Italië geeft de middelvinger! Migrantenboot in beslag genomen, kapitein vervolgd

Italië geeft de middelvinger! Migrantenboot in beslag genomen, kapitein vervolgd

In rap tempo verhardt Italië zijn anti-immigratiebeleid. Keer op keer worden ze geprovoceerd door migrantenschepen die, ondanks alle maatregelen en waarschuwingen, Italië binnen proberen te varen. Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini is er hélémáál klaar mee. Via Het Parool.

Sea-Watch 3
Eerst was er wederom berichtgeving over Sea-Watch 3, die is de Italianen een doorn in het oog. Na de overduidelijke minachting voor Italiaanse soevereiniteit, presteerde kapitein Rachete het om in een Italiaanse haven aan te meren. Salvini ging over tot strafrechtelijke vervolging maar de kapitein werd vrijgesproken. 'Mensen redden is geen misdaad', was de strekking van de Italiaanse rechtbank. Overmorgen volgt een nieuwe procedure wegens medeplichtigheid aan mensensmokkel.

Alan Kurdi
Daarna volgden de taferelen omtrent het schip Alan Kurdi van Duitse organisatie Sea Eye. Die kreeg geen toestemming om aan te meren en kon oprotten naar Malta, waar het ook geen toestemming heeft kunnen krijgen om aan te meren.

Alex
Nu betreft het een Italiaans schip genaamd Alex, van Italiaanse organisatie Mediterranea Saving Humans. Salvini liet direct weten dat het schip niet welkom was en er consequenties zouden volgen voor het negeren van Italië's immigratiebeleid. De kapitein van het schip liet weten dat zowel de migranten als de bemanning, na twee dagen ronddobberen, uitgeput waren en zorg nodig hebben. De kapitein van dit schip kwam zaterdag de haven van Lampedusa binnen en liet 46 opgepikte migranten aan wal treden. De kapitein is opgepakt wegens verdenkingen van medeplichtigheid aan mensensmokkel en het schip is in beslag genomen.

Open Arms
Het volgende schip met migranten staat waarschijnlijk al klaar voor Italië. Het Spaanse schip Open Arms van de Spaanse organisatie Proactiva Open Arms, vaart momenteel ten zuiden van waar ongeveer de Alan Kurdi migranten oppikte: praktisch tegen de Libische kust aan dus.

Salvini wordt hiermee steeds meer in het nauw gedreven. Ondanks dat zijn beleid en de schepen bijdragen aan de steun die hij krijgt van de bevolking, blijft het een alsmaar groter wordend probleem. Salvini moet kostte wat het kost zien te voorkomen dat hij machteloos begint te lijken, waardoor hij eerder geneigd zal zijn extremere maatregelen te nemen. In dit tempo is dat slechts een kwestie van tijd.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties