Italië geeft de middelvinger! Migrantenboot in beslag genomen, kapitein vervolgd

In rap tempo verhardt Italië zijn anti-immigratiebeleid. Keer op keer worden ze geprovoceerd door migrantenschepen die, ondanks alle maatregelen en waarschuwingen, Italië binnen proberen te varen. Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini is er hélémáál klaar mee. Via Het Parool.

Sea-Watch 3
Eerst was er wederom berichtgeving over Sea-Watch 3, die is de Italianen een doorn in het oog. Na de overduidelijke minachting voor Italiaanse soevereiniteit, presteerde kapitein Rachete het om in een Italiaanse haven aan te meren. Salvini ging over tot strafrechtelijke vervolging maar de kapitein werd vrijgesproken. ‘Mensen redden is geen misdaad’, was de strekking van de Italiaanse rechtbank. Overmorgen volgt een nieuwe procedure wegens medeplichtigheid aan mensensmokkel.

Alan Kurdi
Daarna volgden de taferelen omtrent het schip Alan Kurdi van Duitse organisatie Sea Eye. Die kreeg geen toestemming om aan te meren en kon oprotten naar Malta, waar het ook geen toestemming heeft kunnen krijgen om aan te meren.

Alex
Nu betreft het een Italiaans schip genaamd Alex, van Italiaanse organisatie Mediterranea Saving Humans. Salvini liet direct weten dat het schip niet welkom was en er consequenties zouden volgen voor het negeren van Italië’s immigratiebeleid. De kapitein van het schip liet weten dat zowel de migranten als de bemanning, na twee dagen ronddobberen, uitgeput waren en zorg nodig hebben. De kapitein van dit schip kwam zaterdag de haven van Lampedusa binnen en liet 46 opgepikte migranten aan wal treden. De kapitein is opgepakt wegens verdenkingen van medeplichtigheid aan mensensmokkel en het schip is in beslag genomen.

Open Arms
Het volgende schip met migranten staat waarschijnlijk al klaar voor Italië. Het Spaanse schip Open Arms van de Spaanse organisatie Proactiva Open Arms, vaart momenteel ten zuiden van waar ongeveer de Alan Kurdi migranten oppikte: praktisch tegen de Libische kust aan dus.

Salvini wordt hiermee steeds meer in het nauw gedreven. Ondanks dat zijn beleid en de schepen bijdragen aan de steun die hij krijgt van de bevolking, blijft het een alsmaar groter wordend probleem. Salvini moet kostte wat het kost zien te voorkomen dat hij machteloos begint te lijken, waardoor hij eerder geneigd zal zijn extremere maatregelen te nemen. In dit tempo is dat slechts een kwestie van tijd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Jumping

  Inderdaad, al die boten die men voor de mensensmokkel inzet, gewoon verschrotten.
  En die kunststof boten brand erin.
  Bemanning afvoeren en als smokkelaars berechten.
  Gelukszoekers retour Afrika.
  Binnen één maand is het hele probleem opgelost.

  1. Peter Loosduinen

   U weet van aanpakken !
   De mafkezen die helaas de dienst uitmaken nog niet.

 2. logisch denken

  Eindelijk gaan we de illegale veerdiensten aanpakken. Mensen redden is niet het probleem maar mensen smokkelen van Afrika naar Europa is een strafbaar feit.

  Aanpakken die clubjes en kaal plukken tot het bot

  1. fockingworst

   @ld +++

  2. Peter Loosduinen

   Mee eens !
   eindelijk goed doorpakken en de gekte stoppen.

 3. C.A.Barstow

  In Brussel zullen ze tandenknarsend zitten toekijken.
  Een flinke stok in het wiel van de plannen om van Europa een neanderthaler continent te maken.
  Italië prima zo, dicht houden die grenzen en keihard tegen die geitenneukers blijven optreden.

  1. Lao Tse

   Ik denk dat de lijn van Italie binnenkort de EU-lijn zal worden. De EU werkt steeds duidelijker toe naar een hermetische afsluiting van de buitengrenzen, zoals dat in de V.S. ook al het geval is.

   1. Peter Oudshoorn

    En dat is heel uitstekend toch, Lao?

    1. Frets

     Doe geen moeite, want met deze levensvorm, valt niet te debatteren. Stelt altijd zijn eigen waarheid als leidend. Soms geholpen door zijn ‘trolmatties’, die zelf ook maar lege briefjes invullen. Als je dan de inbreng van de trollen, op deze site tot je neemt, heb ik toch het gevoel van ‘wat zonde’, een parasitaire levensvorm, die nu met uitkering in vrijheid leven, schoppend, bijtend en spuwend, naar de ‘hand die hen voed’ en er graag gewag van maken, dat ze het allemaal beter weten. De wetenschap, dat er tussen mijn tenen, meer intelligentie te vinden is, dan in de gehele familie van ‘ons trollenlegertje’.

   2. logisch denken

    das dan 20 jaar te laat, we hebben inmiddels vuilnis zat binnen gekregen die onze wetten en maatstaven niet respecteren.

 4. Kristalix

  Mooi, dat is nummer 1. Nu die Rackete nog als een raket achter de tralies. Partyboot afpakken. Ronduit zijn deze lieden en organisaties verlengstuk van mensenhandel.

 5. tonna

  “Salvini moet kostte wat het kost zien te voorkomen dat hij machteloos begint te lijken”
  Hij moet wat huurlingen inschakelen,dat is in die regio een makkie!
  bloepbloep,oeps de boot zinkt,klaar!

 6. Westerling 1

  Ook de Torrey Canyon werd in 1967 gebombardeerd om de wegstromende olie te laten branden en de kust te vrijwaren van vervuiling.

 7. Brennivin

  Moet je voor de grap eens het volgende gaan uitzoeken:

  -Ik wil naar Canada emigreren, hoe doe ik dat en wat heb ik nodig?
  -Ik wil naar de VS emigreren, hoe doe ik dat en wat heb ik nodig?
  -Ik wil naar Australië emigreren, hoe doe ik dat en wat heb ik nodig?

  Reizen:
  -Ik wil van Iran naar Turkmenistan reizen, hoe doe ik dat en wat heb ik nodig?
  -Ik wil graag St. Petersburg een weekje bezoeken….etc…

  Kortom, waar ter wereld (buiten Europa!) je ook heen wil1, óf om te reizen óf om te emigreren…je bent wel éven bezig om het te regelen. In de bovenste 3 gevallen kun je het over het algemeen helemaal wel vergeten. Zelfs met je zielige verhaal, je Syrische paspoort of je dobbernegerdiploma.

  Dus…hop naar Europa, gratis geld, gratis vervoer met Sea-Watch Cruises, bed, bad, brood, een Miele en een woning in Stalingrad aan de Amstel van meneer Groot-Hamasink. Allahmaal Gratiessss!!!

  Van mij mag er óf een Chinese muur om Europa komen óf schaf eigenlijk die hele EU poppenkast maar liever af. Dan zetten we zelf wel een hek om dit overvolle kikkerlandje.

 8. Piet Patat

  Goede zaak dat er tenminste nog 1 minister wakker is en ruggengraat heeft.
  Wat er over het algemeen in de €U rond dartelt is van de categorie weekdier en linkse softheid. Keihard aanpakken die schuiten. Aan de ketting er mee, liefst gelijk richting sloop en de bemanning zwaar straffen voor mensensmokkel en medewerking aan illegale immigratie. Al die zogenaamde mensenredders zijn een stelletje luchtfietsende idealisten die de Europeanen met Afrika’s problemen opzadelen. Wat een gotspe te beweren dat ze drenkelingen redden. Neen, illegale uitzuigers laten overstappen om vervolgens full steam ahead richting “veilige” haven te koersen welke dus gewoon in Afrika ligt en NIET mijlen verderop in Lampedusa bijvoorbeeld. Elke rubberen tobbe die ook maar probeert de zee op te gaan gelijk lek schieten, aan het strand nog. Korte metten maken met deze criminele bendes. Mochten ze evt. toch het Europese vasteland bereiken, gelijk vliegtuig in retour Afrika. Weg er mee.

 9. Willem Alexander

  Bemanning en illegalen terugslepen naar libie, daar aan wal zetten en het schip in beslag nemen of goedkoper.. laten zinken.
  In mei 40 lagen onze soldaten nog op de Grebbeberg om de invasie van Duitsers tegen te houden. Rotterdam toen gebombardeerd. Nu halen we deze invaders zelf binnen en verwoesten ze alle steden. Want een ding is zeker, die komen niet om te werken, maar om te heersen.
  Links haal de stront uit je ogen.

 10. Jean Nederland

  Laat ze allemaal maar binnenlopen en neem ze in beslag. Organiseer 1 groot schip en breng die gelukszoekers maar terug, Tunesie, Libie of Egypte?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.