Thierry Baudet (FVD) noemt VVD-kiezers 'oenen' vanwege VVD-steun voor Ursula von der Leyen

Geen categoriejul 17 2019, 17:00
Thierry Baudet (FVD) heeft geen goed woord over voor de VVD en haar kiezers nadat de partij van Mark Rutte gisteren in Brussel voor Ursula von der Leyen stemde. Daarna werd de Duitse de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie. Volgens Baudet zijn VVD-kiezers daarom 'oenen'.
Maar waarom er zo dramatisch wordt gedaan om de aanstelling van Von der Leyen is wel wat raadselachtig. Het is niet zo dat één persoon allesbepalend is in de machinerie van Brussel. Ook haar trackrecord in Duitsland is niet negatief. Gezien het alternatief -Frans Timmermans- had het ook minder goed kunnen uitpakken daar in Brussel.
Dat er uiteindelijk een commissievoorzitter wordt gekozen die het linkse Europees Parlement met mooie woorden pleased is niet meer dan logisch: want Brussel. De kritiek spitst zich daarom vooral toe op de verdenking dat Von der Leyen een "schoothondje is van Macron en Merkel".
En als we haar speech terugkijken voorafgaand aan de stemming dan klopt het beeld: meer EU-invloed, EU-klimaatbeleid, EU-minimumloon en als klap op de vuurpijl niet 12 jaar, maar slechts 9 jaar te laat met het versterken van Frontex. Oh ja, en het Europees leger natuurlijk.
Maar zijn VVD-kiezers dan enorme 'oenen' zoals Baudet beweert vanwege de keuze van de VVD-fractie om vóór Von der Leyen te stemmen? Dat laten we aan u, maar het niet onlogisch te denken dat het uiteindelijk weinig uit maakt wie het zeteltje bezet: de EU-trein dendert toch wel voort.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten