Majoor Marco Kroon doet aangifte! ‘Ik was niet de agressor’

Gisteren stond de advocaat van Marco Kroon voor de politierechter. Kroon moest zich hier verantwoorden vanwege het beledigen en mishandelen van een agent. De hoorzitting kreeg echter een bijzonder twist: Geert Jan Knoop, de advocaat van Kroon, deelde mee dat ze aangifte doen tegen de politie. Zijn cliënt werd behandeld alsof hij een terrorist was. 

Bij de arrestatie zou Kroon zijn rechter pink en het botvlies van zijn linkerhand hebben beschadigd. Tevens ontkent hij ook een agent te hebben mishandeld. Kroon verscheen in burgerkleding, dit omdat hij geschorst is door Defensie na aanleiding van deze strafzaak.

Tijdens de hoorzitting werd dankzij de officier van Justitie wel meer duidelijk wat er nu precies was gebeurd bij de arrestatie. Nadat Kroon door twee agenten werd aangesproken en een boete kreeg voor wildplassen bleef hij de agenten plagen en uiteindelijk zelfs uitdagen. Na het uitdagen leek het of Kroon van plan was om weer te gaan wildplassen echter vond Kroon het nodig om de agenten te beledigen door met zijn geslachtsdeel te gaan lopen zwaaien richting de agenten.

Hiervoor werd hij dan ook aangehouden. Tijdens de aanhouding gaf hij – de inmiddels beruchte en beroemde – kopstoot. Volgens het OM staat deze kopstoot dan ook op beeld. De advocaat van Kroon erkende dat er beelden zijn waarop te zien is dat Kroon een ‘hoofdbeweging’ maakt richting de agenten. Kroon zei er gisteren het volgende over:

Ik heb buiten geplast. Dat mag niet en daar heb ik de boete voor geaccepteerd. Maar daarna was ik niet de agressor. Maar ik heb het gevoel dat ik gepakt moet worden. Dat ze de pik op me hebben. En ik heb ook een bepaalde misgunfactor in de media.’

Kroon is al vaker in opspraak geweest, als één van de weinige ridders – onderscheiding die hij kreeg toegekend – die Nederland kent krijgt hij het toch voor elkaar om bij vele incidenten betrokken te raken. Wellicht moet hij eens kritisch naar zichzelf kijken in plaats van zichzelf het slachtoffer van alles te noemen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Dropje

  “Dat ze de pik op me hebben.“
  En dat icm wildplassen
  Marco heeft wel humor

 2. santiago

  Idioot met 0 verstand. Heel vervelend, gefrustreerd mannetje. Ontslaan. Dat belachelijke speldje mag ie van mij houden. Geen aandacht meer geven aan die homo.

  1. peetjoh. k

   Inderdaad gewoon een schande voor de krijgsmacht.

  2. RobVerhoeven

   Wat heb je zelf ooit gepresteerd op militair gebied grootsmoel?
   Ik wed als je Kroon in levende lijve ontmoet je niet zo’n grote bek hebt tegen die ‘homo’ homo!

   1. Veteraan

    @ RobVerhoeven ++

    Santiago is een lafbek die echte mannen voor homo uitmaakt.
    En niet het lef heeft om achter zijn toetsenbord vandaan te komen.
    Dus hij is geen homo [weet ik trouwens niet, waar de mond van vol is …]
    maar een mietje.
    Laffe hap.

    1. santiago

     Als we daar grootsmoel veteraan niet hebben.
     Ik zal mijn beurt afwachten en dan hoef ik niets meer te zeggen als kroon voor de zoveelste keer weer echt eens goed op zijn bek gaat.
     Met een Willemsorde, voor wat die ook waard is, een kroeg beginnen, aam de coke gaan en stroomstootwapens verhandelen. Daarna met je dronken kop op straat pissen een grote bek tegen de politie hebben en een kopstoot uitdelen. Bij pauw gaan zitten vertellen dat je door een afgaan in je reedt ben geneukt en daarna op de rechtszitting een klacht indienen omdat je een zere pink hebt.
     Volgens mij ben je dan toch een homo.

  3. Bosche draak

   Santiago heeft iets tegen homo’s?
   Typisch gevalletje van kast-kontebonkertje, je laatste “vuistgevecht” in de darkroom is je zo goed bevallen dat je nu krampachtig de andere kant op bent geslagen om maar vooral niet aan je verlangen toe te geven?

   Niet zo achterlijk gaan lopen roepen ja, wat jij en/of Kroon doen in de slaapkamer is jullie zaak, maar hou je kul voor je.
   En kom gewoon uit de kast, het kan ons op dit forum toch niks schelen.

   1. santiago

    Normaal reageer ik niet op onbenullen en helemaal al niet als ze uit brabant komen.

 3. plakband

  Aanval is de beste verdediging.
  Jammer dat majoor Kroon hiermee zo lang heeft gewacht.
  Nu krijgt de linkse anti krijgsmachtmaffia toch de aandacht die ze wensen.
  Overigens verwacht ik dat de naam van majoor Kroon gezuiverd wordt.

  Maar dat is afwachten, want hoe linkser de rechter, hoe krommer de rechtspraak.

  1. santiago

   Onze held heeft wel een zere pink. Erg hoor.

  2. santiago

   Juist als je voor een fatsoenlijke krijgsmacht bent moet je een enorme hekel hebben aan die zeik nicht van een Kroon. Hij zet de hele krijgsmacht voor lul. Mannetje is totaal gestoord. Snel ontslaan en nooit meer over praten.

 4. EU kok

  Santiogo is hier duidelijk de man die weet waarover hij spreekt.
  Weet bijna zeker dat santiago zijn woorden herhaalt als hij tegenover Kroon staat.
  .
  Kroon, een uitstekend militair in het veld.
  Daarbuiten wat recalcitrant.

  1. Meriadoc Brandebok

   Een politieman een kopstoot verkopen is wat anders dan recalcitrant, kok. Dat is bontkraagjesgedrag.

  2. santiago

   Ik weet precies waarover ik praat. Het is beter om een psychopaat hier niet mee te confronteren, maar ik zeg toch wat ik vind. Kroon is geen uitstekend militair , maar een gestoorde man die hulp nodig heeft, dat zal elke goeie militair beamen.

  3. santiago

   Kokkie. Je wil niet weten wat hij allemaal geflikt heeft in het veld waar wij niets van weten.
   Kijk nou eens naar de foto van dit artikel. Overspannen plofkop met de uitstraling van een waanzinnige.
   Hij is gebruikt door de overheid als uithangbord om meer jongeren te werven voor het leger, maar dat is dus wel grandioos mislukt.

 5. Caesar Lion Cachet

  LS…
  Je moet mensen met de nadruk op mensen niet behangen met prullaria en hem of haar daarna verheffen boven de mensheid. Daar krijg je vroeg of laat gedonder mee… Eufemistisch uitgedrukt…

 6. J.Rademaker

  Om een oorlog te voeren en te winnen heb je een andere mentaliteit nodig dan de sneeuwvlokjes.
  Dat vinden de sneeuwvlokjes heel vervelend.

  1. santiago

   Rademaker. Juist. En dan doe je niet mee aan een toneelstukje waar je op de schouder wordt geslagen door de oude bea , om een medaille te krijgen in het bijzijn van een heel circus en de media.
   Een echte held gaat niet voor lul staan, maar dat is later toch wel allemaal duidelijk geworden.

 7. Brennivin

  ‘En ik heb ook een bepaalde misgunfactor in de media.’

  Dat klopt inderdaad. Sommige media hebben hem al veroordeeld. Dat lees je ook hierboven bij student Bart Reijmerink, special snowflakes die nooit een ‘lead wasp’ hebben horen vliegen. Laat staan dat ze weten wat het is. En je leest het natuurlijk in de flauwe, vaak van afgunst doorspekte, comments daaronder. Het is heel simpel: Je bent onschuldig totdat het tegendeel bewezen is.

 8. ikweetwatikwil

  Waren er maar meer kerels als Majoor Kroon. Er is veel jaloezie en afgunst en daar maakt de media dankbaar gebruik van.
  Majoor Kroon sterkte , u hebt voor hetere vuren gestaan , waar de meeste reageerders en artikel schrijver geen idee van hebben , die praten naar ze verstand hebben .

 9. Veteraan

  Goede kerel hoor Majoor Kroon.
  Was een fout en hij moet zijn straf accepteren want blijf af van een agent.
  Maar het blijft een held.
  En de Trollen die reageren, zoals Tokkie Santiago, zijn de lafbekken die angstig wegkruipen als het geweld dichterbij komt.
  Ik pis op ze.

  Marco Kroon heeft in ieder geval een hoop van die agressieve moslims koud gemaakt.
  Go Marco, trots op je.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.