Break! Na Sea-Watch zojuist wéér een schip illegaal afgemeerd in Lampedusa!

Break! Na Sea-Watch zojuist wéér een schip illegaal afgemeerd in Lampedusa!

Vorige week legde de Sea-Watch 3 illegaal al aan in haven van Lampedusa. Zojuist is het schip 'Alex' ondanks een verbod gewoon afgemeerd in de haven. Na Sea-Watch kan men dit geen incident meer noemen, zijn de 'reddingsschepen' expres bezig met provoceren?

Ondanks een verbod van de Italiaanse autoriteiten besloot het schip Alex om toch de haven binnen te varen. Aan boord van het zeiljacht zouden 40 migranten zitten die voor de kust van Libië zouden zijn 'gered'. Een ander schip, de Alan Kurdi, van Duitse komaf ligt nabijgelegen nog te wachten op toestemming om af te meren.

Italië wil ze hoe dan ook niet aannemen, of ze nu willen 'doorreizen' naar een ander land of niet. Italië kent al genoeg problemen van de asielindustrie en kan het simpelweg niet meer veroorloven om de grenzen wagenwijd open te houden.

De Italiaanse minister Matteo Salvini wil dat Duitsland verantwoordelijkheid neemt voor de Alan Kurdi. Hierop reageerde de Duitse minister Seehofer dat Duitsland best bereidt is om enkele asielzoekers van de Alan Kurdi op te nemen, maar dan moet dat schip wel kunnen aanleggen. Iets wat de Italianen dus gewoon niet willen.

Het schip Alex wat nu dus illegaal is binnengekomen was welkom op Malta. Maar de organisatie Mediterranea, waar de Alex bij hoort, is de situatie op het schip zo penibel dat de tocht naar Malta niet verstandig is. De vraag is nu of er consequenties gaan komen of niet.

Als er consequenties gaan komen kan Salvini zijn borst nat maken om hevig verweer van de linkse gutmenschen te pareren. Doet hij niks dan is dit een vrijbrief voor andere schepen om toch wel aan te meren. Salvini zit dus in een lastige situatie.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties