Wéér 65 asielzoekers op zee opgepikt, Italië voelt de bui al hangen

Dit keer gaat het om een Duits schip genaamd Alan Kurdi van hulp smokkelorganisatie Sea-Eye, die 65 Libische asielzoekers aan boord heeft gehaald. Italië reageert woest. Dat meldt RTL Nieuws.

Alan Kurdi
Matteo Salvini, Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, is het inmiddels allemaal spuugzat aan het worden. Hij weigert op iedere mogelijke manier de Alan Kurdi aan te laten meren in een Italiaanse haven. Ook waarschuwt hij dat als de situatie voor de asielzoekers op de boot verslechtert, Duitsland het zelf op kan gaan lossen. En die houding is volkomen begrijpelijk.

Sea-Watch 3
Enkele dagen geleden werd bekend dat de Duitse kapitein van Sea-Watch 3, die in Italië werd vervolgd voor mensensmokkel en het negeren van politieorders, werd vrijgesproken. Een klap in het gezicht voor Salvini. Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas vroeg om de vrijlating van die kapitein. Hij wilde namelijk niet ‘dat reddingsacties op zee worden gecriminaliseerd’. Die man heeft natuurlijk mooi lullen, want al dat gajes spoelt niet via Hamburg aan.

Escalatie
Als de kapitein van Sea-Watch 3 de komende tijd voor van alles wordt vrijgesproken, is dat voor veel andere schepen een signaal om door te blijven gaan met het ‘redden’ van asielzoekers. Italië zou dan wel eens extremere maatregelen kunnen nemen, misschien zet Salvini al die vluchtelingen wel op de trein naar Duitsland. Laat ze het daar mooi uitzoeken! Die tendens proef je al een beetje in de berichtgeving en de Italiaanse reacties op telkens weer die klote schepen voor z’n kust.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Agios

  Het gaat om mensensmokkelaars. De SeaWatch heeft mensen laten verdrinken waaronder een kind van 2 jaar. Om te kunnen ‘redden’ moesten de mensen eerst in het water springen om dan gered te kunnen worden. Ja, schizofrener bedenk je het niet. Niets hierover gelezen in de reguliere pers. Verschrikkelijk links, verachtelijke deugers.

  1. Lee

   Wanneer je met een schip mensen uit een rubber bootje aan boord wilt brengen, is het mogelijk dat ze eerst het water in moeten om dan het schip ( waarschijnlijk met een touwladder) op te kunnen.
   En wat heeft links hier weer mee te maken??

   1. Agios

    Alles!

   2. Agios

    Links steekt altijd de kop in het zand. Nooit zijn ze schuldig. Ze hebben een dogmatisch denken dat deugers niet fout kunnen en schieten net als jij in de stress als anders beweerd wordt. Ga nadenken man!

    1. Lee

     Je kan wel met allerlei kreten komen als: kop in het zand, dogmatisch denken
     enz. Wanneer dit niet wordt onderbouwd zijn het loze kreten die kant nog wal raken.

    2. Mart

     Links kàn niet meer zelfstandig denken,al zo’n dik 50 jaren gehersenspoeld door ,de Marxisten. Ik emigreerde op tijd en vestigde me in Brasil,waar nu ook net op tijd een anti socialist het touwtje overneemt.Natuurlijk wordt deze KEREL reeds uitgemaakt als ”facist” ,zoals velen die tegen de socialistische rotzooi zijn…IK dus ook.

     1. Lee

      Gehersenspoeld door de Marxisten?????
      Tot ver in de jaren ’60 kwam je als marxist nergens aan de bak.
      Zelfs de kinderen van mensen die lid waren van de communistische partij, werden geweigerd in overheidsdienst. Het is moeilijk anderen te hersenspoelen wanneer je nergens wordt geaccepteerd.
      Ik denk dat het hersenspinsel in je eigen hoofd zit.

 2. tonna

  Europa moet af van de EU,het is een moslim organisatie!
  Het valt niet meer te ontkennen dat de EU meer affiniteit heeft met moslimlanden dan met de Europeanen,immers wij hardwerkende Europeanen moeten volgens het Marrakesh akkoord die illegalen knuffelen,aan het eten houden en van alle verdere westerse verworvenheden voorzien!

  1. Lee

   Als Tonna denkt dat Europeanen allemaal hardwerkende mensen zijn, dat moet ie toch zijn ogen wat beter gebruiken. Ik ken zat Nederlanders die te belazerd zijn om te werken en hun handje ophouden en ik ken ook genoeg buitenlanders die dag en nacht werken.
   Als ik de commentaren op de verschillende onderwerpen lees, dan is alles wat er fout gaat de schuld is van moslims/ buitenlanders of links ( hoe genuanceerd kun je zijn???).
   Er heeft kennelijk iemand een heleboel oogkleppen uitgedeeld.

 3. Ritter

  De illegale worden inderdaad “opgepikt” en niet gered.

  De illegalen worden vaak opgepikt voor de kust van Libië en vervolgens naar Europa gebracht. (en niet naar een land in de buurt)

  De z.g “reddingsboten” zijn niets anders dan gratis veerdiensten voor de illegalen.

  En in veel gevallen is er een samenspel tussen de mensenhandelaren en de z.g. reddingsboten.

  De bootjes met illegalen worden de zee opgestuurd door de mensenhandelaren als de z.g “reddingsboten” voor de kust van Libië verschijnen. De mensenhandelaren krijgen dan bericht dat er een z.g. “reddingsboot” in de buurt is en sturen de illegalen de zee op.

  De essentie is dat de illegalen zullen blijven komen omdat ons sociaal stelsel in Europa een sterke aanzuigende werking hebben (vooral de sociale stelsels in Noord/West Europa)

  In Afrika zijn er grote gezinnen met 5 of meer kinderen. Als een kind van iedere familie de overtocht naar Europa waagt praten we al over miljoenen illegalen die naar Europa reizen.

 4. tonna

  Angela Merkel zei “ihr seid allen wilkommen”,Matteo Salvini heeft dat nooit gezegd!
  Waarom zou Matteo Salvini zich moeten conformeren en gevolg geven aan de oliedomme uitspraken van Merkel?
  Adolf en companen draaien zich om in hun graf,dezen hadden een héél andere autocratie voor ogen!!

  1. Watcher

   @tonna, stel jij krijgt de totale macht, hoe ga het probleem oplossen.

   1. logisch denken

    zal ik voor Tonna even antwoorden onwetende ? Ze terug brengen waar ze vandaan komen. Ze worden namelijk opgepikt voor de kust van Afrika dus breng je ze terug naar Afrika en niet als een veerdienst naar Europa. Niet accepteren dat illegaal de Europese grenzen worden overschreden. Iets wat Brussel al 10 jaar geleden rond zou moeten hebben. Ze hebben het echter te druk met bananen en komkommers dus de prio ligt ietsjes verkeerd.

    De simpelste oplossing is vaak de makkelijkste maar dan moet je wel je ogen open doen. De hier geboden oplossing is dood simpel , kost niets , en stopt uiteindelijk het hele circus als blijkt dat de loterij met verblijfsvergunningen is gestopt.

    1. Mars020

     Ik zie het probleem ook niet. Die gasten terugbrengen naar Afrika is simpel en goedkoop. Links denkt, dat wij geen oplossingen hebben voor het gelukszoekersprobleem, omdat ze zelf te achterlijk zijn om iets zinnigs te bedenken. Verder moeten uitgeprocedeerde klaplopers uit Afrika direct retour afzender. Ook dat is iets wat voor links heel erg ingewikkeld is. Lastige gelukszoekers gewoon opsluiten, zodat ze geen burgers kunnen beroven of vrouwen verkrachten is ook niet echt moeilijk of ingewikkeld.

   2. tonna

    @watcher
    Sea-Watch3 en verdere veerdiensten uit het water houden desnoods vernietigen!
    Vervolgens de territoriale wateren beveiligen,alle bootjes en boten retour,alle COA’s sluiten geen enkel toelating meer gelukszoekers,géén identificatie als échte vluchteling?oprotten!
    Het is een kwestie van consequentie en consistentie mbt illegalen

 5. Heras

  Die smokkelaars komen weer met een zielig verhaal over gevangenissen. De stommelingen zijn zo egocentrisch bezig dat ze zelfs niet beseffen dat die afrikanen allemaal in de criminaliteit belanden.
  Werken kunnen ze niet en willen ze niet. de beloftes van een “gouden toekomst” komt niet uit.
  Wat zullen die mannen zich weer gaan vervelen, dat heeft een hele impact.
  Dus; subsidies stoppen van die smokkelaars en hen berechten.
  Ik geef Salvini groot gelijk. Hem zomaar passeren voor een beter gevoel is schandelijk.
  Laat -wir schaffen das- dit probleem maar oplossen.

 6. fusilier

  Als je een mega olie tanker kunt tegenhouden, dan moet zon smokkel bootje toch een peuleschil zijn.

 7. logisch denken

  Waarom noemen we het asielzoekers ? Ze betalen veel geld voor een plekje op de boot .

  Ze denken hun investering in Europa te kunnen compenseren voor gratis geld tot hun dood.

  Stop de loterij van verblijfsvergunningen

 8. AS210854

  Blablabla aber niks da. Als paaltje bij perkje komt, mogen ze toch weer aanmeren.

 9. Bolkestein

  Ook waarschuwt hij dat als de situatie voor de asielzoekers op de boot verslechtert, Duitsland het zelf op kan gaan lossen. En die houding is volkomen begrijpelijk.

  Volkomen terechte en volkomen juiste houding. Invasieterreur moet je niet faciliteren, maar weren aan de poort.

 10. Drollevanger

  Gelukkig willen de Duitsers ze wel opnemen. Dat wegens hun Nazie-verleden.
  Terwijl de tegenwoordige Duitser niks meer met de Nazie,s heeft als een willekeurige Nederlander.
  Dus Moffen, ook wakker worden.

 11. Veteraan

  Het houd niet op, niet vanzelf.

  Is Merkel nog niet dood neer gevallen, dat zou een goed begin zijn.
  Wat heeft die veel op haar geweten, wat een helse Nazi bitch.

 12. Antonofje

  Liever kernenergie dan vluchtelingenstroom.

 13. Lee

  Als ik al het commentaar op de vluchtelingen lees dan kan ik niet anders concluderen dat kortzichtigheid troef is.
  Als wij onze overtollige melk niet als melkpoeder voor dumpprijzen in Afrika zouden dumpen dan kon die Afrikaanse boer met zijn ene koe leven van de verkoop van zijn melk. Maar tegen de dumpprijzen uit Europa kan hij niet op.
  Als wij bereid zouden zijn om i.p.v. cacao het afgewerkte product ( de chocola die wij zo graag eten) zouden kopen dan zou dat in Afrika een hoop werkgelegenheid geven. Wij weigeren dat.
  Wanneer wij een redelijke prijs zouden betalen voor het katoen uit Afrika dan konden zij daarvan kunnen leven, maar omdat je katoen niet kunt eten heeft men daar geen keus dan het voor een prikkie aan ons te verkopen.
  Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan ( neo-kolonisme heet dat). Dan hadden al die mensen ook geen reden om hierheen te komen.
  Wij wonen in één van de rijkste landen ter wereld en wat doen we: klagen, foeteren op anderen. Egoïsme viert hoogtij.

  1. toetssteen

   @Lee
   Volgens de bussiness insider:

   Andere grote zuivelafnemers zijn Italië, Hong Kong, Polen en China. China is de opvallendste nieuwkomer, aldus het CBS. Het kocht in 2013 voor 100 miljoen euro zuivel. Tien jaar geleden exporteerde Nederland nog nauwelijks zuivelproducten naar China.

   De bulk van de export naar China betreft melkpoeder. Het Aziatische land heeft net als andere andere opkomende economieën een grote behoefte aan melkpoeder en andere melkproducten. Nederland profiteert daarvan.

   Dat geldt ook voor andere zuivelproducerende landen, met name voor Nieuw-Zeeland dat in het door een Nederlander geleide Fonterra de grootste zuivelexporteur ter wereld heeft.

   —-Wat u zegt klopt dus niet.

   1. toetssteen

    Ik vergeet een stukje:

    Duitsland is de grootste afnemer. Daarna komen België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Een recente, grote importeur van Nederlandse zuivel is Rusland. Het land kocht in 2013 voor 300 miljoen euro zuivel. In 2012 was dit nog 187 miljoen euro.

    —-

    Komt geen Afrikaans land in voor.

   2. Lee

    Dat er ook melkproducten aan andere landen wordt geleverd wil niet zeggen dat er ook in Afrika gedumpt wordt. Als ik het over wij heb dan heb ik het over de westerse wereld, dus ook Nw Zeeland ( wat van nature natuurlijk geen westers land is maar het land van de Maori’s, maar voor het gemak vergeten we maar even dat de Europeanen het daar volledig hebben overgenomen).
    En dan hebben we het alleen over de melk maar niet over de cacao, de katoen enz. We willen graag voor een dubbeltje op de eerste rij zitten en wanneer anderen daardoor in de problemen komen, dan zijn we niet thuis.
    We klagen ( als rijk land) over al die vluchtelingen die deze kant op komen.
    In Jordanië is 25% van de inwoners vluchteling uit een ander land. Hier is het, als ik me niet vergis, rond de 5%. Waar hebben we het over?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.