Historisch! Militair op non-actief gesteld vanwege banden met motorclub

En dan ben je de sigaar. Want als militair moet je van onbesproken gedrag zijn en daar passen vriendschappen met motorclubs natuurlijk niet bij in dit tolerante landje. Het ministerie van Defensie heeft daarom besloten om sergeant-majoor Maurice Vissers te schorsen. Remember the name, want deze gaat namelijk de geschiedenisboekjes in. Vissers is namelijk de eerste militair die wordt geschorst vanwege banden met een dubieuze motorclub.

Volgens NOS heeft het Ministerie van Defensie al eerder aangegeven dat ze VGB’s, een soort verklaring van goed gedrag voor militairen, zouden intrekken als blijkt dat een werknemer van defensie banden zou onderhouden met dubieuze motorbendes. Hieronder vallen bijvoorbeeld: Satudarah, Hells Angels en No Surrender, om maar een paar namen te noemen. Vissers is zijn verklaring van geen bezwaar (VGB) nu dus kwijt.

Echter is de sergeant-majoor zelf geen lid van een dubieuze motorclub, maar van Veterans MC. De naam geeft al duidelijk aan wat voor leden deze motorclub heeft, namelijk: militairen en ex-militairen. Volgens het artikel zou Vissers als vice-president contact hebben met de Hells Angels. Zijn advocaat, Michael Ruperti, geeft tekst en uitleg:

‘Doordat Vissers als vicepresident contact heeft met de Hells Angels vindt Defensie hem een veiligheidsrisico. Vissers maakt af en toe praatje met leden van de Hells Angels. Bijvoorbeeld op een feestje of als ze elkaar onderweg tegen komen.’

Echt raar is het niet dat verschillende motorclubs elkaar weleens tegenkomen, want de motorwereld is een wereldje op zich. Het is alleen wel oliedom dat als je weet dat je van onbesproken gedrag moet zijn, contact hebt met een club die in het verleden al meerdere keren in opspraak is geraakt. En dan sta je natuurlijk wel behoorlijk voor gek, want de Hells Angels zijn namelijk aardig berucht. En dus wordt je van de een op de andere dag bestempeld als een ‘veiligheidsrisico’. Hopelijk houdt Vissers zijn werk en privé strikt gescheiden.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. C.A.Barstow

  Nederland op zijn smalst.
  Het is wachten op het moment dat eigenaren van E-bikes aan de beurt zijn.
  het zou mij niet verbazen, overigens verbaast mij niets niets meer in dit tot in het merg verrotte land.

 2. Duke

  Krijgen moslims die banden hebben met salafisten eenzelfde behandeling bij defensie? ik denk het niet, want dan wordt er moord en brand geschreeuwd.
  De Hell’s Angels en andere clubs zijn als organisatie nooit strafrechtelijk veroordeeld, ondanks pogingen van het OM. Banden met een motorclub of schaakclub zou dus geen verschil moeten maken. ‘Banden met’ is ook heel erg vaag geformuleerd. Als je een praatje met een biker maakt in de plaatselijke supermarkt, zou je dit al als ‘banden met’ kunnen zien. Ik zou het daarom aanvechten.

  1. Mariposa78

   Duke zei “De Hell’s Angels en andere clubs zijn als organisatie nooit strafrechtelijk veroordeeld, ondanks pogingen van het OM. Banden met een motorclub of schaakclub zou dus geen verschil moeten maken. ‘Banden met’ is ook heel erg vaag geformuleerd. Als je een praatje met een biker maakt in de plaatselijke supermarkt, zou je dit al als ‘banden met kunnen zien.”
   Ben het 100% met je eens.
   En ik zou ook deze beslissing aanvechten.

  2. dario

   Die krijgen gratis wapens dat moord makkelijker @Duke

 3. Jumping

  Dit toont eens te meer aan, dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  De wet is niet voor een ieder gelijk.

  ISIS moordenaars, worden met open armen in Nederland ontvangen en worden vertroeteld en gepamperd.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 4. dario

  Kan hij mooi wat kilometers maken maar dan wel met zijn echte vrienden

  1. victus

   Deze militair die eigenlijk niets strafbaars heeft begaan krijgt geen zoveelste kans zoals frauderende, discutabele en uitgerangeerde politici. Die worden beloond met mooie en goedbetaalde baantjes in het openbare leven. Corrupt? Welnee!

 5. Punt50

  “Banden hebben met” is toch wel een vrij vaag en blijkbaar breed begrip. Waar start dit begrip, en waar is het einde?

 6. Westerling 1

  Het zal mij niets verbazen als zijn voormalige compagniescommandant hier mee te maken heeft.

 7. Tman

  Tja,een Rooms katholieke pastoor die geregeld feestjes bezoekt van pooiers en hun werkneemsters, is meestal ook gediskwalificeerd voor wat betreft zijn geloofwaardigheid!
  De wetten van Murphy!

 8. Jantje

  We gaan de oorlog winnen met pennenlikkers en boekhouders.

 9. Drollevanger

  Dus je mag nog zo,n goede, betrouwbare militair zijn, als je maar geen banden hebt met een motor.
  Mag je wel een boerka dragen vraag ik me dan af, of een hoofddoek?
  Wordt het geen tijd voor een oud-militair als baas op defensie, en dan plaatsen we de meisjes/trangenders die er nu de baas zijn, op een door de maatschappij betaalde breivereniging.
  Ik heb er wel een paar belastingcenten voor over.

 10. Agios

  Het is duidelijk dat we een leger hebben van slapjanussen en zoontjes van deugmoeders en bakfietstantes. Een leger zonder mannelijke uitstraling. Kom er maar in vijanden. Zij lachen zich een gat in hun gevechtsschoenen door zoveel onbenulligheid. Kunnen we de vrouwen niet gewoon afschaffen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.