Kajsa Ollongren (D66) is de schrik van elke weldenkende vrouw – Fleur Agema en Annabel Nanninga zijn pas rolmodellen!

Het was vorige week een extreem drukke week in politiek Den Haag. Zoveel mogelijk kwesties moesten nog vóór het zomerreces worden afgehandeld. Zo was er, onder andere, de toeslagenaffaire en een klimaatdebat. Daarnaast was er natuurlijk de traditionele Nieuwspoort-barbecue waar linkse activisten demonstreerden omdat ze van mening zijn dat de overheid vlees moet verbieden (onzin natuurlijk). De beleidsreactie van Kajsa Ollongren, naar aanleiding van het rondetafelgesprek vrouwen in het openbaar bestuur, werd daardoor een ondergeschoven kindje. Helaas, want de uitspraken die zij hierin deed, waren behoorlijk schokkend voor menig, weldenkende en zichzelf respecterende vrouw.

Kajsa wil meer (meer, meer) vrouwen in het openbaar bestuur en een ‘meer inclusieve politiek’ (voor mijn ergernis over inclusie verwijs ik overigens graag naar een eerdere column). Kajsa laat weten dat minimaal 40% van de topfuncties bekleed moet worden door een vrouw. Om dit te bereiken heeft ze een hoop maatregelen in petto.

Als voorbeeld van waar de toename van het aantal vrouwen in de top ‘goed is gegaan’ draagt Kajsa de Nationale Politie aan, waar selectiecriteria zodanig zijn aangepast dat er meer vrouwen aan de top konden komen. Daar gaat het dus al mis, diversiteit wordt boven kwaliteit gesteld, levensgevaarlijk, helemaal bij de politie. Het is net zoiets als zeggen dat een badmeester (of badjuffrouw) niet persé hoeft te kunnen zwemmen, zolang dat ervoor zorgt dat de diversiteit en daarmee de inclusiviteit onder badmeesters en -juffrouwen toeneemt.

Ook overweegt Kajsa het invoeren van een afdwingbaar quotum. Wat dus betekent dat openbare besturen verplicht zijn voor minimaal 40% uit vrouwen te bestaan. En dát is gelijk de meest zorgwekkende uitspraak uit de gehele beleidsreactie. Quotums zijn namelijk helemaal nergens goed voor, integendeel. Het zorgt ervoor dat niet de beste kandidaat op de beste plek terecht komt en het leidt tot discriminatie ten opzichte van mannelijke kandidaten. Daarnaast zou ik me als vrouw kapot schamen als ik werd aangenomen op een topfunctie bij een organisatie dat een vrouwenquotum heeft. Sterker nog, ik zou niet eens solliciteren, laat ze het maar lekker zonder mij uitzoeken. Ik zou constant het gevoel hebben dat ik ben aangenomen omdat ik ‘vrouw ben’ en niet om mijn vermeende kwaliteiten.

Kajsa is in haar reactie ook erg positief over initiatieven zoals “Stem op een Vrouw”, welke ervoor probeert te zorgen dat vrouwen meer voorkeursstemmen krijgen tijdens verkiezingen. Wat eigenlijk gewoon keiharde discriminatie is; mannen worden duidelijk achtergesteld bij dergelijke campagnes. In plaats van dergelijke initiatieven de hemel in te prijzen zou ze deze juist moeten bekritiseren (wat ze overigens wél gedaan zou hebben wanneer de campagne “Stem op een Man” zou zijn gelanceerd). Bovendien zaagt Kajsa meteen ook even aan de stoelpoten van het democratische bestel; toch een mooie binnenkomer voor een D66’er.

Ten slotte, schrijft onze minister van Binnenlandse Zaken nog: “anno 2019 zijn er daarmee vele aansprekende vrouwelijke rolmodellen in politiek en bestuur, die jonge generaties vrouwen kunnen inspireren in hun voetsporen te treden”. En, ja, dat is waar. Ik kan inderdaad een paar vrouwen opnoemen welke geselecteerd zijn vanwege hun kwaliteiten als rolmodel kunnen gelden: Annabel Nanninga (FVD), Fleur Agema (PVV) en Bente Becker (VVD) zijn hier mooie voorbeelden van.

Maar na dit bericht ben jij dat zeker niet meer Kajsa!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

60 reacties

 1. Lao Tse

  De reden van positieve discriminatie van vrouwen op de toekomstige arbeidsmarkt is de discriminatie van vrouwen op de huidige arbeidsmarkt.

  Hanna spreekt met geen woord over die discriminatie en het old boys network dat benoeming van vrouwen in topfuncties blokkeert en dat maakt haar stukje tot dom en afkeer oproepend gebabbel.

  Hanna is ongetwijfeld populistisch rechts en dat helpt niet bij zinnig nadenken.

  1. Siemien

   “De reden van positieve discriminatie van vrouwen”

   Is negatieve discriminatie van mannen, vrouwen worden hier in Nederland helemaal over de zeik gejaagd.

   “Hanna spreekt met geen woord over die discriminatie en het old boys network dat benoeming van vrouwen in topfuncties blokkeert”

   Onzin

  2. Frets

   Hij is de dopper/noppen/duijndam/code/ernst/ en met drollen in een pot ga je geen gesprek aan, hij is dan ook de eeuwig gebande

 2. Lao Tse

  Gevreesd moet worden dat Hanna ook heel erg blij wordt van het misogyne gebral van Thierry.
  De vrouw weer achter het aanrecht overeenkomstig de beperkte talenten en ambitie die mannen hen toeschrijven. Hanna is om.

  1. Tman

   laotse:
   Wat ben je altijd fanatiek in de weer als het ruikt naar feminisme en vrouwen thema’s?
   Zeg nou eens eerlijk,ben je een vrouw of zo’n echte handjes wapperende flikker?

   1. Lao Tse

    Probeer het eens op inhoud, Tman. Dit komt erg onnozel over.

    1. Roughwood

     Geef gewoon eens antwoord op de gestelde vraag inhoudsloze onnozelaar. Blijkbaar erg moeilijk voor een extremistisch antisemitische linksfascist met een narcistische persoonlijkheidsstoornis. En nee, uw superioriteitsrespons op deze reactie wordt niet op prijs gesteld.

     1. Frets

      Doe geen moeite, want met deze levensvorm, valt niet te debatteren. Stelt altijd zijn eigen waarheid als leidend. Soms geholpen door zijn ‘trolmatties’, die zelf ook maar lege briefjes invullen. Als je dan de inbreng van de trollen, op deze site tot je neemt, heb ik toch het gevoel van ‘wat zonde’, een parasitaire levensvorm, die nu met uitkering in vrijheid leven, schoppend, bijtend en spuwend, naar de ‘hand die hen voedt’ en er graag gewag van maken, dat ze het allemaal beter weten. De wetenschap, dat er tussen mijn tenen, meer intelligentie te vinden is, dan in de gehele familie van ‘ons trollenlegertje’.

   2. Veteraan

    Tman

    Bejaarde pedofiel met Jodenhaat als hobby.
    Kan ook een omgebouwde moslim zijn.
    Maar hoe dan ook, rechtstreeks reageren op hem houd hem in leven

  2. Likko

   Luie thee kap eens met dat misogyne gebral van je. Je pretendeert dat driekwart van jou Europa niet zinnig kan nadenken, fascistisch typje ben je niets anders.

   1. Lao Tse

    En wat is het inhoudelijke argument, Likko?

 3. Michael M

  De overheid is er niet voor u. wanneer wij mensen eeuwig op het partijkartel blijven stemmen zal alles altijd bij het oude blijven. Graag verandering zien? Stem en kies dan voor een vernieuwende partij. Laat u niet misleiden door het partijkartel D66, VVD, CDA, CU, GL, PVDA, SGP, … Zij zijn op uw geld uit. Andere keuzes zijn er niet !

 4. merlot

  Het is al heel wat jaartjes geleden dat Guusje ter Horst (PvdA) in haar hoedanigheid van minister van Binnenlandse Zaken ervoor pleitte om de functie-eisen (voor topfuncties bij oa de politie) te verlagen als dat nodig mocht zijn om meer vrouwen op dergelijke posten te krijgen.

  KNETTERGEK.

  En die linkse gekte duurt tot op de dag van vandaag voort. Ook allochtonen komen om deze reden in aanmerking voor functies waarvoor ze de facto onvoldoende gekwalificeerd zijn.

 5. EU kok

  Stagiaire Hanna heeft zojuist haar 3e artikel afgeleverd.
  Moet denken aan Poolse chauffeurs.
  Veel goedkoper maar ook meer schade.

  1. merlot

   “Statler en Waldorf zijn twee figuren die voorkomen in de televisieserie De Muppetshow. Waldorf heeft witte haren en een snor, Statler grijze haren. Tijdens de voorstelling op de bühne bevinden ze zich samen in de loge op het balkon, van waaraf ze tijdens iedere aflevering regelmatig op een ironische manier kritiek leveren op het optreden van de artiesten in het Muppet-theater.”

   De Statler & Waldorf van DDS zijn EU Kok en Sarko.

   1. EU kok

    Mag ik dan Waldorf zijn?

    1. merlot

     Ik hoor net dat Sarko ook Waldorf wil zijn. Dus dat zullen jullie samen uit moeten vechten.

     1. EU kok

      Komt helemaal goed.
      Zie mijn oude vriend Sarko toch volgende week woensdag.
      Komt hij weer gezellig een biertje bij ons drinken.

  2. Bosche draak

   Als je met de schade bedoelt dat je er hoofdpijn van krijgt daar kunnen wij wel mee leven.
   Als de boodschap je ontgaat, ook daar vinden wij geen hinder van.

   Maar gaat eens verder op de inhoud m’n beste.
   Zelfs jij zal moeten beamen dat het toch zeker om het innerlijk gaat?
   Instelling/aanleg/talent/collegialiteit/opleiding en meer van dat.

   Uiterlijk, huidskleur of broekinhoud is wel zo’n drogreden dat woorden me bijna tekort schieten.
   Vrouwen voortrekken is hetzelfde als mannen achterstellen en puur vanwege geslacht?
   En waarom enkel voor de zgn “luxe” baantjes?
   Ik kan genoeg branches opnoemen waar de man/vrouw verdeling knap haaks is maar die beroepen zijn tegelijkertijd zwaar, vies of ronduit gevaarlijk.
   Merkwaardig dat de zgn “gelijkheid” daar geen prioriteit heeft, vind je niet?
   Dit is niet waar de dolle mina’s voor streden!

   Gelijkheid als in gelijke kansen
   Niet als in gelijke uitkomsten.
   Walgelijk voorstel maarja die Karin heeft wel vaker van die strapatsen.

   1. EU kok

    Quote: Ik kan genoeg branches opnoemen waar de man/vrouw verdeling knap haaks is maar die beroepen zijn tegelijkertijd zwaar, vies of ronduit gevaarlijk.
    .
    Onze bosche kastjessjouwer blijft maar in hetzelfde eenzijdige kringetje ronddraaien.
    Ik vind het werk van een prostitué zwaar, vies en ronduit gevaarlijk.
    En wat bewijst dat?

    1. Bosche draak

     Dat je niet voor gigolo in de weg bent gelegd?
     Kan natuurlijk ook liggen aan het feit dat de soort vrouwen die van je diensten gebruik willen maken niet je type zijn?

     Nogal laagdunkend tegenover de sjouwende medemens of niet watje? Jaloers?
     Dat jij niks zwaarders van z’n plek krijgt dan een koekepan is al pijnlijk genoeg, maar ik kan makkelijk zeggen dat de vrouwelijke meubelbezorgers/vissers/ vuilnisdienstpersoneel/ wegenbouwers en wat al niet meer zwaar zijn ondervertegenwoordigd.

     Ik weet het
     Zij weten het en zelfs een kwakbol als jij weet het.

  3. Agios

   Als jij nu eens een gedegen stuk naar de redactie stuurt, zullen ze het zeker plaatsen, vooral omdat je blijkbaar precies weet hoe het moet. Kom op joh, laat zien dat je het kunt of hou anders je vervelende geouwe…

 6. ikweetwatikwil

  Hanna heeft gelijk. Je hoeft alleen maar naar een silvana te kijken . En dan heb
  je nog zo’n vrouw in Emmen . Je kunt mij niet wijs maken dat die vrouwen bij de overheid zitten vanwege hun geschiktheid. En dan Ollongren zelf. Man, man wat een afgang. Hadden we v Dongen maar terug

  1. EU kok

   Niet verder vertellen, maar zowel De dame in Emmen als de dame in Amsterdam zijn, net als Nanninga, democratisch gekozen.
   Staat de overheid helemaal buiten.

 7. DidiMadloba

  Quota werken averechts.
  De president-directeur van IBM is overigens wel een vrouw, maar je ziet aan haar hoofd dat ze een kenau is.

  1. merlot

   “Quota werken averechts.”

   De wonderen zijn de wereld nog niet uit: DidiMad heeft een helder moment.

 8. tonna

  Lao Tse is gegarandeerd een mannelijke nikab dragende moslim!
  Dat gezeik met wijven ligt hem wel.

 9. ikweetwatikwil

  Rita Verdonk

 10. Peter Oudshoorn

  Positieve discriminatie is ook discriminatie. En dat is verboden volgens Artikel 1 van de Grondwet: “Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.”

  Bovendien heeft Hanna Wittebroek volkomen gelijk waar ze zegt ‘Het zorgt ervoor dat niet de beste kandidaat op de beste plek terecht komt’ en ‘daarnaast zou ik me als vrouw kapot schamen als ik werd aangenomen op een topfunctie bij een organisatie dat een vrouwenquotum heeft. Ik zou constant het gevoel hebben dat ik ben aangenomen omdat ik ‘vrouw ben’ en niet om mijn vermeende kwaliteiten.’

  1. Lao Tse

   Positieve discriminatie beoogt het bestrijden van discriminatie. In die functie maakt geen rechter er bezwaar tegen.

   1. Peter Oudshoorn

    Er wordt gediscrimineerd op geslacht. Mannen worden achtergesteld en dat is verboden. Een rechter handelt dan tegen het belangrijkste artikel van de Grondwet in.

    1. Kapitein Haddock

     Peter Oudshoorn

     Je hebt gelijk, maar de feministisch softe D66 rechters geven niet thuis.
     OM doet ook al geen aanklacht!
     Voor de miljoenste keer: ALLE Ministeries zijn doordrenkt van Links en pro-Moslim!

    2. merlot

     @ Peter Oudshoorn: De overheid heeft gewoon schijt aan de grondwet als dat zo uitkomt.

     En dan durven ze het woord rechtsstaat nog in de mond te nemen.

     Bovendien is er in het westen (in tegenstelling tot in de rest van de wereld) niet of nauwelijks sprake van discriminatie van vrouwen. Lola Tse stelt dat factfree zoals hij wel vaker doet om een discussie te kapen.

     Er zijn nu eenmaal beroepen waarvoor mannen beter geschikt zijn dan vrouwen en vice versa. Met discriminatie heeft dat niets te maken maar alles met realiteitszin.

     1. Lao Tse

      “Er zijn nu eenmaal beroepen waarvoor mannen beter geschikt zijn dan vrouwen en vice versa.”

      Dat geldt mogelijk voor beroepen waar fysieke kracht vereist is. Voor bestuurlijke functies en managementfuncties is er geen zinnige reden vrouwen gemiddeld minder geschikt te achten. Toch worden vrouwen op dit punt zwaar gediscrimineerd.

     2. merlot

      “Toch worden vrouwen op dit punt zwaar gediscrimineerd.”

      Probeer nu eerst dit maar eens hard te maken. Daarna praten we verder.

     3. merlot

      “Probeer nu eerst dit maar eens hard te maken. Daarna praten we verder.”

      We leven nu 3 uur later en nog steeds geen reactie van de trol.

      Zal er nog iets komen?

     4. Frets

      Doe geen moeite, want met deze levensvorm, dit soort zuigende, stokende linksfascisten valt niet te debatteren.

   2. Bosche draak

    Discriminatie gebruiken tegen discriminatie is stupiditeit pur sang.

    Dat we jou dat nog moeten uitleggen ook is een episch geval van treurigheid.

 11. Punt50

  Figuren als Halsema en Ollongren bezorgen de echte vrouwen een zeer slecht imago. Echte vrouwen, sta op en jaag ze weg die slinkse heksen!

 12. Lao Tse

  Ik raad Hanna en alle reaguurders die zeker denken te weten dat vrouwen minder geschikt zijn voor hogere functies eens te googelen op: ‘De opmars van vrouwen in het onderwijs in drie grafieken’.

  De realiteit is dat vrouwen mannen inhalen op het gebied van cognitieve ontwikkeling en vaardigheden.

  1. Bosche draak

   Ik raad aan dat je je bij je eigen kul houd en niet het woord gaat lopen voeren voor een ander.
   Niemand heeft het hier over dat vrouwen minder zijn dan mannen, dat maak jij ervan demente zwakzinnige!

   Maar discriminatie is bij wet verboden weet je nog?
   Dus negatief/positief/cursief of alternatief het is onwettelijk EN een slecht signaal naar de werkende mens.
   Zie je het al voor je?

   “U heeft genoeg ervaring, de juiste diploma’s en een uitstekende werkinstelling, maar u heeft helaas geen vagina dus gaan wij toch voor een andere kandidaat”

 13. tonna

  In elk geval vind ik voor mij persoonlijk de favoriete positie van de vrouw,op de rug liggend!
  Dan heb je het meeste aan ze,niet dan?
  Voor de rest,mwah.

 14. Bolkestein

  wee maten
  Minister Ollongren meet met twee maten.

  Mensen die de ‘juiste’ mening hebben, mogen blijkbaar anoniem vernielingen aanrichten en geweld plegen.
  Mensen die de ‘verkeerde’ mening hebben, moeten geïntimideerd kunnen worden en mogen vooral niet onder pseudoniem vreedzaam met anderen in gesprek zijn.
  Het is de vraag of het verhaal van Andy Ngo in de Nederlandse MSM aan de orde zal komen, maar de minister zou er veel van kunnen leren.
  Ze zou bijvoorbeeld kunnen leren dat de activisten die onder de vlag van Antifa opereren absoluut geen bescherming verdienen. Ze zou kunnen ontdekken dat de zogenaamde antifascisten behoorlijk fascistische neigingen hebben, en dankzij hun gezichtsbedekking wegkomen met grof geweld en vandalisme. De minister zou zelfs kunnen leren dat gemaskerde betogers per definitie gewantrouwd moeten worden.

  O, en voordat de minister begint over de excuustruzen waarmee ze haar standpunt probeert te rechtvaardigen: voor deze gevallen kan een gezagsdrager natuurlijk altijd een uitzondering maken. Daarvoor hoeven gewelddadige hooligans niet ontzien te worden.

  Een ander belangrijk inzicht voor de minister zou kunnen zijn dat er niets mis is met mensen die onder pseudoniem gesprekken aangaan op de social media. Dat zij niet te vergelijken zijn met gemaskerde relschoppers die met geweld anderen hun mening opleggen. Minister Ollongren zou kunnen gaan beseffen dat het niet uit te leggen is om de zogenaamde ‘nepaccounts’ het zwijgen op te leggen en tegelijkertijd de echte misdadigers de bescherming van anonimiteit te gunnen.

  Kortom: het verhaal van Andy Ngo kan voor de minister een waarschuwing zijn.
  Een appèl op haar gezonde verstand.
  Geef gemaskerde geweldplegers geen gelegenheid om ongestraft geweld te plegen, want dat eindigt met geweld en onderdrukking. Bescherm liever degenen die misschien wel vanwege geweld en onderdrukking hun toevlucht zoeken tot anonieme accounts.

  Tenzij de minister natuurlijk een liefhebber is van geweld en onderdrukking.

 15. Brennivin

  “Kajsa laat weten dat minimaal 40% van de topfuncties bekleed moet worden door een vrouw.”
  Maakt verder geen donder uit of ze wel geschikt zijn natuurlijk, zolang het maar vrouwen zijn. Volgens mij willen echte geschikte mensen, die toevallig vrouw zijn, dat helemaal niet. Je krijgt als vrouw dan gelijk een mooi label aan je te hangen…”ze heeft die baan alleen omdat ze vrouw is”. Positieve discriminatie is een slechte zaak, het is en blijft namelijk discriminatie. En elke keer duikt het maar weer op. Wat doen we de volgende keer met de topfuncties? Joodse homofiele transgender negerinnen met Belgische moslim ouders? Die zijn ook slecht vertegenwoordigd.

 16. Piet Patat

  Dit vrouwenquotum gedoe is waanzin.
  Je neemt iemand aan om zijn/haar kwaliteiten en niet omdat die persoon een vrouw is.
  Zelfde met minderhedenquotum. Je neemt niet iemand aan vanwege het kleurtje.
  Dit gaat ten osten van de juist gekwalificeerden en je zit met incompetente medewerkers opgescheept. Kappen met die onzin.

  1. Siemien

   Nou Piet ik zal je uit de droom helpen dat doen “we” in Nederland dus wel, sterker nog, investeerders chanteren de hele boel om dit erdoor te drukken..

   Ik geloof niet dat Nederlandse bedrijven zo werken dat ze geen rekening houden met gehandicapte, allochtonen, vrouwen etc etc…
   Het is 1 van de nieuwe ziektes in onze maatschappij…

 17. Henk Albarda

  Lao Tse, u bent heel erg in de war. U behoort tot gewelddadig links populistisch. Rechts populisme bestaat niet, want rechts denkenden zijn weldenkenden die het beste met Nederland en zijn ontwikkeling tussen 1800 en 1950 voor hebben.
  U bewijst al lange tijd geen enkele zinnige gedachte te kunnen ‘produceren’ en bij iedere reactie zeer in de war te zijn, waardoor u begrippen en definities omdraait.
  Kaisja Ollongren mankeert ongeveer hetzelfde en toont zich ook dagelijks in de war.
  Voor alle FvD haters hier zal het toch heel apart zijn straks als chef een analfabete niet westerse allochtoon te hebben die u gaat voorschrijven wat te doen. U zult van een hele koude kermis thuis komen……..

  1. Frets

   Doe geen moeite, want met deze levensvorm, valt niet te debatteren. Stelt altijd zijn eigen waarheid als leidend. Soms geholpen door zijn ‘trolmatties’, die zelf ook maar lege briefjes invullen. Als je dan de inbreng van de trollen, op deze site tot je neemt, heb ik toch het gevoel van ‘wat zonde’, een parasitaire levensvorm, die nu met uitkering in vrijheid leven, schoppend, bijtend en spuwend, naar de ‘hand die hen voedt’ en er graag gewag van maken, dat ze het allemaal beter weten. De wetenschap, dat er tussen mijn tenen, meer intelligentie te vinden is, dan in de gehele familie van ‘ons trollenlegertje’.

   1. Garland S. tucker

    “levensvorm”….
    met ieder mens kun je van gedachten wisselen en van mening verschillen.

    U maakt het met uw gedram wel onmogelijk….

  2. Lao Tse

   “Rechts populisme bestaat niet, want rechts denkenden zijn weldenkenden die het beste met Nederland en zijn ontwikkeling tussen 1800 en 1950 voor hebben.”

   Hilarisch!

 18. Garland S. tucker

  Ik ken ook talloze keiharde, recht-door-zee vrouwen met meer ballen dan de meeste mannen.

  Ien Dales was het mooiste voorbeeld.
  Recenter nog Lutz Jacobi

  Bente Becker? Wie is dat…geen vrouw die zich daaraan optrekt.

 19. Rud56

  Hanna, raak artikel, ben het helemaal met je eens.
  Hierbij noem ik nog een rolmodel, ook zo’n topwijf: Tanya Hoogwerf!

  1. Garland S. tucker

   Wie??? zit die niet ergens in de rimboe van Colombia, of is dat weer een andere Tanya?

 20. HEM

  Ik zie veel problemen.
  Zo is er ooit een hardloopster geschorst omdat zij teveel mannelijke hormonen had en de andere “dames” kansloos liet. Waarschijnlijk gewoon een hele of halve transgender, maar dat was in die tijd nog niet zo bekend.
  Bij damesvoetbal en schaatsen zie je ook veel (excusez le mot) manwijven rondlopen.
  Dus waar gaat dit quotum precies over?
  Moeten er meer functies worden vergeven aan vrouwen, die gewoon vrouw zijn?
  Vallen lesbische dames tussen wal en schip?
  Zo niet, wordt er dan een grens gesteld aan het vrouw (en toch bijna man) zijn?
  Gaan homo’s meetellen in het vrouwenquotem (nou, dan zijn er wellicht al genoeg)?
  Zo zie je maar. Het verstandigst is de “beste” voor een functie te strikken, en dan niet te kijken, welk toilet zo’n kanjer inschiet.

  Waar ik wel op wil wijzen is de vrouwenvervuiling van bepaalde functies. Een dure studie volgen en dan later, met een hoog opgeleide echtgenoot als kostwinner, voor halve dagen gaan werken, is niet netjes. Dat is oneerlijke concurrentie ten opzichte van de heren en daar is ons kostbare onderwijsgeld niet voor bedoeld.

 21. Jannes82

  Uiteindelijk gaat het erom dat ze lekker is en goed kan koken en vooral niet te veel zeurt.

 22. Drollevanger

  Ik ben niet tegen vrouwen in topfuncties als ze hun vak beheersen.
  Ik ben tegen vrouwen in topfuncties die daar zitten omdat ze vrouw zijn.
  Daarnaast ben ik van mening dat vaak vrouwen geen tijd hebben naast een gezin ook nog een topfunctie te bekleden.
  Als vrouwen jongere kinderen hebben is er geen tijd overdag over voor daarnaast een drukke baan.
  Gezien de trammelant de laatste tijd met ons opgeschoten grut, heeft het de laatste decennia nogal ontbroken aan gedegen opvoeding.
  Huisvrouw is minstens zo,n belangrijke baan als Wethoudster.

 23. Veteraan

  Goed artikel.
  Hetzelfde geld voor de zienswijze over allochtonen.
  Op alle fronten heeft 2/3 van deze groep grote problemen met integreren, werken en westerse normen en waarden.
  Het is een parallelle samenleving geworden en de meeste moslims en gekleurde immigranten vallen door de mand, ook als ze een tijdje in de politiek hebben gezeten of een overheidsbaan hebben gehad. Er zijn normale mensen binnen deze groep maar dat is een minderheid, het grootste gedeelte is tuig en alleen bezig met macht krijgen en zelfverrijking.
  Een moslim in de politiek, bij de politie of overheid ?
  Hou ze in de gaten en binnen gemiddeld 5 jaar kun je de rotte appels met manden vol eruit halen en na hun ontslag vanwege ……..blijven ze profiteren met uitkeringen enz.

 24. Drollevanger

  Persoonlijk heb ik niks tegen vrouwen in het bestuur. Als een vrouw eerst met succes een huishouden heeft gerund en kinderen heeft opgevoed, heeft ze door deze vooropleiding een pro bereikt op het gebied van organisatie en opvoeding.
  Maar deze opleiding moet wel door haar geslaagd zijn volbracht.
  Daarom zullen er nooit genoeg bekwame dames tot een burgemeesters functie opklimmen die dit willen
  Het is natuurlijk helemaal idioot om hogere bestuursfuncties aan de dames te gunnen omdat ze vrouw zijn. Bekwaamheid behoort voorop te staan.

 25. Bes Tolen

  de Nederlandse overheid is naar ik meen crimineel omdat het tot positieve discriminatie verplicht. Een aanbeveling deugt al niet maar de Nederlandse staat gaat al verder. De links fascist, die nodig naar Oost Azië moet vertrekken, zwamt wat de politieke onderdrukker hem voor houdt..

 26. HEM

  Laten we beginnen de Nederlandse nationaliteit als eis voorop te stellen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.