Sea-Watch kapitein over de schreef: “Salvini moet gewoon even zijn plaatsje in de rij innemen en wachten op zijn beurt voor mijn aandacht”

In Trouw wordt een schrijnende situatie blootgelegd als het om de bootvluchtelingen gaat en de politieke consequenties die hieruit voortkomen. Sylvain Ephimenco schetst het probleem in zijn column.

Italianen vragen zich af waarom de Nederlandse regering boten als Sea-Watch 3, die onder Nederlandse vlag varen, niet zélf naar Amsterdam haalt om daar aan te meren. Men begint steeds meer te twijfelen aan de humanitaire intenties van Sea-Watch-achtige organisaties. Italianen vragen zich af: ‘waarom varen die schepen niet naar Tunesië als ze de mensen willen redden?’ en ‘waarom laten andere EU-landen ons aan ons lot over?’

Het duurt niet lang of natuurlijk gaat het over de kapitein van Sea-Watch 3, die toch opmerkelijke uitspraken heeft gedaan:

“Salvini moet gewoon even zijn plaatsje in de rij innemen en wachten op zijn beurt voor mijn aandacht.”

Olie op het vuur voor de Italianen. Zelfs linkse kranten als La Repubblica en De Groene Amsterdammer spraken er schande van. Langzamerhand wordt voor de Italianen duidelijk dat Sea-Watch 3 meer de intentie lijkt te hebben om Italië te breken in hun anti-migrantenbeleid dan daadwerkelijk levens te willen redden op zee.

Het werkt voor Sea-Watch 3 alleen compleet averechts. Salvini’s partij, Lega, schoot van 17 procent vorig jaar naar 38 procent van de stemmen nu. Sea-Watch 3 en haar kapitein lijken daarmee vooral zichzelf beet te hebben genomen. Zoals ik eerder al zei, lijkt het mij een kwestie van tijd voor er intensievere maatregelen zullen worden genomen door de Italianen. Misschien wordt Sea-Watch 3 in de toekomst wel gewoon fysiek geblokkeerd of gesaboteerd. Zie dan maar eens aan te meren. Die kant gaat het zo langzamerhand wel uit.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Peter Oudshoorn

  De provocatie van de Sea-Watch kapitein is overduidelijk: doordat hij zich gesteund weet door de wereldwijde publieke (linkse) opinie, durft hij dit soort schofferende opmerkingen te maken. Alles bedoeld om Salvini over de rooie te jagen en harde acties uit te lokken zodat daar weer bergen kritiek op kunnen komen.

  Die capo een vieze rat noemen is nog teveel eer.

  1. Original NL

   Hoezo ” hij”..Tis toch een duitse deuggleuf!!

   1. tonna

    Kan geen vrouw zijn,hoogstens een omgebouwde transgender met een borderline stoornis!

  2. Kristalix

   Deze mevrouw is geen kapitein. En dit zal ze ook niet snel worden. Een beetje speurwerk levert veel op. Haar boot is aan de limiet aan tonnage die mag varen als plezierboot. Geen van de idioten aan boord is gediplomeerd onder STWC’95. Het enige land in Europa die dergelijke boten toestaat is………….Nederland. Verder voldoet deze boot amper of niet aan SOLAS, MARPOL en nog wat regelgeving. De boot en vlag worden misbruikt. Het is geen plezierboot. Het is een watertaxi. Kortom, de vlag mag er wel afgerukt worden.

 2. Ritter

  “als het om de bootvluchtelingen “
  —————–

  Het zijn geen “vluchtelingen” maar illegale migranten (vaak jonge mannen) die onder het mom van “vluchteling” naar Noord/West Europa reizen vanwege de financiële/economische voordelen. ( ons sociaal stelsel)

  Ons “gratis geld” ( sociaal stelsel) heeft een grote aanzuigende werking op deze illegale migranten.

  1. AS210854

   Ritter, niks aan toe te voegen.

  2. Mart

   Niet eens voor de financiële voordelen,hoewel mooi meegenomen.Het zijn gewoon de islamitishe stoottroepen die op hun plaats gezet worden.

 3. Veteraan

  Waarom drijven die asielzoekers botels nog rond.
  Niemand een torpedo over toevallig ?

 4. NoDoubt

  Hij doet aan mensensmokkel en is dus strafbaar want hij wacht met zijn boot voor de kust van Libië. Libië heeft aangeboden de mensen op te vangen, maar daar wilde hij niets van weten. Het is een pure verdienmodel want ze krijgen er miljoenen voor. Die u betaalt.

  1. Siemien

   Hij is een zij,

   1. Peter Oudshoorn

    Nee Siemien, de ‘zij’ die jij bedoelt is Carola Rakete, kapitein van de SeaWatch. Die is vorige week opgepakt en inmiddels weer in vrijheid gesteld.

    Hier gaat het -voor zover ik begrijp- om een man, de kapitein van de Sea-Watch 3. Een andere schuit in dezelfde crimi-reeks.

 5. Lex

  Ongelooflijk al die schepen aan de ketting of nog liever verbeurdverklaren.

  En de hele bende als mensensmokkelaars veroordelen.

  Ik bestaat zo iets als de kustwacht om mensen te redden.

 6. Rosasolis

  Volste lof van Italie om te weigeren meer Afrikaanse migranten op te vangen, als andere EU landen weigeren dit ook te doen. Hopelijk zal Griekenland en Malta nu ook migranten van Sea-Watch weigeren…
  als andere EU landen ze niet willen accepteren. En groot gelijk hebben ze. De asiel centers in deze landen zijn overvol. De EU moet snel beslissen voordat dit probleem gigantisch zal gaan worden. Al die migranten moeten bij aankomst terug naar hun thuisland gestuurd worden. Waarschijnlijk is er ruimte op cargo vliegtuigen. Boten als Sea-Watch en Sea-Eye hebben niet de recht om illegale migranten zomaar te zetten op welke land dan ook.
  Salvini zit niet op te wachten op welke “aandacht” dan ook van de Sea-Watch kaptein
  te wachten.

 7. Heras

  Het is toch van de gekke, dat wij de italianen niet helpen. Dat moet een keer escaleren. De VN doet mee, stimuleert de immigratie. Ze verliezen het lot van de bevolking en de illegalen uit het oog. Hoe lang duurt het nog voordat de linkers in duitsland dat inzien.

 8. fusilier

  Waarom nemen die rijke moslim landen hun zo geliefde broeders niet op.

  1. Siemien

   Omdat dit de ware aard van de islam is..

  2. Maurits Dekker

   Omdat daar niks meer te islamiseren valt.

 9. Willem Alexander

  Dit zijn mensensmokkelaars met een agenda om Europa om te volken, danwel collaborateurs bezig een leger van jonge kerels te helpen een slapend en medicijnen slikkend continent zonder een schot over te nemen.
  Dat dit niet zonder geweld en met veel pijn zal zijn staat vast.
  Wat voor een idioot moet je zijn om de lulverhaaltjes van “vluchtelingen uit oorlogsgebieden” voor werkelijk te verslijten.
  Allemaal artsen, technici en ander goed opgeleiden die onze economie gaan aanzwengelen.
  Waar zijn de vrouwen en kinderen?
  Deze “kapiteins”, hun bemanning moet worden vastgezet, het schip gezonken, nadat de Italiaanse marine hen EN de pareltjes in Libie heeft afgezet. Einde mensensmokkel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.