Hans Knoop van het CIDI duidelijk het niet stelt op GroenLinks haar ondersteuning van de beweging BDS. Wat ook mist in het interview zijn de kritische vragen: hoe staan beide heren tegenover de terroristische groeperingen die veelal veel geweld losmaken in de Palestijnse gebieden.

Kritiek op Israël kan zeer zeker terecht zijn, maar waar de loyaliteit van GroenLinks ligt is de vraag. De harde kern  – lees de extreem linkse groeperingen om de partij heen – zijn fel anti-Israël en vaak met een antisemitische ondertoon. De vraag is in hoeverre GroenLinks dit soort clubs ‘steunt’.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

75 reacties

 1. Brazil

  Ik als PVDA stemmer ben geen fan van GL maar in deze hebben ze natuurlijk wel gelijk, hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

  1. ZiggyStardust

   Een paar weken geleden keerde je DDS nog de rug toe. Was maar weggebleven.
   Je hebt niets serieus of onderbouwd toe te voegen. Als ik met wetenschappelijke cijfers van het CBS kom ontken je ze en ga je huilie huilie doen. Misselijk figuur dat je er bent.

   1. Brazil

    CBS, het propaganda-bureau van de overheid, ik doe toch liever
    zelf onderzoek en kom met feiten dude.
    Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

    1. toetssteen

     @Brazil
     Ga breien oid.

    2. Zozo

     Ha, oud SSer, weer terug op Jodenjacht

     1. Brazil

      Nu weet je meteen waar mijn aanvullend pensioen vandaan komt , hahahahaha toll, einfach witzig 🙂

    3. ZiggyStardust

     Alternatieve feiten zeker? Hahaha hilarisch gewoon labbekak.

  2. Kretoloog

   Bram van Ojik, de vleesgeworden hypocriet. Past dus perfect bij GroenLinks.

   GL neemt de BDS-motie aan. “Maar wij steunen de BDS-doelen niet, hoor. Echt niet!”, roept Van Ojik.

   Je ziet zijn neus gewoon groeien…

   1. Brazil

    Kretomongool ga eens lekker voor de spiegel staan, kijk door je benen dan zien je iets groeien.
    Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

    1. Zozo

     Aanvullend pensioen zei je. Je bedoelt dus AIO. Een bijtelling voor de tijd dat je in Duitsland vast zat voor oorlogsmisdaden.

     1. Brazil

      Ben je toch maar weer onder je bent vandaan gekomen Zozo, hahahahaha נהדר פשוט מצחיק 🙂

     2. victus

      Daar waren de meesten te laf voor. Heulden liever over het verraden van joodse medeburgers. Dat was makkelijker en vooral veel veiliger. Duitsland legerde in Holland de minst uitgeruste en getrainde eenheden omdat de de tegenstand en verzet nihil was. Ze stonden versteld van de gretigheid om eigen burgers uit te leveren en te verraden en hekelden deze laffe houding.

  3. victus

   Het is gewoon moeilijk te verkroppen dat Israël niet zo’n huichelachtige, slaafs, bange en slappe knietjes houding aanneemt zoals Holland in veel gevallen ten opzichte van de Islam. Dat valt erg tegen en met nog slappere knietjes de boel veroordelen vanuit de “safe space” waar alles wordt opgelost met belasting verhogingen en stille tochten.

  4. peetjoh. k

   Ik als PvdA stemmer. Lol ja dit zegt alles he. Mischien kan je voortaan beter je commentaar voor je houden. Jij ben dus niks meer dan een vieze parasiet zoals alle PvdA,ers.

   1. Bosche draak

    Negeer die nutteloze ramenlikker toch, hij is geen man van z’n woord en we hoeven ons niet druk te maken dat die debiel ooit iets boeiends te melden heeft.

 2. van Urk

  Kritiek hebben over het beleid van een land is niet erg. Maar om ook de bevolking van dat land erop gaan aanrekenen..Een Chinees, Venezolaan , Noord Koreaan, Iranier, Hongaar, Syrier, Arabier etc. zijn namelijk geen Joden en kunnen veilig over straat en op de Dam lopen zonder dat zij aangevallen worden door burgers, organisaties of activisten en kennen ook geen reisverbod bij meer dan zestien landen omdat hun regering een fout beleid heeft. Het is allemaal te doorzichtig om te verklaren dat het niet om antisemitisme gaat maar dat het alleen vanwege het beleid van een regering is.

  1. ZiggyStardust

   Je hebt gewoon helemaal gelijk. Ik begrijp het gewoon ook niet. Misschien moeten we wat linkse politici een keer voor een paar jaar naar SA steuren of zo. Leren ze het vanzelf wel. Wat we hier hebben is zo kostbaar. Ze snappen gewoon de waarde van onze vrijheid, welvaartsstaat, verzorgingsstaat, onderwijs en technologie niet. Onze democratie wordt helaas in langzaam tempo afgebroken, en ondemocratische ideologieën krijgen hier voet aan de grond. Onbegrijpelijk. Maar ja, alles wapens zijn geoorloofd in de strijd tegen het kapitalisme, behalve redelijkheid.

   1. Lao Tse

    “Ze snappen gewoon de waarde van onze vrijheid, welvaartsstaat, verzorgingsstaat, onderwijs en technologie niet.”

    Ze hebben de vrijheid, verzorgingsstaat en welvaartsstaat gecreëerd, beste Ziggy.

    1. logisch denken

     Lao Tse 7 uur ago Beantwoorden
     “Ze snappen gewoon de waarde van onze vrijheid, welvaartsstaat, verzorgingsstaat, onderwijs en technologie niet.”

     Ze hebben de vrijheid, verzorgingsstaat en welvaartsstaat gecreëerd, beste Ziggy.
     ———————————————————–

     g roots l iegen een samen raapsel van activistische anarchistische politiek.

     ff kijken CPN, PPR,PSP en EVP , 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

     Dat zooitje communisten is verantwoordelijk voor het ontstaan van onze vrijheid en de welvaartstaat !!! ?????

     Nu weet ik 100% zeker dat je volledig ontoerekeningsvatbaar bent.

 3. Tman

  Haha GL is een vage club,maar wel heel duidelijk stinkend links!

  1. Brazil

   Het FvD met Ruslandknuffelaar Baudet en kasgrabbelaar Otten,
   Ruslandknuffelaar Baudet nu ook bekend als de grootste leugenaar van Europa.
   Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. ZiggyStardust

    Waar hangt Timmermans op dit moment trouwens uit? Zit zeker ergens in de Oekraïne aan een zuurstofmasker. Haha hilarisch gewoon.

    1. Tman

     Timmermans?
     In de dwangbuis,spontane psychische collaps!

 4. ZiggyStardust

  Israël is de het enige democratische land in het midden-oosten, waar tal van andere nationaliteiten en mensen met een andere religie in vrijheid wonen. Waar vrouwen vrij zijn, Tel Aviv het gay capital van het midden-oosten is. Vrouwen dienen daar in het leger en zijn gelijk aan mannen. Veel van dr technologische ontwikkelingen komen uit Israël. Maar boehoe, Israël bad, omdat het tegen Hamas en hezbollah strijd, terroristische regeringen die hun eigen bevolking uithongeren, martelen, executeren, kinderen als menselijk schild gebruiken, kinderen onderwijs onthouden, vrouwen als ondergeschikt zien, aanslagen plegen, zelfmoordaanslagen plegen, nabestaanden van terroristen van inkomen voorzien, antisemitische indoctrinatie bij kinderen plegen, diverse vredesakkoorden hebben afgewezen omdat Israël vernietigd miet worden volgens hun terroristen handboek de Koran. Hamas onthoudt z’n eigen bevolking van medicijnen en voedsel uit Israël. Vrachtwagens met medicijnen en voedsel worden gewoonweg in brand gestoken, rekeningen aan Israël voor energie worden niet betaald. Mooi hoor als je jezelf met dit soort mensen wilt asocieren.

  1. Brazil

   Inderdaad, democratisch kinderen vermoorden en democratisch aan landjepik doen.
   Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. Zozo

    Hetzelfde dus wat jij als SSer deed in de tweede wereldoorlog

    1. Brazil

     Ja U als ex NSB’er moet het weten.
     Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

     1. Zozo

      Ik ben niet zo oud als jij, dus wat je krabbelt is onmogelijk. Maar je bevestigd toch wat ik heb greschreven

     2. Mart

      Zeg oetlul….waarom die nickname ”Brazil”?Daarmee lijk je aan te geven daar vandaan te komen.IK wel en noem mijn 2e land dan ook BRASIL,zoals wij dat schrijven en trots op zijn.

   2. ZiggyStardust

    Mooi dat je gewoon weer geen argumenten hebt. Het zal weer een zuur confronterend weekend voor je zijn. Maar mocht je de overstap naar rede, vrijheid en democratie willen maken dan ben je altijd welkom.

   3. van Urk

    Palestijnen doen dat op een ondemocratische manier. Kom allemaal schuilen in de kelders van scholen en ziekenhuizen terwijl wij raketinstallaties op het dak neerzetten. Hahahahah geweldig gewoon hilarisch 🙂

   4. ZiggyStardust

    Israël kinderen vermoorden? Israël stuurt z’n kinderen echt niet naar de grens of overheidsgebouw als menselijk schild hoor. Hilarisch gewoon, Brazielig.

   5. Ts

    Geachte heer Brazil
    Wederom geen inhoudelijke reactie, is misschien wel jammer en gemiste kans
    Maar vooruit: voordat U inhoudelijk gaat reageren op dit redelijk complexe probleem waarin tot nu toe alleen maar verliezers zijn is het misschien zinvol eens te kijken naar enkele opnames / interviews van de heer Mosab Hassan Yousef ( alias the green prince) lid van Human Right Watch van de UN
    Geeft U misschien een iets genuanceerder beeld over deze tragische kwestie
    (Ook in deze kwestie geld: It is all about money)
    Ook bovenstaand is een eerdere reactie van mij naar U toe.
    Is het nu zo lastig om een iets breder perspectief van zaken te krijgen?
    Dit is namelijk een van de vele uitdagingen aan de onderhandelingstafels: ook daar ontbeert men vaak de wil om over de eigen schaduw heen te springen ieder vanuit zijn eigen belangen.
    “The will to come to a solution is the start of the solution”
    Dit is nog steeds helaas niet het geval ……..

   6. tonna

    @brazel
    lulhannes!
    Kinderen vermoorden,waar haal je het vandaan?

   7. Ts

    Geachte heer Brazil
    Even over het woord democratisch:
    Wist u dat Israëlische Arabieren (Palestijnen zo u wilt) stemrecht hebben in Israël als ze er wonen?
    Ze bepalen dus mede vanuit de Knesset het beleid van de staat Israël.
    Dat er volgens Human Right Watch van de VN er geen echte vrije verkiezingen in Gaza mogelijk zijn, in tegenstelling tot op de west bank….

   8. Bosche draak

    Diezelfde kinderen die als schild worden gebruikt zeker?

    Vent doe toch eens niet zo achterlijk, als je nog dommer wordt vergeet je nog eens te ademen….

 5. van Urk

  Trouwens wat is er eigenlijk mis met het beleid van Israel? Het is gewoon een democratisch welvarende staat met een diverse bevolkingsgroep (Er is dus geen apartheid) dat continu belaagd wordt met raketten en aanslagen door een bevolking van buiten de Israelische grens (Er is dus geen bezetting). De Israelische regering heeft jarenlang beseft dat lief doen tegen hun ondankbare driftige buren ook niet werkt dus wat doe je dan als regering om je eigen burgers te beschermen?

  1. Isengrijn

   Van Urk:

   “…De Israelische regering heeft jarenlang beseft dat lief doen tegen hun ondankbare driftige buren ook niet werkt dus wat doe je dan als regering om je eigen burgers te beschermen?…”

   Nog meer land van de driftige buren innemen?

   1. van Urk

    In Gaza staat geen Joodse nederzetting. U heeft het over de Westelijk Jordaan oever. Tijdens de Oslo-akkoorden is de afspraak gemaakt de West bank in drie gebieden op te delen (40% voor de Palestijnen en 60% voor de Israeliers). Dit was inderdaad bedoelt als tijdelijk maatregel, als startpunt van een proces om de hele West bank onder Palestijns bestuur te brengen. Het is vooral dat deel (ook wel Area C genoemd) onder Israelisch bestuur waar de meeste problemen vandaan komen tussen Israeliers en Palestijnen i.v.m. bouwvergunningen en bepaalde voorzieningen. Maar u weet misschien de voorgeschiedenis van dit gebied ten tijde toen de Jordaniers het gebied in 1950 annexeerde, alle Joodse synagogen en Joodse historische gebouwen sloopten en Oost-Jeruzalem verboden werd voor Joden. Maar goed..Wat als Israel de West bank en de Golan hoogte uit handen laat? Is er dan vrede of is de linie van Israel hatende Soennieten en Sjiieten wat dichter naar Israel verzet?

    1. Isengrijn

     Urk, zolang Israël daar nog zit. Zal er nooit vrede komen. Nooit.

     Moslims en joden gaan niet samen, ondanks dat ze dezelfde god hebben…

     1. toetssteen

      Lezon Chagrijn!

     2. van Urk

      Moslims en Joden gaan wel goed samen. Trouwens in Israel zelf wel. Veel Israelische moslims zitten in het Israelische leger, politiek of bij instanties. Maar de moslims die opgehitst worden en valse propaganda voor hun kiezen krijgen door de terroristen van Hamas en Abas is inderdaad een ander verhaal.

     3. Bolkestein

      Moslims aanbidden de valse afgod Satan, de Halve Maangod Allah.

     4. toetssteen

      Maar chagrijn is geen antisemiet……

     5. Bosche draak

      Als Palestijn toegeeft is er morgen geen oorlog meer

      Als Israel toegeeft is er morgen geen Israel meer

      Doe dus niet zo dom

 6. J.Rademaker

  Boycot, Desinvesteringen en Sancties van de door palestijnen ingenomen gebieden, evenwicht, en lost de door ons gefinancierde terreur ook gelijk op.

 7. Tman

  Sinds vandaag weer op DDS,mis veel luitjes,Lugar,Aytas,Beukman,Noppes en nog een hele serie!

  1. Isengrijn

   Welkom terug Tman.

   Aytas is een tijdje vervangen geweest door haar zus Ragmilla, maar zij hebben beide de handdoek in de ring gegooid.
   Lugar, tja… hij zal wel balen dat zijn DDS niet naar hem luisterde. Misschien heeft hij een andere gebruikersnaam en leest hij stiekem mee, uiteraard zichzelf groen en geel ergerend.
   Semien, het vriendje van Lugar is er geel af en toe.

   Beukman is er nog.
   Zo ook ‘Noppes’ die nu onder de naam Lao Tse post.
   Dus, al met al, is het nog steeds DDS! 🙂

   1. Tman

    Isengrijn: ok

 8. Brazil

  Zozo 16 minuten ago
  Ik ben niet zo oud als jij, dus wat je krabbelt is onmogelijk. Maar je bevestigd toch wat ik heb greschreven

  Ik zit niet 24/7 bij de redactie te janken als een klein kind die zijn zin niet krijgt, of niet Judas Zozo.
  Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

  1. Zozo

   Zeg SSertje, heb jij mij ooit 24/7 op dds gezien. Je hebt oogkleppen op kereltje. Ik werk nog altijd en jij bent een profiteur van de Nederlandse staat.
   Handje ophouden en een grote bek als een krokodil. Ik betaal belastingen ook voor jouw armzalige leventje. Maar ja, wat kun je verwachten van een pvda-er

 9. Ritter

  Je ziet dat (extreem) links, extreem rechts en de islam elkaar kunnen vinden in hun haat voor Israël.

  Een duidelijk voorbeeld is Labour waar het antisemitisme al diep in de partij is doorgedrongen. Zelfs de leider van Labour is een Hamas en Hezbollah sympathisant.

  1. tonna

   @Ritter
   Als jouw stelling zou kloppen kunnen we ophouden met dat links,rechts geneuzel!
   “de islam vinden” is een gotspe,vreselijk!
   Er is helemaal niets mis met Israël,en ik mag mezelf pro Israël noemen!

 10. Decca

  Huichelaars

 11. Beukman

  Bart schrijft:

  Kritiek op Israël kan zeer zeker terecht zijn, maar waar de loyaliteit van GroenLinks ligt is de vraag. De harde kern – lees de extreem linkse groeperingen om de partij heen – zijn fel anti-Israël en vaak met een antisemitische ondertoon. De vraag is in hoeverre GroenLinks dit soort clubs ‘steunt’.

  Fraaie tegenspraak: een harde kern die ergens omheen ligt.
  In deze tegenspraak ligt dan ook Reymerinks insinuatie gesloten dat GL mogelijk “dit soort clubs” steunt.

  Wat heeft GL te schaften met clubs die merkwaardigerwijze om de partij heenliggen maar tegelijk de harde kern vormen, Bart? Waar zijn voorbeelden, bijv. uit het partijprogram, die jouw vermoeden staven?

  Zolang je die niet levert, is jouw opmerking, inderdaad, niets meer dan een insinuatie. Van het soort nog wel waarvan antisemieten zich graag bedienen om joden de grond in te trappen.

  1. Bolkestein

   Groen Links is nooit anders geweest dan een vergaarbak van allerlei extremisten.

   1. Beukman

    Wat te bewijzen valt, is dat GL een antisemitische partij is, @Bolk. Die partij framen als een vergaarbak van extremisten voldoet niet.

  2. toetssteen

   Beukman
   Doe eens niet zo aartslui man!

 12. fusilier

  HaShem laat

 13. fusilier

  HaShem laat zijn volk nimmer in de steek

 14. NoDoubt

  De club van Yassar kan maar beter naar de palestijnen. Ze hebben al vele miljarden gekregen en ipv het land opbouwen hebben ze het geld voor oorlog gebruikt. Als Israel zich al die jaren niet goed had verdedigd, waren ze al weggevaagd.

 15. Heras

  Op israeltoday las ik dat veel arabische landen, hamas en de p.a. moe zijn.
  Ze zien nu de onwillige leiders van hamas die geen 2-statenoplossing wil, geen toenadering voor vrede tot israel.
  Er stond ook een stukje in, met een foto van het huis/villa van een hamasleider die lekker in turkije woont en de palestijenen laten opdraaien voor zijn ideologie.

  Verder hoop ik dat de ogen van meer mensen geopend worden dat groenlinks /d66, inderdaad antisemitisch is. En dat ze net zo in de peilingen zullen zakken als d66.
  Ook omdat bekend zal zijn hoe hoog de rekening wordt van de burger voor het klimaat.

  1. Ts

   Geachte Heras,
   Het gedeelte over Hamas en eventuele oplossingen :
   Leest u de verslagen maar eens van Mosab Hassan Yousef alias the green prince en lid van Human Right Watch.
   Tevens heb in al eerdere bijdrage waarvan onderstaand de link deze zaken een klein beetje geprobeerd voor het voetlicht te brengen.
   https://www.dagelijksestandaard.nl/author/ts/

 16. Veteraan

  Ach Groen Links, de naam zegt het al.
  Niet te serieus nemen, het is dat ze ook voor het milieu zijn [maar dan de verkeerde keuzes maken uit opportunisme]. Voor de rest gewoon hele domme mensen.
  En het is overal bekend dat niemand de Palestijnen serieus nemen.
  Zelfs bij aanslagen mogen ze alleen maar meedoen als voetvolk.
  Het is een zelf benoemd volk van uit het rioolputje gekropen inteelt leftovers.
  Kunnen ze niet een neutronenbommetje per ongeluk laten vallen op dat gebied.
  Zou een hoop problemen opruimen.
  Maar waarschijnlijk moeten we nog een paar honderd jaar de eeuwigdurende agressie en misbruik van deze mongolen tolereren en nog vele miljarden aan steun storten.
  Het is daar 1 grote sociale werkplaats met het verschil dat ze hier tenminste werken, vrolijk zijn en lief. Best wel een verschil eigenlijk.

 17. Lex

  Ach ach Van Ojik.

  De lieve man de asielzoeker knuffelaar hoe meer hoe liever liefst haalt heel Afrika hier naar toe “Ze zijn allemaal toch zo zielig”

  Ze hebben er ook niet om gevraagd dat op deze aarde zijn geboren.

  Tja sorry ze zijn er nu een maal, en ze willen allemaal hun geluk gaan beproeven in Europa. Als ze echt echt echt geluk hebben dat krijgen ze een verblijfsvergunning een heuse echte uitkering en een huis.

  O,ja en niet te vergeten al die toeslagen en subsidies. Vooral de kinderbijslag dat is kassa. Veelal hebben ze 4 of 5 kinderen an als ze het goed hebben in Nederland nemen ze er nog wel een paar.

  Kortom Van Ojik is een man met het hart op de juiste immigratie plek.

  1. DidiMadloba

   Volledig off-topic.

 18. Michael M

  Sommige personen zowel in de politiek of in de reviews kunnen pas beter een oordeel vellen als ze zelf in Israël gaan wonen en vijandelijke raketten van Hamas over hun heen krijgen. Blij dat Israël anti-raket installaties heeft. Stelt u zich eens voor dat België vijandelijke raketten zou afschieten op Nederland elke week weer en dat al meer dan 30 jaar.

  1. logisch denken

   En doe daar dan ook bij dat het openbare leven regelmatig opgeschrikt wordt door een opgeblazen bus met schoolkinderen. Hamas is een criminele organisatie met als doel de vernietiging van de staat israel en al zijn bewoners. Lees hun manifest.

   1. Lao Tse

    Ja, Hamas is een guerillabeweging die oorlog voert tegen de onderdrukkende en landrovende staat Israel. Wie wind zaait oogst storm.

    1. Frets

     blablabla stoker, zuiger en natte pisvlek

    2. logisch denken

     Lao Tse 6 uur ago Beantwoorden
     Ja, Hamas is een guerillabeweging die oorlog voert tegen de onderdrukkende en landrovende staat Israel. Wie wind zaait oogst storm.
     ————————————————————-

     tja die palestijnen zaaien de god ganse dag. De oogst van de storm duurt meestal heel kort.

     🙂 🙂

 19. DidiMadloba

  Allicht, de Israëlische muur is drie keer zo hoog als de Berlijnse muur ooit was.

  1. logisch denken

   En nog steeds niet bom dicht. Palestijntjes schieten hun raketjes af en blazen schoolbussen op. Vervolgens gaan we huillie huillie doen als de jood de acties vergeld.

 20. jorisxl

  Linkse landverraders links overblijfsel uit de oorlog linkse NSB heulde met nazi er zijn er jammer genoeg nog erg veel in ons land vooral pvda groenlinks.

 21. Brennivin

  18 februari 2019 door Opiniez.com
  GroenLinks schaart zich met omstreden motie achter antisemitische BDS-beweging.

  “Wereldwijd opererende BDS-activisten gaan er van uit dat Israël geen bestaansrecht heeft en als Joodse staat moet verdwijnen. De ‘bezetting’ moet worden beëindigd, het land volledig gedemilitariseerd en 5,5 miljoen door de VN-organisatie UNRWA erkende Palestijnse vluchtelingen moeten zich vrij op het grondgebied van Israël kunnen vestigen.”

  GroenLinks is nu officieel de enige partij in Nederland die zich achter deze doelstellingen schaart. Volgens het CIDI vergeet GroenLinks dat de Palestijnse economie in grote mate afhankelijk is van de Israëlische. Een boycot van de Joodse staat houdt dan ook de facto een boycot van de Palestijnse economie in. Daarnaast zijn tienduizenden Palestijnen werkzaam in Israël en Israëlische nederzettingen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.