Majoor Marco Kroon doet aangifte! 'Ik was niet de agressor'

Geen categoriejul 12 2019, 10:00
Gisteren stond de advocaat van Marco Kroon voor de politierechter. Kroon moest zich hier verantwoorden vanwege het beledigen en mishandelen van een agent. De hoorzitting kreeg echter een bijzonder twist: Geert Jan Knoop, de advocaat van Kroon, deelde mee dat ze aangifte doen tegen de politie. Zijn cliënt werd behandeld alsof hij een terrorist was.
Bij de arrestatie zou Kroon zijn rechter pink en het botvlies van zijn linkerhand hebben beschadigd. Tevens ontkent hij ook een agent te hebben mishandeld. Kroon verscheen in burgerkleding, dit omdat hij geschorst is door Defensie na aanleiding van deze strafzaak.
Tijdens de hoorzitting werd dankzij de officier van Justitie wel meer duidelijk wat er nu precies was gebeurd bij de arrestatie. Nadat Kroon door twee agenten werd aangesproken en een boete kreeg voor wildplassen bleef hij de agenten plagen en uiteindelijk zelfs uitdagen. Na het uitdagen leek het of Kroon van plan was om weer te gaan wildplassen echter vond Kroon het nodig om de agenten te beledigen door met zijn geslachtsdeel te gaan lopen zwaaien richting de agenten.
Hiervoor werd hij dan ook aangehouden. Tijdens de aanhouding gaf hij - de inmiddels beruchte en beroemde - kopstoot. Volgens het OM staat deze kopstoot dan ook op beeld. De advocaat van Kroon erkende dat er beelden zijn waarop te zien is dat Kroon een 'hoofdbeweging' maakt richting de agenten. Kroon zei er gisteren het volgende over:

Ik heb buiten geplast. Dat mag niet en daar heb ik de boete voor geaccepteerd. Maar daarna was ik niet de agressor. Maar ik heb het gevoel dat ik gepakt moet worden. Dat ze de pik op me hebben. En ik heb ook een bepaalde misgunfactor in de media.’

Kroon is al vaker in opspraak geweest, als één van de weinige ridders - onderscheiding die hij kreeg toegekend - die Nederland kent krijgt hij het toch voor elkaar om bij vele incidenten betrokken te raken. Wellicht moet hij eens kritisch naar zichzelf kijken in plaats van zichzelf het slachtoffer van alles te noemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten