Ridder Dion Graus (PVV) terug in het harnas: meer aandacht voor walgelijk dierenleed China!

Geen categoriejul 01 2019, 19:30
Ridder Dion Graus terug in het harnas: Meer aandacht voor walgelijk dierenleed China!
Sinds enkele dagen circuleert er een afschuwelijk dieronvriendelijk filmpje op de sociale media. In het filmpje is te zien dat Chinezen verstikkende sleutelhangers verkopen met levende dieren. PVV’er Dion Graus staakte bij het zien van de gruwelijke beelden direct zijn mediastop en reageert strijdvaardig tegenover De Dagelijkse Standaard.
Deze schokkende video deed de ronde op Twitter:
https://twitter.com/kenradio/status/1143954344569692161
Duidelijk geschrokken van de beelden geeft dierenliefhebber Dion Graus aan dat hij deze kwestie zal benoemen in de Tweede Kamer tijdens het ‘Algemeen Overleg Dierenwelzijn’ aanstaande woensdag: “We hebben dit al bij de minister (Carola Schouten – red.) en onze collega in het Europese Parlement neergelegd, daar wij niet over China en andere landen gaan waar ze dit soort walgelijke behandelingen met dieren toestaan.” Graus krijgt bij deze bijval van zijn PVV-collega Henk de Vree:
En met deze support weigert Graus dan ook om zijn zwaard in de paraplubak te deponeren en gaat hij liever strijdvaardig verder:

“In het verleden hebben we zelfs om handelsembargo’s gevraagd tegen dieronvriendelijke landen als China. In Nederland, waar ik als nationaal parlementariër over ga, komt dit gelukkig niet voor en zijn dit soort praktijken al verboden bij wet.”

Maar, strijdlustig als Ridder Graus is:

“Uiteraard zal ik deze zaak wel opnieuw onder de aandacht brengen bij onze minister en tevens zal ik wederom al mijn contacten inschakelen in de betrokken landen. Voorts geef ik nadrukkelijk aan dat verdere actie en reactie bij het Europees Parlement en het Ministerie van Buitenlandse Zaken vandaan moet komen.

Een ding is zeker: Dion Graus is bij deze opnieuw geridderd tot Strijder der Dierenrechten. Dat mag ook weleens gezegd worden!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten