Break! Na Sea-Watch zojuist wéér een schip illegaal afgemeerd in Lampedusa!

Geen categoriejul 06 2019, 21:00
Vorige week legde de Sea-Watch 3 illegaal al aan in haven van Lampedusa. Zojuist is het schip 'Alex' ondanks een verbod gewoon afgemeerd in de haven. Na Sea-Watch kan men dit geen incident meer noemen, zijn de 'reddingsschepen' expres bezig met provoceren?
Ondanks een verbod van de Italiaanse autoriteiten besloot het schip Alex om toch de haven binnen te varen. Aan boord van het zeiljacht zouden 40 migranten zitten die voor de kust van Libië zouden zijn 'gered'. Een ander schip, de Alan Kurdi, van Duitse komaf ligt nabijgelegen nog te wachten op toestemming om af te meren.
Italië wil ze hoe dan ook niet aannemen, of ze nu willen 'doorreizen' naar een ander land of niet. Italië kent al genoeg problemen van de asielindustrie en kan het simpelweg niet meer veroorloven om de grenzen wagenwijd open te houden.
De Italiaanse minister Matteo Salvini wil dat Duitsland verantwoordelijkheid neemt voor de Alan Kurdi. Hierop reageerde de Duitse minister Seehofer dat Duitsland best bereidt is om enkele asielzoekers van de Alan Kurdi op te nemen, maar dan moet dat schip wel kunnen aanleggen. Iets wat de Italianen dus gewoon niet willen.
Het schip Alex wat nu dus illegaal is binnengekomen was welkom op Malta. Maar de organisatie Mediterranea, waar de Alex bij hoort, is de situatie op het schip zo penibel dat de tocht naar Malta niet verstandig is. De vraag is nu of er consequenties gaan komen of niet.
Als er consequenties gaan komen kan Salvini zijn borst nat maken om hevig verweer van de linkse gutmenschen te pareren. Doet hij niks dan is dit een vrijbrief voor andere schepen om toch wel aan te meren. Salvini zit dus in een lastige situatie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten