Rutte lll populairder dan ooit! Peilingen laten grote tevredenheid zien

Geen categoriejul 12 2019, 8:00
Uit peilingen blijkt dat het huidige kabinet haar piek heeft bereikt qua populariteit. Tot op heden was men lang niet zo tevreden over het huidige kabinet als nu. Hoe komt dit?
Uit de nieuwe peilingen van I&O Research blijkt dat mede door de 'successen' van de afgelopen tijd de populariteit van het kabinet flink is gestegen. Bijna de helft (47%) van de samenleving is tevreden met het huidige kabinet. Begin dit jaar stond het populariteitscijfer van het kabinet op 33% inmiddels dus op 47%. Een flinke toename dus. Door wat eigenlijk?
De onlangs geboekte succesjes van het kabinet hebben de stijging veroorzaakt. Uit het onderzoek blijkt dat men zeer tevreden is over het klimaatakkoord en de pensioenakkoorden. Men is niet zo zeer blij over de inhoud van de akkoorden maar eerder blij dat het kabinet 'bestuurt'.

In februari leek het nog alsof dit kabinet niks voor elkaar kreeg. Een akkoord over pensioenen kwam er maar niet en er was veel verzet tegen ingrijpende klimaatmaatregelen. Nu liggen er plots toch twee grote akkoorden. Veel Nederlanders zijn blij dat het land wordt bestuurd.’’

Meest opvallende resultaat uit het onderzoek is toch wel dat maar 16% van de Nederlanders gelooft dat de klimaatmaatregelen betaalbaar zullen zijn voor iedereen. Veel mensen vinden een klimaatakkoord dus 'goed', maar hun intuïtie zegt ze dat ze heus wel weten wie de rekening moet gaan betalen.
De nieuwe democratische vernieuwingen die zijn aangekondigd door Ollongren zijn nog niet bekend bij de grote massa. Veel mensen gaven aan niet te weten wat het inhield en dat het kabinet dit überhaupt van plan was. Uit het onderzoek kwam naar voren dat bindende referenda en gekozen burgemeesters favoriet zijn, twee plannen die het huidige kabinet niet omarmen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten