Verminderende veiligheidssituatie treft VVD-wegkijker: woning Ed Nijpels leeggeroofd tijdens vakantie

Geen categoriejul 17 2019, 16:00
De verslechterende veiligheidssituatie in Nederland eist een volgend slachtoffer en niemand minder dan voormalig VVD-Kamerlid Ed Nijpels. Tijdens een vakantie zou zijn woning volledig zijn leeggeroofd waarbij jammer genoeg ook objecten van emotionele waarde werden buitgemaakt, via Algemeen Dagblad.
Sneu is het natuurlijk wel, maar dat een prominente VVD'er wordt getroffen door de toenemende onveiligheid in Nederland is ironisch. De partij van Mark Rutte staat erom bekend om te spelen alsof alles 'steeds beter gaat' en "op veiligheid moet je niet bezuinigen", echter zien we in de praktijk vrij weinig van die woorden.
In de volksbuurten in de grote steden weten burgers dat dit onzin is, maar in de VVD-wijken is de illusie nog springlevend. Dat de gedachte van Rutte een illusie is ondervindt nu ook Ed Nijpels aan den lijve. Nijpels was op vakantie in Italië toen hij ineens werd ingelicht van de inbrak in zijn woning aan de gracht in Amsterdam. De VVD'er is erg verdrietig over de roof van zijn spullen. Zo werden afscheidscadeaus en herinneringen uit zijn loopbaan weggenomen:

"Ik hoop dat ze het troep vinden en het ergens weer opduikt. We zijn direct terug naar Nederland gevlogen. Werkelijk álles lag overhoop. Kasten, lades, ze zijn overal geweest. Er is ontzettend veel meegenomen.”

Ook het tafelzilver moest het ontgelden waaronder brandewijnkommen, broodmanden, geboortelepels en bekers. Het lijkt er dus op dat de inbrekers de jackpot hadden gevonden. Eerder in zijn leven had Nijpels ook al te maken met criminaliteit, maar dat was verklaarbaar omdat hij "nog student was". En inderdaad, afhankelijk van je locatie en sociaaleconomische positie wordt je in Nederland vaker of minder vaak getroffen door criminaliteit:

"Nooit ben ik zelf slachtoffer geweest. Ja, er is een keer een lp uit mijn oude Eend gestolen toen ik nog studeerde was. Dat was overigens ook een dure grap, maar dat kwam vooral omdat ik toen nog student was."

Laten we voor Nijpels hopen dat hij zijn spullen terug krijgt, maar ook dat hij de VVD eens gaat aanspreken op hun slappe "op veiligheid moet je niet bezuinigen"-retoriek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten