Henk Otten wil beerput volledig opentrekken – ‘FvD betaalde meerdere politici substantiële bedragen’

snapshot
Foto: Henk Otten en Thierry Baudet op toernee. Bron: Screenshot M / BNNVARA.

Een nieuwe ontwikkeling in het FvD drama tussen Thierry Baudet en Henk Otten. Volgens Otten hebben meerdere volksvertegenwoordigers ‘substantiële bedragen’ ontvangen vanuit de partijkas. Hij wil volledige openheid van zaken en roept op te openbaren wie er allemaal nog meer werd betaald door de partij.

FvD-volksvertegenwoordigers zouden naast hun gewone salaris ook geld uit de partijkas hebben ontvangen. In zijn brief schrijft Otten:

“Het is u en mij genoegzaam bekend dat er aan diverse personen – die nu voor FvD volksvertegenwoordigers zijn in Tweede Kamer, Eerste Kamer en Europees Parlement – aanzienlijke betalingen zijn gedaan uit de partijkas. Bij een aantal van deze personen gaat het om zeer substantiële bedragen.”

In de brief laat hij weten het niet eens te zijn met de ‘smadelijk en lasterlijke’ aantijgingen aan zijn adres. Hij is het dan ook niet eens met het voorgenomen royement. De partij zou daarvoor niet de juiste regels hebben gevolgd.

Het is nog maar de vraag in hoeverre het relevant is dat andere volksvertegenwoordigers geld hebben ontvangen uit de partijkas, ook wanneer het om ‘substantiële bedragen’ gaat, zoals Otten stelt. Volgens Otten zag hij dergelijke bedragen namelijk niet terug bij een partijbestuurslid, die dat volgens Otten wél zou hebben ontvangen.

Het zou dus goed mogelijk kunnen zijn dat diverse leden ‘iets te royaal’ zijn betaald voor hun verdiensten, al loopt men zo wel het risico dat er een verdraaid beeld kan worden gecreëerd, omdat de context voor dergelijke bedragen wellicht niet goed uit de verf komt. Áls men besluit volledige openheid van zaken te geven, zal men er goed aan doen dit zoveel mogelijk toe te lichten. Zelfs dan is het een enorm risico, want alle ogen zijn dan wéér op FvD gericht, zelfs als er niets aan de hand is (maar het alsnog anders lijkt).

Doet men bij FvD echter niets, dan blijft de argwaan door sluimeren, wat natuurlijk eveneens onwenselijk is. Otten zet het partijbestuur daarmee voor het blok, om iets wat eigenlijk tussen de partij en hemzelf is. Zolang de feiten niet bekend zijn, is dit lastig in te schatten: Slaat Otten wild om zich heen en schaadt hij bewust anderen? Of heeft Baudet en de partij wat te verbergen en is Otten daarmee een soort klokkenluider?

Één ding lijkt duidelijk: hoe langer dit blijft etteren, hoe meer het beide kampen schaadt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

65 reacties

 1.   

  Uit een mail aan leden van FVD begrijp ik dat er financieel heel wat meer aan de hand is mbt malversaties door Otten bij FVD.
  Ik ben dan wel verbaasd -als ik heel de lijst lees- dat er niet al veel eerder gecorrigeerd is door Baudet/FVD. Als direct en open was opgetreden had dit niet zover kunnen doorzieken en de partij vergiftigen.
  Hier zijn aan beide zijden grote fouten gemaakt.
  Het te lang de hand boven het hoofd houden van Otten is er een van.

  1.   

   Otten is mede oprichter van de partij. Ik kan me voorstellen dat ze in eerste instantie nog uitgegaan zijn van een misverstand of onzorgvuldigheid. Je laat je mensen natuurlijk niet zomaar vallen. Dit siert het fvd moet ik zeggen. Maar ook dat ze niet zoals bv groen links en VVD alles stil proberen te houden, maar kiezen voor transparantie, ook al kan dit schade veroorzaken, siert deze partij enorm.

   1.   

    Mag ik even lachen. Deze dingen spelen al een jaar. Het was al en jaar bekend dat er iets niet klopt of dat Otten bv een greep uit de kas had gehaald. Maar daar hebben ze over gezwegen hoor. Je moet nu niet net doen alsof ze het ineens op straat hebben gegooid. Integendeel zelfs deze wond is juist gaan etteren omdat er totaal niet werd opgetreden, Dus transparantie en ze houden niets stil…Waar heb je het eigenlijk over?

 2.   

  Volgens mij is Otten geen enkele keer ingegaan op wat men hem verwijt wordt maar gooit ie met stront terug in plaats van een feitelijke argumentatie waarom het beweerde niet correct is. Feitelijk hanteert Otten de linkse methodiek en afleidingsmanoeuvre. Als je ergens van beschuldigd wordt blijf je niet bij de feiten maar sprokkel je zoveel mogelijk oneigenlijke argumenten bij elkaar.

  Ik ben benieuwd of meneer zijn laster en smaad campagne kan ondersteunen met keiharde bewijzen.

  1.   

   @l h waar blijft Baudet?
   Heeft hij buikgriep of zo…

   Een echte leider reageert direct en laat het niet zover komen.

   Maar ach @l d is een blinde volger.

   1.   

    Je bent zo blind en doof kijker dat je nog steeds niet wil begrijpen dat Wilders de enige politicus is met een rechte rug en dat die daaro mijn stem heeft.

    Wat ben je een vooringenomen stakkerd

  2.   

   Het lijkt me eerder andersom. Het Forum moet aan kunnen tonen dat wat ze beweren waar is met feiten. Otten hoeft niet zijn onschuld aan te tonen, het Forum moet zijn schuld aantonen maar tot op heden zie ik geen enkel bewijs. Integendeel zelfs Otten heeft mijn inziens een betere onderbouwing dan het Forum. Hij durft de strijd gewoon aan te gaan desnoods met een aangifte. Als je fraude pleegt vind ik het raar dat je aangifte van laster doet. Want dan weet je dat je eigen ramen ingooit als daar inderdaad onderzoek na gedaan gaat worden.

   1.   

    Otten is aan de kant gezet , Otten wil reputatie herstel schreeuwt ie steeds. dan moet hij nu met bewijzen komen dat het beweerde niet correct is. otten gooit enkel stront terug zonder enige vorm van bewijs. Dat uis net zo discutabel. De linkse tarrels smulllen van de gegooide stront. Die zijn helemaal in hun elememnt.

    ik ben dus heel benieuwd of die aangifte en de vervolging er gaat komen en hoe beide partijen de vermeende maliversaties gaan bewijzen.

    Otten heeft nog geen stuk gepresenteerd waaruit blijkt dat hij niet schuldig is. Otten heeft wel anderen beschuldigd. Buitenom dat het een kinderachtig toneelspel is schiet niemand wat op met de ontstane situatie zeker niet in de eerste kamer

    1.   

     Nou nee hij goot niet met stront. Hij reageert op de aantijgingen. Maar goed hij hoeft niets te bewijzen. Want als die gelijk heeft komen die bewijzen vanzelf omhoog hoor. Hij heeft toch een advocaat in de arm gesloten. Als die gelijk heeft al het vroeg of laat boven tafel komen.

     Sterker nog als ik eerlijk mag zijn komt die Otten in dit geval een stuk betrouwbaarder over dat het duo Baudet/Hiddema.

 3.   

  Otten wil beerput helemaal opentrekken.
  Die beerput blijkt Otten zelf te zijn.

  1.   

   @plakband
   Als ik jou was, zou ik Ottens tijdlijn op twitter van de laatste uren maar eens gaan lezen. Kijken hoe dat je mening over beerputten corrigeert.

   1.   

    Na alles gelezen te hebben, zowel de kant van Otten als Baudet, moet ik zeggen dat het er naar mijn mening toch behoorlijk beroerd uitziet voor Otten. Het is goed dat FVD op tijd afscheid van hem neemt, anders had hij misschien serieuze schade aan kunnen richten. FvD laat hier zien dat ze het electoraat heel erg serieus neemt, en geen fraude en gedonder accepteert.

    1.   

     @Ziggy
     Als het waar is wat FvD vanavond op z’n site schrijft, dan is Otten een gigantische oplichter.

     Maar ook als dit zo is, dan nog heeft het partijbestuur er een zooitje van gemaakt, en bovendien de weg naar de ledenkas gevonden voor doeleinden waar deze niet voor bedoeld was.

     Ik ben benieuwd hoe dit afloopt.

     1.   

      Daarom, Beukman. Siert het FvD dat ze hier mee in de openbaarheid treden, en laten zien waar ze als partij voor staan, en korte metten maken met oplichters en fraudeurs. Levert misschien op korte termijn wat schade op, maar op lange termijn laat je wel zien dat je die betrouwbare standvastige politieke partij bent waar veel kiezers naar op zoek zijn.

   2.   

    kijk is in je eigen gierkelder , stront zat in je bestuurlijke beerputten en linkse doofpotten

  2.   

   @plakband. Ja precies! De beste verdediging is de aanval. Otten was beter op z’n plaats geweest bij de vvd, daar zijn dit soort praktijken aan de orde van de dag zo ongeveer. Daarom is ook FvD opgericht, en dit soort frauduleuze graaiers kun je het best zo snel mogelijk de partij uitschoppen, zodat het zo snel mogelijk weer over de inhoud gaat.

 4.   

  Ruzie maken met je boekhouder, het domste wat je kan doen. Jouw administratie staat op zijn computers, hij weet of er iets buiten de boeken is gehouden of een boeking verschoven is. Altijd zuinig zijn op je boekhouder.

  1.   

   bejaard en met ‘ck’, cockje

  2.   

   Inderdaad. Voor je boekhouder breng je nu en dan een mooie wijn mee die nadrukkelijk niet hoeft te worden weggeschreven.

   1.   

    zuiger is blaaskaaksupporter

    1.   

     Zeker weten, @Fretslap.

     1.   

      goed dat je het toegeeft smerige leugenaar

   2.   

    je koopt hem dus om. De discutabele handelswijze van onze linkse corrupte vrienden wordt steeds duidelijker.

 5.   

  Woutje is een beetje in de war volgens mij. Daar waar elke andere partij bij dit nieuws zou worden weg gezet als een stelletje corrupte graaiers (VVD) of dictatoriale backstabbers (groenlinks) is Wout nu vooral bezig de daadwerkelijk inhoud aan de kant te schuiven als “niet relevant”, en is zijn blogje vooral gericht op “hoe beperken we de schade”.

  Ik snap het, het is verwarrend als de partij waar je voor staat en zelfs lid van bent dezelfde boevenbende blijkt te zijn als die partijen waar je blog na blog hebt tegen staat schreeuwen en moddergooien. Misschien een wijze les voor als zoiets weer eens bij een andere partij gebeurd?

  1.   

   Michael, je bent een aanmatigende, betweterige, arrogante, onsympathieke kwal. Ik heb niets met het FvD, dus daar kan het niet aan liggen. Je bent gewoon een zak, dat is het.

   1.   

    Schrik niet, Michael, Oudshoorn scheldt iedereen die het niet met hem eens uit voor zak en erger.

    De man is niet zo bedreven in de inhoudelijke discussie maar kan dat maar moeilijk verkroppen.

    1.   

     eens is

    2.   

     De ene trol springt voor de andere trol in de bres. What else is new?

    3.   

     ach , als er een tarrel is die stemming kweekt en de inhoud constant pareert met one liners zijn de gevolgen op het handelen van de tarrel voorspelbaar. Hufter

 6.   

  Zucht. Henk Otten. Ik denk niet dat iemand op zijn reactie/betoog /gelul zit te wachten. Geen aandacht meer aan schenken.

 7.   

  Laten we hopen dat deze zielige soap aansleept tot de volgende Tweede Kamerverkiezingen.

  Het bevestigt slechts dat deze partij echt nergens over gaat behalve over gekwetste narcistische ego’s en charlatans die hopen zonder talent en inspanning wereldberoemd in Nederland te kunnen worden.

  1.   

   Lao Tse, dat kan jij hopen, maar dat gaat niet gebeuren. Dat gaat niet gebeuren omdat we hier met een partij te maken hebben met een duidelijke visie, met intellectuele volksvertegenwoordigers die de gedachten van de gewone stemmer om kunnen zetten in politieke taal, en die z’n betrouwbaarheid last zien door gelukkig op tijd afscheid te nemen van rotte appels. Een beetje een moddergevecht, maar wel openbaar. En dat is wat de kiezer wil. Openbaarheid. Transparantie. En dat gaat het kartel nog heel vies tegen vallen, omdat ze die cultuur helemaal niet kennen.

   1.   

    Je ziet in elk geval dat het een moddergevecht is, Ziggy, en dat doet politieke partijen zelden goed.

    1.   

     nou zeg , wat een super intelligente conclusie tarrel. Echt bewonderswaardig , welke krant stond dat want je bent zelf te stom om die conclusie te trekken hufter

     1.   

      Schelden is altijd een zwaktebod, logisch denken, om niet te zeggen de handdoek in de ring.

     2.   

      bij jou gooit niemand de handdoek tarrel, je flinter dunne niets zeggende woordenbrij is door een kleuter te weerleggen hufter. Als je niet begrijpt wat een hufter is moet ja dat ook maar even googelen net zoals je met tarrel gedaan hebt onwetende

     3.   

      Hij is een psychopaat. Dat zijn per definitie mensen zonder geweten, zonder enige empathie. Dus wat doen dergelijke ratten? Ze doen zich voor als exact het tegenovergestelde: barmhartig, medelevend, empathisch. Maar dat is niet meer dan een pose, een masker. De volgende stap is om vanachter dit masker anderen de maat te nemen. Sterker: om ze genadeloos de grond in te trappen en ze uit te maken voor racist en fascist. Daar kickt een psychopaat uiteraard op want hij doet niets liever dan zichzelf neerzetten als moreel superieur terwijl het absolute tegendeel waar is.

  2.   

   goed plan , dan nog wat verkrachteingen erbuij van die kanspareltjes , wat misdragingen in de AZC’s , wat rubberbootjes op de middelandse zee en wat duidelijkheid in de kosten van de energietransitie dan schiet Wilders als een meteoriet omhoog

   :) :) :)

   1.   

    Dat zou gerechtigheid zijn.
    Wilders betrouwbaar, duidelijk en altijd voor Nederland voor de Nederlanders.

 8.   

  De manier waarop het FvD nu het lidmaatschap ontneemt aan Henk Otten, is altijd nog een stuk netter dan hoe Mark Rutte omging met Rita Verdonk. Zij werd gewoon door hem van de ene op de andere dag uit de VVD gegooid en had geen enkele kans op verweer. Bij Rita geen sprake van malversaties of fraude, zij wilde slechts de koers wat wijzigen.

  1.   

   Verdonk kon zich niet neerleggen bij een verloren leiderschapsverkiezing binnen de VVD. Daarmee schiep ze een politiek feit dat noodzakelijk tot uitzetting moest leiden.
   Achteraf gezien was dat zeker een juiste beslissing.

 9.   

  Misschien komt er nog wel eens een ‘stickje’ boven water met wat informatie.

 10.   

  My goodness! Binnenkort spreekt niemand meer van “LPF-toestanden” maar van FvD-toestanden”.

  1.   

   Las zojuist de Twittertijdlijn van Otten. Ongelooflijk hoe Baudet c.s. deze man eenvoudig dachten te kunnen lozen. Het is niet alleen enorm verraderlijk en achterbaks maar bovenal stuitend amateuristisch.

   Het bewijst mijn mening over Baudet: de man mist elk politiek en bestuurlijk talent maar qua management is het een ongelooflijke sukkel.

   1.   

    Hij is een psychopaat. Dat zijn per definitie mensen zonder geweten, zonder enige empathie. Dus wat doen dergelijke ratten? Ze doen zich voor als exact het tegenovergestelde: barmhartig, medelevend, empathisch. Maar dat is niet meer dan een pose, een masker. De volgende stap is om vanachter dit masker anderen de maat te nemen. Sterker: om ze genadeloos de grond in te trappen en ze uit te maken voor racist en fascist. Daar kickt een psychopaat uiteraard op want hij doet niets liever dan zichzelf neerzetten als moreel superieur terwijl het absolute tegendeel waar is.

    1.   

     Een psychopaat zou ik Baudet niet willen noemen, Frets. Je schiet door.

     1.   

      De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.
      ~Lao Tse ~

     2.   

      Koester jij dan geen warme gevoelens jegens kleine kinderen, Frets?

   2.   

    het bewijst niets tarrel , het versterkt je vermoeden , jouw mening , geen feit maar een mening. Een mening van een tarrel . Een hufter die anderen willens en wetens probeert te beschadigen zonder een greintje bewijs.

    Marcel van Dam zou jou een minderwaardig mens genoemd hebben

   3.   

    Maar moet je ook eens lezen wat er nu op de site van FvD staat:

    Partij beëindigt lidmaatschap Otten. Financiële malversaties en bestuurlijk wangedrag onaanvaardbaar.

    Als daar maar 1 procent van waar is…..

    1.   

     ik heb otten het nog niet horen weerleggen , jij wel ?

     ik heb otten wel met stront horen gooien maar zichzelf vrijpleiten lijkt wat lastig

     1.   

      Ik denk dat FVD geen lijst met verzonnen fraude en malversaties verstuurd aan haar leden (en op de website zet), die niet waar zijn. Ze zouden zichzelf in allebei de voeten schieten, want de waarheid komt wel boven tafel.
      Mocht maar een deel bewezen worden dan is Otten een rat die vies spel speelt en terecht uit de partij is gezet.
      Baudet zal aan het moddergooien niet meedoen want het is onbeschaafd gedrag.

    2.   

     En in de tussentijd zwijgt Baudet in alle talen.

     De sukkel tart alle wetten van de politieke communicatie.

     1.   

      Hij is Dopper en is uit hetzelfde soort hout gesneden als Volkert van der Graaf, een ondersoort met linksfascistische opvattingen, overtuigingen en standpunten. Opruien opstoken beledigen en als het hem niet bevalt feiten verdraaien naar eigen gewin en als deze dan onderuit worden gehaald geen reactie meer geven.

     2.   

      Hij is in geheim overleg. Met zichzelf, een innerlijke verkenning naar de Gnossis.

     3.   

      Ja, bij de VVD en Groen links zijn ze een stuk beter in het zwijgen opleggen van leugenaars en fraudeurs, om schade voor de partij te beperken. Bij het FvD vindt de communicatie gelukkig in alle openheid plaats, en maken ze er zelf melding van als de bonnetjes zoek zijn. Deze gang van zaken siert het FvD en doet niets af aan hun sterke verkiezingsprogramma.

     4.   

      beter dan zo een ontluisterde tarrel die er alle mogelijke onzin uitgooit om mensen te beschadigen. Baudet openbaart niet als zo een hufter als jij

    3.   

     Aldus sprak de hypocriete parasiet en supporter van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek.

 11.   

  Otten is één van de oprichters van het FvD. Hij heeft daar ongetwijfeld veel energie en tijd in gestoken. Ik vind het merkwaardig dat je dan op deze manier diezelfde partij weer naar de Filistijnen wil helpen. Daar klopt iets niet.

 12.   

  Wat een karakterloze loser. Mijn afkeer van de man wordt dagelijks groter. Wie kalt in de ruif waaruit hij eet/at is een zak. Nou ja, hij heeft zijn omvang ook niet mee. Misschien beinvloedt dat mijn mening.

 13.   

  Zelden heb ik zo’n klungelige en autocratische politieke afrekening gezien die de chaos bij FvD goed blootlegt.

 14.   

  Merkwaardig is het dat de meesten van de vertegenwoordigen van de FvD in de eerste en tweede kamers helemaal achter Otten staan en hem blijven steunen. Hopelijk zal Otten en anderen rustig hun bewijzen van corruptie verzamelen, en dan naar de rechtbank gaan. Merkwaardig is het dat er niets te horen is van Baudet en vriendjes. Waarschijnlijk heeft zijn advocaat “niets zeggen” verteld.

  1.   

   Je kletst uit je nek. Otten staat volkomen alleen.

   1.   

    exact

   2.   

    merlot. Jij kletst uit jouw nek. Hoe weet JIJ dat Otten volkomen alleen staat?
    Wie ben jij om dit te weten?

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!