GroenLinks activist spuit antisemitische taal: "Israël, afkoopsom van 6 miljoen levens"

Geen categoriejul 07 2019, 14:00
GroenLinks activist Alireza Taimurizadeh komt wel met een heel vuil en antisemitische uitspraken. Israël is het land van de afkoopsom van 6 miljoen levens en nog veel meer andere lugubere teksten. Al langer is er kritiek op GroenLinks en met name op de activistische stromingen binnen de partij die vaak antisemitisme niet schuwen.
Gister verscheen al een uitgebreid artikel met GroenLinks kopstuk Bram van Ojik over de steun aan een organisatie als BDS die Israël financieel probeert te boycotten. Antisemitisme is een groeiend probleem in Nederland. Eerder al zijn mensen van het CIDI - Centrum Informatie en Documentatie Israël - al belaagd bij een PvdA bijeenkomst en in andere delen van de EU zijn er ook genoeg 'incidenten'.
Nu is er een GroenLinks activist die openlijk antisemitische sleuren en berichten op Facebook plaatst.

#Israël, democratisch land?!
Israël, bondgenoot van westen!
Israël, stabiel stukje Midden-Oosten
Israël, land om geweten van Europa te sussen
Israël, land waar een jood zich voor schaamt
Israël, afkoopsom van 6 miljoen levens, het liefst ver weg, waar ze zich uit kunnen leven, waar ze hun trauma kunnen wreken, waar ze op af kunnen reageren, WAAR ZIJ DE SS'er MOGEN ZIJN.

Dit soort teksten zijn uiteraard afschuwelijk en hartstikke sneu. De vraag is of dit soort gedachtes bij meer radicale GroenLinksers leeft. Mocht dit inderdaad zo zijn dan zit er flink wat rot binnen de partij waar ze snel van af moeten. In Engeland gebeurt het zelfde bij de Labour partij van Corbyn, doordat Corbyn met notoire antisemieten op foto's gaat staan krijgt zijn radicale achterban direct een podium om hun vuilspuiterij te promoten.
Dit moet ook niet gaan gebeuren bij GroenLinks, zulke extreem linkse gedachten nonsens hebben hier niks te zoeken en daar moeten we ons ook zo ver mogelijk van distantiëren. Benieuwd of de partij zo'n radicaal lid gaat royeren, dat een partij als GroenLinks kritisch is op Israël is hun goed recht. Echter gaan dit soort types als Taimurizadeh veel te ver en moeten direct uit de partij worden gezet.
[caption id="attachment_230285" align="alignnone" width="517"]Bron: Screenshot facebook post GroenLinks Activist Bron: Screenshot facebook post GroenLinks Activist[/caption]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten