Knettergek! OM gedwongen tot vervolging politieagenten om ‘ruwe aanhouding’ moordenaar Anne Faber

Het moet niet veel gekker worden: het Openbaar Ministerie moet van de rechtbank te Amsterdam overgaan tot de vervolging van het arrestatieteam dat betrokken was bij de aanhouding van de moordenaar van Anne Faber. Destijds als verdachte werd de veroordeelde Michael P. ‘hardhandig opgepakt’. De man deed aangifte. 

Het Openbaar Ministerie weigerde in het eerste geval om de agenten te vervolgen en dat is geheel logisch, maar het gerechtshof in Amsterdam bepaalde anders: de agenten die de moordenaar van Anne Faber arresteerden moeten worden vervolgd.

Onder meer omdat het gerechtshof van Amsterdam van mening is dat er “meer duidelijkheid moet komen over de instructie voor de aanhouding van Michael P.” zo lezen we op de website van het Algemeen Dagblad. Lekker belangrijk!

Michael P. liep tijdens de arrestatie in 2017 een schouderbreuk op en door agenten werd er zelfs gedreigd met de inzet van een politiehond. Het gore lef om eerst een ander mens te vermoorden en daarna te klagen bij de autoriteiten over een “hardhandige behandeling” is misselijkmakend om te zien.

Dat het gerechtshof hierin mee gaat is juridisch gezien juist, maar schetst wel een vreemd beeld van de prioriteiten van de rechters. Het hof vindt vooral de uitleg van de ordediensten als verklaring voor het letsel dat P. opliep tijdens zijn arrestatie niet afdoende.

De beklaagde politieagenten zullen dus samen een koffie moeten drinken om het verhaal nogmaals op een rijtje te zetten: de rechtbank in Amsterdam vertrouwt hen immers niet op hun woord.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

67 reacties

 1. Lao Tse

  In een rechtsstaat is disproportioneel geweld jegens een verdacht gelukkig verboden. De aard van verdachte en zijn misdrijf doet hier niet ter zake.

  De agenten handelden niet professioneel, dat werd intern ook al vastgesteld, en we gaan op een hellend vlak om dat door de vingers te zien omdat deze verdachte een gruwelijke moord pleegde.

  Het tragisch dat student Teunis dit niet begrijpt of wil begrijpen en hier een populistisch nummertje opvoert. Hij zou zich moeten schamen.

  1. Erkenbrand

   Die agenten hadden die gozer zijn ingewanden aan gort moeten trappen, en er is er maar 1 die zich moet schamen en dat ben jij smerig stuk genetisch afval dat je bent.

   1. Lao Tse

    Ik vrees dat Teunis het met je eens is, Erkenbrand.

    1. Mars020

     Niet alleen Teunis, maar iedere normale Nederlander is het daarmee eens!. Die mafkees doet nu huiliehuilie om zijn schoudertje, want hij is zo zielig en onschuldig. Denk, dat Anne wel iets meer pijn heeft gehad, dan die laffe Panhuis. Als ik nabestaande was, dan had ik hem wel eventjes hetzelfde mee laten maken, als Anne. Jij als linkse trol begrijpt dat natuurlijk niet, maar als het in jouw omgeving zou gebeuren, misschien wel?.

     1. Lao Tse

      “hij is zo zielig en onschuldig.”

      Dat lijkt me niet, het een weerzinwekkende misdadiger die terecht schuldig is verklaard aan even weerzinwekkende misdaden.

      Die feiten, hoe afschuwelijk ook, geven agenten echter niet het recht om onnodig geweld toe te passen. Agenten hebben de taak misdadigers te vangen, niet om ze te bestraffen.

      Als je dat begrijpt, begrijp je de rechtsstaat niet.

     2. Frets

      Sodemieter toch op, eeuwig gebande met honderden versleten namen, de zuigende stoker. Niemand moet jou, niemand zit op jou te wachten, jij bent de ongenode gast die steeds weer opduikt, jij bent de eeuwige gebande, de pisvlek.

  2. Lao Tse

   Laatste zin had moeten luiden: “Het tragische is dat student Teunis dit niet begrijpt of wil begrijpen en hier een populistisch nummertje opvoert. Hij zou zich moeten schamen.

   1. Kretoloog

    Zeg Lao, ontzettende paardenlul, kun jij niet eens oprotten met je gezuig en gesar hier? Heel weldenkend Nederland spreekt er schande van dat deze agenten vervolgd moeten worden vanwege de arrestatie van een levensgevaarlijke psychopaat. Lees het commentaar eens van de politiehonden of de familie van de door deze psychopaat vermoorde vrouw.

    Dat het gerechtshof in Amsterdam dit beveelt, is ook veelzeggend. De rechters daar zijn al helemaal geïnfecteerd met het grachtengordelvirus.

   2. Bosche draak

    Was het maar je laatste zin galbak!

  3. Duke

   Op het moment van de aanhouding was hij nog verdachte en niet veroordeeld, dus dat ben ik met je eens.

   Daarentegen nu is komen vast te staan dat Michael P. de moordenaar is en daarvoor is veroordeeld, hoop ik dat de agenten er met een hele lichte straf vanaf komen.

   1. Bolkestein

    Ik vind het al beschamend dat ze terecht moeten staan. Een formele berisping is nog gekker. Ze hadden hem veel hardhandiger moeten aanpakken, want dan was al op dag één de vindplaats van het slachtoffer bekend, alsmede de naam van de heler van de ketting van het slachtoffer.

    Maar ja, van deze linkse trol is bekend dat hij daderknuffelaar is. Zo is hij ook knuffelaar van de Marokkaanse doodschoppers van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Je zou haast zijn personalia bekend willen maken aan de voetbalclub en in het bijzonder aan zijn drie zoons. Reken maar dat die hem wel eens een keer terug willen trappen nadat ze door zijn toedoen andermaal een trap na in hun gezicht hebben gekregen.

   2. Siemien

    Lichte straf??!!!! hoe haal jij het in je harses om het over een lichte straf te hebben, dit soort politie mensen dienen een lintje te krijgen, die hebben een levensgevaarlijke tbs-er van de straat getrokken..

  4. RvdBe

   Lao Tse, je doet jezelf voor als een groot denker maar heb jij nu ook wel eens een eigen mening anders dan het opdreunen van regeltjes die nu eenmaal de wet zijn?
   Met mensen zoals jij zouden we nog steeds denken dat de aarde plat is.
   Denk dat het in jou cultuur niet de gewoonte is om zelf na te denken, kun je natuurlijk ook weinig aan doen.

  5. Siemien

   Ja Lao vindt natuurlijk dat iemand vermoorden prima in verhouding staat tot de aanhouding die is verricht..

 2. Jumping

  Dit is gewoon het keiverotte Nederland.
  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.
  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  1. DidiMadloba

   Ja kei-verrot, door mensen als jij die vinden dat een verdachte best al een beetje mag worden gestraft bij zijn aanhouding als hij verdacht wordt van een ernstig feit.
   Dat is puur Sharia-strafrecht, dus rot alsjeblieft op naar Irak of Iran..

   1. Mars020

    Als jij nu eens het voorbeeld geeft en oprot naar de woestijn, dan gaan wij hier weer verder discussiëren met normaal denkende Nederlanders. Vergeet je vriendje, die nepchinees niet mee te nemen naar Afrika.

 3. logisch denken

  Disproportioneel ? nou dat valt wel mee. Verzet bij arrestatie moet ie nu kado krijgen.

  Er is straks geen agent meer te vinden voor het werk door de krankzinnige linkse bureaucratie. Het tragische is dat figuren als tarrel een zeer grote bek hebben maar zelfs niets klaar spelen. Dit soort figuren kunnen uitstekend vertellen hoe anderen het werk moeten doen.

  Weet waar u op stemt want die misselijke zogenaamde socialist is een wolf in schaapskleren en heeft schijt aan werkend Nederland. De aanhouding van Mitch Henriqeusz die het leven liet bij zijn aanhouding was vervolg waardig. Dit serpent moet niet zeuren.

  1 voordeel voor de “verdachten ” de agenten bij Mtch hebben 6 maanden voorwaardelijk gehad dus ik verwacht hier een reprimande op de rechterbil.

  Wat mij vrolijk stemt is dat als tarrel zegt dat disproportioneel was de rechter het tegenovergestelde vast stelt. Tarrel heeft namelijk geen realiteitsgevoel.

 4. fusilier

  Anne Faber kunnen wij niks meer vragen hoe zij geleden heeft in haar laatste minuten van haar doodstrijd. Maar schijnbaar doet dat niet ter zake bij sommige idioten ,maar willen ons wel even de les lezen hoe zacht aardig je iemand moet arresteren in onze zogenaamde rechts staat.

  1. Lao Tse

   Politieagenten mogen geweld gebruiken maar niet onnodig en disproportioneel. Zo hebben we dat afgesproken in ons beschaafde land.

   1. Mars020

    Heeft die mafkees dat meisje ook met zachte hand vermoord?. Dat stuk stront kan in ieder geval nog klagen, maar zijn slachtoffer niet. Ze hadden die politiehond op hem los moeten laten en zijn knieschijven aan gort moeten schieten bij zijn arrestatie.

   2. logisch denken

    ons beschaafde land wat momenteel draait op schuldsanering en voedselbanken bedoel je ? ja das een erg beschaafd land voor de buitenwereld. Voor de inwoners betekent het torenhoge belastingen op arbeid tot 52% , wachten op je eerste huisje zo een 20 jaar , en als klap op de vuurpijl worden je nabestaanden geplukt over je spaargeld waar men bij leven je jaarlijks al over belast hebben. Erg beschaafd land 🙂 🙂

    Als je in een rubberboot komt , dan mag je gratis meeeten.

  2. toetssteen

   @fusilier
   Ik denk dat die agenten meer dachten aan dat arme meisje en wat die lambal uit had gevreten. Morgen is het hun dochters beurt, zusje, nichtje en vul maar in.
   Ben het dan ook met Teunis en de agenten eens.

 5. RvdBe

  Hij heeft nog steeds last van zijn schouder als hij zijn backhand speelt op het tennisveld van het staatshotel…….
  En dan zijn er nog mensen die er begrip voor hebben dat de agenten hiervoor vervolgd worden: hersenloze gevoeloze systeem jaknikkers.

 6. Korporaal Monty

  Gelukkig is er nu weer wat lof onder de reageerders van dit forum voor de politie.

  Vaak genoeg worden ze hier voor watjes of mietjes uitgemaakt.

  De wind kan hier raar waaien.

  1. Mars020

   Dit gaat niet over gewone agenten, maar leden van het arrestatieteam. Dat is iets anders, dan de straatagenten, die bonnen uitschrijven. Die treden inderdaad wat te soft op tegenover gevaarlijk tuig.

   1. Bosche draak

    Meelmond Monty wil alleen maar stoken, dat hij maar latrines gaat lopen graven.

  2. Lao Tse

   Het vervelende is wel dat de waardering voor de politie pas ontstaat als ze over de schreef gaan.

   🙁

 7. Bolkestein

  (Te) hard(handig) aangepakt? Waarom duurde het dan nog dagen voordat het lijk van de door Michael Panhuis vermoorde Anne Faber werd gevonden? En waarom kan Michael Panhuis blijven zwijgen over wat ze met haar ketting heeft gedaan? Er is maar weinig hard(handig) werk voor nodig hoor om hem snel tot praten te kunnen krijgen. Michael Panhuis jankt dus.

 8. NoDoubt

  Het antwoord van de OM luidt: Ze handelden volgens de wet.

  1. Lao Tse

   In dat geval zal het onderzoek ze niet in de problemen brengen.

   1. Frets

    Donder toch op, eeuwig gebande met honderden versleten namen, de zuigende stoker. Niemand moet jou, niemand zit op jou te wachten, jij bent de ongenode gast die steeds weer opduikt, jij bent de eeuwige gebande, de pisvlek.

 9. Jynx

  Ze hadden hem zijn nek om moeten draaien.
  Voor je het weet beslist de een of andere ideoot hem weer op verlof te sturen.
  Het moet niet gekker worden.

  1. Lao Tse

   Jynx lijkt te menen dat agenten tot taak hebben verdachten vooruitlopend op een rechtszaak te liquideren.

   Misschien nog wat langer nadenken voordat hij hier wat opschrijft.

   1. Frets

    Flikker toch op, eeuwig gebande met honderden versleten namen, de zuigende stoker. Niemand moet jou, niemand zit op jou te wachten, jij bent de ongenode gast die steeds weer opduikt, jij bent de eeuwige gebande, de pisvlek.

    1. Lao Tse

     Daarentegen zijn we bijzonder in onze sas met de sterke inhoudelijke bijdragen die Frets hier plaatst.

     1. Siemien

      Uiteraard vindt Lao het raar dat mensen zo reageren op zijn toch al ernstig geesteszieke moraalriddelijke vrome prietpraat..

     2. logisch denken

      hij heeft meer inhoud in zijn pink dan jij in je hele tarrel

     3. Mars020

      Nee jij trekt hier volle zalen met je linkse gelul!. Trollen, die een inhoudelijke bijdrage leveren, moet ik nog tegenkomen.

   2. Siemien

    Uiteraard meent Lao een ander de maat te moeten nemen, hierbij uiteraard vooral de op ongeoorloofd verlof moordende tbs-er uit de wind wenst te houden…

 10. Westerling 1

  Die arrestatieteams gaan ook altijd zo ruw met arrestanten om. Ze kunnen beter nieuwe arrestatieteams oprichten met in de gelederen linkse homoseksuelen,linkse lesbische dames en linkse transseksuelen.
  Je geeft ze allemaal een nieuw uniform in de kleur roze, roze laarsjes en een gewatteerd wapenstokje in de kleur roze.
  De arrestantenwagens laat je opnieuw spuiten in de kleuren van de regenboog.
  Dan heb je ook geen last meer van eventuele verwondingen bij arrestanten, misschien wel in de gelederen van de arrestatieteams.

 11. Beukman

  Het is nogal een open deur dat uitvoerders van de wet zich aan de wet dienen te houden. Doen ze dit niet, dan geven ze daarmee een vrijbrief aan de burger om óók maar de wet te overtreden.
  Op zich begrijpelijk als een wetsdienaar zijn emoties niet onder controle bij de aanhouding van een vermeende kindermoordenaar, maar dat maakt hem dan dus ongeschikt voor zijn werk.

  Als ik het zo lees, dan zouden de meeste reageerders op DDS óók niet geschikt zijn voor dit werk.

  1. Siemien

   De vraag is natuurlijk in hoeverre de aangehoudene meewerkte aan zijn aanhouding?

   1. Beukman

    In het AD staat het antwoord op je vraag:

    Volgens het hof ‘leek P. voor zijn aanhouding ongedeerd’. ‘Hij heeft zich niet tegen zijn aanhouding en overbrenging naar het cellencomplex verzet. Na de aanhouding en overbrenging bleek bij P. sprake te zijn van ernstig letsel. In een dergelijk geval moeten de autoriteiten een plausibele uitleg geven voor het ontstaan van dat letsel.’
    Volgens het hof ontbreekt tot nu toe een ‘plausibele uitleg’. Het hof stelt dat de Staat uitputtend onderzoek moet doen, ‘maar daarvan is in deze zaak nog geen sprake; te veel vragen zijn nog onbeantwoord’.

    1. Lao Tse

     Dit bericht doet vermoeden dat de agenten zonder noodzaak de verdachte even te grazen namen.
     Menselijkerwijs is het misschien wel te begrijpen maar het is ook akelig onprofessioneel.

    2. logisch denken

     een onderzoek starten is wat anders dan een vervolging starten. Wat begrijp je niet leeghoofd ?

     1. Lao Tse

      Correct, het betreft een onderzoek.

     2. logisch denken

      een vervolging starten is geen onderzoek starten tarrel. Bij een onderzoek zijn er nog geen verdachten bij een vervolging zijn er verdachten. Je begrijpt er weer geen reet van tarrel

    3. Siemien

     Dit soort zieke manipulatieve figuren als P. zijn tot alles in staat, zelfs om zichzelf ernstig te verwonden waarbij dus geen verklaring voor kan worden afgegeven door agenten…

     1. Beukman

      Er kan ook een UFO op zijn schouder terecht zijn gekomen tijdens zijn arrestatie. Wat kan ertegen zijn om dit te onderzoeken?

     2. Lao Tse

      Je hoort ook weleens dat mensen spontane botbreuken krijgen. Het zou natuurlijk oneerlijk zijn als deze agenten dat in hun schoenen geschoven krijgen.

     3. logisch denken

      tuurlijk mag je het onderzoeken , we verspillen graag geld en tijd aan onzinnige linkse hobby’s die 0,00 rendement opleveren. Web zijn het inmiddels gewend maar het blijft verbazen

     4. Siemien

      Aan de antwoorden te lezen, wordt ervan uitgegaan dat deze politiemensen schuldig zijn, het zijn hier met name de daderknuffelaars die zich hiervoor hard maken..

  2. logisch denken

   o gut o gut , nog zo een brok links selectief verontwaardigd stuk vreten. Slechts domme lege mensen gebruiken de verdediging dat anderen mogerlijk eeen vrijbrief zien in geweld. Verzet bij arrestatie is wat anders dan een homo of jood die in elkaar getikt wordt door een kanspareltje.

   jij bent zelf gelukkig overal geschikt voor druiloor. hoogmoed komt voor de val sukkeltje

  3. Bosche draak

   Het is nogal een open deur dat Beukjongetje het loopt af te zwakken, de zeikerd zal hetzelfde riedeltje afspelen als lamstraal Lao.

   Nee jij zou een goede agent zijn, ga maar fijn bonnetjes schrijven lafzak

 12. nienke

  Ach ach meneer is te hardhandig behandeld het WATJE wat hij gedaan heeft is met geen pen te beschrijven’lafaard.

 13. Pescador

  Ze hadden hem dood moeten schieten.
  En nu in de gevangenis gewoon elke dag eerst een uurtje met de stok slaan dat is wat hij nodig heeft

  1. DidiMadloba

   U bent blijkbaar een sharia liefhebber, want sharia strafrecht is meedogenloos. Stel je voor dat je pik er af wordt gehakt …

   1. Mars020

    Dat is een goed idee!, hak zijn pikkie er maar af en stop dat dingetje in zijn eigen hol. Breek daarna al zijn botten en pleur hem in een isoleercel.

 14. lancar

  In Nederland c.q. Europa geldt toch “Recht voor een, Recht voor allen?” En daar moet de rechtgeaarde burger in dit christelijk land zich toch aan houden, Of niet soms? De rechtbank houdt zich hier aardig aan een tekst uit de Bijbel “men mag geen wraak met wraak vergelden.” Hulde aan de rechtbank die vervolging van het arrestatieteam heeft gelast.

  1. logisch denken

   Er is ook besloten het moordlustige arrestatie team op te heffen. Er zijn geen leden meer voor te vinden. In het vervolg geeft men een lynch alarm en mag de burgerij het zelf oplossen. Goed alternatief toch ?

  2. Mars020

   Flikker op linkse nicht!.

   1. Lao Tse

    Homoseksualiteit is natuurlijk een linkse geaardheid.

 15. DidiMadloba

  Opdracht tot vervolgen betekent alleen dat onderzocht moet worden of de politie te ver is gegaan. Het antwoord kan ook “nee” zijn.

  Maar ik vermoed dat het “ja” is. Bij de politie zitten Afghanistan veteranen die gewend zijn er meteen loeihard op los te timmeren.

  Het begint er al mee dat te pas en te onpas handboeien worden gebruikt, niet voor het doel waarvoor ze gemaakt zijn, maar om lastige verdachten te martelen door ze tot bloedens toe aan te draaien.

  Vroeger liep de politie rond in keurige blauwe pakken, tegenwoordig in die zwart-gele vechtpakken, waarmee de toon meteen gezet is.

  1. Mars020

   Vroeger hadden wij geen last van loslopende psychopaten en moslims, dus is jouw lulverhaal geen vergelijking.

  2. toetssteen

   Didi
   Googelt u eens naar Wim Faber en zijn relaas in de Volkskrant. Ik hoop dat u een sterke maag heeft.

 16. Rud56

  Ten eerste heet die gestoorde Panhuis, geen P! Dit vuilnis behoort geen rechten te hebben, laat staan privacy! En zeker nu hij aantoonbaar geen enkel berouw toont!
  Compleet gestoord dit gajes, verdient opsluiting in een kerker in plaats van in een hotel waar hij zijn hobby tennis kan uitoefenen. En hij verdient zéker geen TBS, nee, gewoon levenslange opsluiting in met sober regime. Laat het deze gestoorde maar voelen wat hij bij al die slachtoffers en nabestaanden heeft aangericht!

  Ten tweede: totaal geschift die Amsterdamse rechtspraak! Maar wat wil je ook met zo’n jarenlang deuggemeentebestuur dat nu vele, vele maten erger is. En met zo’n verachtelijk deugbeleid vanuit Den Haag.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.