Max Verstappen wint Grand Prix Duitsland!

Jawel hoor! Max Verstappen wint de Grand Prix van Duitsland. Ondanks de chaos door een nat circuit en mede dankzij een slechte pitstop van Lewis Hamilton, behaalde Verstappen de zevende zege in Formule 1. Gefeliciteerd!

Dit is nu zijn tweede zege van het seizoen. Eerder won hij al de Grand Prix van Oostenrijk (net als het jaar ervoor). Daarnaast heeft hij ook Spanje, Maleisië en twee keer Mexico op zijn naam staan.

Verstappen maakte een slechte start. Zelf zakte hij direct naar de vierde plaats. Zijn teamgenoot, Pierre Gasly, zakte van de vierde naar de achtste plaats. Uiteindelijk krabbelde Max op naar de derde plek.

Sergio Perez knalde achterwaarts tegen een muur aan en Daniel Ricciardo leek last te hebben van een mogelijk ontploffende motor in de vijftiende ronde. Zo waren er nog meer calamiteiten gedurende de race. Verstappen zelf spinde eventjes door het gras, maar wist zich te herstellen. Hamilton spinde even laat ook. Zijn pitstop ging echt flink mis, waardoor hij pas na 50 seconden weer meedeed met de race. Daar kwam ook nog eens een tijdstraf van 5 seconden bij, omdat hij aan de verkeerde kant de pits in ging.

Bottas had ook een pitstop, waardoor Verstappen door kon schuiven naar de eerste plek. Heel even viel Max terug naar de zesde plaats vanwege een vijfde pitstop, maar veroverde zijn plaats snel terug. De meeste coureurs maakten zoveel slips en moesten zo vaak uitwijken voor andermans glijpartijen, dat de race echt één grote chaos was. Toch was het uiteindelijk Max Verstappen die deze omstandigheden allemaal heeft weten te trotseren! Super!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. toetssteen

  Gefeliciteerd Max!

 2. Peter Oudshoorn

  Max Verstappen is de beste coureur ter wereld van dit moment. Als hij een gelijkwaardige auto als Hamilton had, zou hij de betere zijn. Over twee jaar is hij wereldkampioen en wel voor een lang reeks jaren achtereen.

 3. santiago

  Goed gedaan Max, we hebben van je genoten. Klasse.

 4. Watcher

  Mijn weekend kan niet meer stuk.

  Max als eerste over de streep, de Tour een Nl’r als derde en als klap op de vuurpijl, Ajax wint de JC beker ten koste van die lampies 🙂 🙂 🙂

  1. Robert75

   Of je nu zo blij moet zijn met het winnen van de Johan Fruitschaal vraag ik me af. Het is vaak een voorbode van de ploeg die geen kampioen wordt.

   1. Zozo

    Een beetje meer respect voor onze beste voetballer zou wel op zijn plaats zijn. Johan Fruitschaal, loser

    1. Robert75

     Ik heb het geloof niet over de man maar over de prijs die naar deze man is vernoemd. Begrijpend lezen is ook te moeilijk voor je?

     Ik vind het wel goed gevonden eigenlijk. De Johan Fruitschaal.

 5. Cycle25

  Geweldige race, Mercedes zero points…, Vettel goed gedaan.

  Even raar om te zien dat Daniel Kvyat op het podium stond 🙂

 6. fusilier

  Max is een klasse apart. Even kijken wat onze buren daar van zeggen op di nachtrichten. Want een Duitser, en verliezen dat zijn twee dingen.

 7. Marija

  Na een paar wat saaie F1 races, was die van vanmiddag wel heel afwisselend en spannend.
  Na mooie startplaats2 en de trage start van Max naar P4 dacht ik: O nee niet weer hè.
  Gelukkig was het een prachtige race met veel spannende momenten.
  Max bedankt joh, ikmheb er van genoten !

 8. janderuijter

  Ik vind de relatief nieuwe schrijvers voor DDS, Wout Willemsen en Teunis Dokter slechte schrijvers/journalisten. Hoeven deze mensen hun Nederlandse taal niet langer goed te beheersen? Hun stukjes staan altijd weer vol van taal- en schrijffouten. In de vierde alinea staat: “Hamilton spinde even laat ook”, bedoeld is “even later”. Iets verder: “de pits in ging” in plaats van “inging”. Deze stukjes worden in tien minuten geschreven, kunnen ze het fatsoen tegenover DDS niet opbrengen om hun teksten nog eens goed te herlezen voordat ze het insturen voor publicatie? Er is geen enkel artikel dat ze zonder stomme en ergerlijke fouten schrijven, in hun plaats zou ik me rot schamen! Heel vaak zijn hun artikelen ook nauwelijks te begrijpen. Tenzij je een bepaald onderwerp voor 100 procent hebt gevolgd en er alles van afweet, zijn veel van hun stukjes niet te volgen omdat ze geen enkele uitleg geven. Nee, ik waardeerde destijds DDS om stukjes van Hans Labohm en Leon de Winter maar Willemsen en Dokter zie ik echt niet zitten! DDS moet meer echt enkele interessante schrijvers aantrekken van het niveau Labohm, De Winter!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.