Joh! Muzikale linkse ‘weldoener’ Bob Geldof blijkt gewoon belastingontwijkende zakkenvuller

Zogenaamde filantroop Bob Geldof blijkt helemaal niet zo’n altruïstische halfgod te zijn als waar de zanger van derderangsact Boomtown Rats zichzelf voor uitgeeft. Gisteren bleek namelijk dat de initiatiefnemer van USA for Africa eigenlijk vooral het motto Africa for Bob Geldof hanteert: Afrikaanse belastingparadijzen om z’n fortuin naartoe te sneaken, in een poging de hand te lichten met zijn belastingaangifte.

We Are the World, zong Bob Geldof in 1985 met een hele batterij supersterren. De steenrijke entertainmenttyconen wilde op die manier hun schuldgevoel richting de derde wereld afkopen, door Amerikanen en Europeanen delen van hun modale salarisjes te laten overmaken naar hulpclubs. Om “langetermijnsoplossingen” voor Afrika te zoeken. Of die gevonden zijn, mag u zelf over oordelen.

Voor één ding heeft Bob Geldof in ieder geval al wél een langetermijnsoplossing gevonden. En wederom schoot Afrika hem hier te hulp: hij stalde z’n fortuin in Mauritius, nabij Madagascar. Om zo aanzienlijk minder te hoeven betalen aan de Belastingdienst in zijn eigen land. Want Geldof staat met zijn vrienden dan misschien wel pal voor “the world“, hij doet hetzelfde zeker niet voor “the tax payer.”

Tikkeltje hypocriet, ja:

“Een jaar na zijn kerstlied richtte Geldof Live Aid op, dat zo’n 140 miljoen dollar ophaalde om de honger op het Afrikaanse continent te bestrijden. Sindsdien geldt Geldof als de voorvechter van de economische ontwikkeling van Afrika.

Het legde de held, filantroop en zanger geen windeieren. Geldof richtte in 2008 mede de Afrikaanse investeringsmaatschappij 8 Miles op, met een kapitaal van 150 miljoen dollar om geld te lenen aan kleine en middelgrote bedrijven. Ook 8 Miles van Bob Geldof maakt van deze route gebruik en komt volgens het eigen jaarverslag van 2017 in aanmerking voor het lage belastingtarief op Mauritius.”

Dankzij de gisteren verschenen ‘Mauritius Leaks’ liep Bob Geldof gisteren dus alsnog tegen de lamp. Nu ligt dus bloot wat voor Januskop de man heeft, zoals opvallend veel van die lichtelijk narcistische, zelfbenoemde wereldreddende weldoeners.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. van Urk

  Alles draait uiteindelijk om geld voor eigen bestaan. Maar dat wisten we al. Toch? Het is schrikbarend hoeveel geld binnen geharkt wordt waarvan een klein percentage daadwerkelijk naar goede doelen gaat.

  1. ZiggyStardust

   Dat is ook de reden dat ik geen geld meer geef aan goede doelen en collectanten. Het is te onduidelijk hoeveel geld er daadwerkelijk besteed wordt. Wel geef ik regelmatig geld via doneeractie en dat soort zaken. De tarieven die zij hanteren staan duidelijk vermeld op de website.

 2. Agios

  Linksaffers zijn blijkbaar ook maar gewone mensen. Maar doe dan verdo.. me niet of jullie het uitverkoren volk zijn. Dit is de reden dat ik zo de schurft aan links heb. Schijnheilig. Links is het probleem. U weet het inmiddels wel…

 3. Watcher

  De linkse Geldof volgens Tim, volgens mij istie rechts…

  1. EU kok

   Alles wat redactie en/of reageerders niet bevalt is automatisch links.
   Zelf denken ze rechts te zijn.

   1. dario

    Dep dead asshole

    1. dario

     Drop

   2. van Urk

    Oud hippie Bob Geldof lijkt mij niet een figuur die de premierschap toejuicht aan Boris Johnson.

  2. Agios

   Leg uit!

 4. van Urk

  Zoals ie het zelf al ooit zei : “Ik doe niet aan goede doelen, ik bedrijf politiek.”

 5. Kretoloog

  30 jaar geleden werd hij al Bob Geldwolf genoemd.

 6. Heras

  En waar zijn die miljoenen in afrika gebleven? Is de bevolking er op vooruit gegaan?…of heeft een of andere “leider” z’ n villa afbetaald.
  Ga eens voor de gein kijken hoe hamasleiders wonen: en de arabieren in palestijnse gebieden…om te huilen.

 7. Heras

  Eukok, links..rechts, doet er niet toe. Dit soort acties tart elk rechtvaardigheidsgevoel.

 8. Chris Schoneveld

  De gelijkenis is frappant: Clinton met lang haar, en even hypocriet

  1. Lao Tse

   Hij lijkt in zijn gelaatstrekken inderdaad wel een beetje op Clinton, Chris, en ik begrijp dat jij als zelfverklaard wetenschapper dat relevante informatie vindt.

   Het zou me niets verbazen als je klimaatwetenschappers van het IPCC ook voor geen cent vertrouwt.

   🙂

   1. Bosche draak

    Een chinese vingerval verbaasd jouw al randdebiel die je er bent.
    Hoop maar dat DDS nog lang doorgaat, anders had je helemaal niks te doen.

 9. AS210854

  Dit is toch de gewoonte bij de zogenaamde linkse kliek, links lullen en recht zakken vullen.

 10. Bes Tolen

  Menslievende organisaties, zo heet dat, zijn veelal de meest onbetrouwbare. Het beroerde is dat ze zoveel mogelijkheden krijgen op gratis publiciteit en positieve waardering. Uiteraard trappen vooral naïeve mensen daar in maar het geval is dat de overheid in al haar geledingen daar volop aan mee doet. De NPO, die werkelijk naar het kwalitatieve dieptepunt van haar bestaan is gezakt bijvoorbeeld zou als eerste een flinke zuivering moeten ondergaan. Inclusief de gratis reclame waar het volk door moet worden verziekt. Vaak zitten er ook nog m.i. onbetrouwbare Amerikaanse zakkenvullers achter.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.