Knettergek: Parijs-terrorist Salah Abdeslam krijgt €500 schadevergoeding vanwege 'privacyschending'

Geen categoriejul 09 2019, 8:00
Je kan zo'n honderddertig doden (mede) op je geweten hebben, maar dat betekent niet dat wordt gestopt met je te zien als slachtoffer. Althans, niet in de knuffelrepublieken van West-Europa. Salah Abdeslam, één van de beulen van Parijs uit 2015, heeft ondanks z'n gevangenisstraf namelijk een schadevergoeding van €500 gekregen. Omdat het zo zielig is dat hij met beveilingscamera's in de gaten wordt gehouden.
Er zijn weinig zaken zo bloedirritant als lieden die onze rechtsstaat openlijk háten, diezelfde rechtsstaat wel gebruiken om zichzelf van alle mogelijke gemakken te voorzien. We herinneren ons Volkert van der Graaf nog wel, die Pim Fortuyn afslachtte maar daarna wel tienduizend rechtszaken startte om onder allerlei voorwaarden van z'n voorlopig vrijlating uit te komen.
In Frankrijk hebben ze geen Pim, maar wel een Volkert. Die heet Salah Abdeslam. En mocht u denken: 'die naam ken ik ergens van,' dan kan dat kloppen. Het was namelijk één van de schietmeneren die in november 2015 half Parijs overhoop geknald heeft, daarbij 138 mensen dodend, om vervolgens in hellhole Molenbeek in Brussel te worden opgepakt. Dit heerschap heeft een rechtszaak tegen de Franse staat gewonnen. Hij werd namelijk door beveilingscamera's in de gaten gehouden, en dat is oh zo zielig. Dus: schadevergoeding!

"Salah Abdeslam, 29, was jailed for 20 years after he was involved in a shootout with police in Brussels in March 2016.

But the suspected ISIS fanatic has been awarded £450 for breaches of privacy in prison because he was being watched 24/7 on CCTV.

A court in Versailles ruled that the constant monitoring of Abdeslam in his solitary confinement cell breached his right to a private life."

Precies: tuig van de richel. Als je echt zo'n stoer ventje was die onze rechtsstaat afwees, had je ook die beveilingscamera's met opgeheven hoofd geslikt. Maar goed: Salah Abdeslam is natuurlijk geen held, maar een lafaard. Net zoals z'n vriendjes die door de Franse politie al naar het eeuwige kalifaat in de wolken zijn geknald. Bah!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten