Wéér 65 asielzoekers op zee opgepikt, Italië voelt de bui al hangen

Geen categoriejul 06 2019, 8:00
Dit keer gaat het om een Duits schip genaamd Alan Kurdi van hulp smokkelorganisatie Sea-Eye, die 65 Libische asielzoekers aan boord heeft gehaald. Italië reageert woest. Dat meldt RTL Nieuws.
Alan Kurdi
Matteo Salvini, Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, is het inmiddels allemaal spuugzat aan het worden. Hij weigert op iedere mogelijke manier de Alan Kurdi aan te laten meren in een Italiaanse haven. Ook waarschuwt hij dat als de situatie voor de asielzoekers op de boot verslechtert, Duitsland het zelf op kan gaan lossen. En die houding is volkomen begrijpelijk.
Sea-Watch 3
Enkele dagen geleden werd bekend dat de Duitse kapitein van Sea-Watch 3, die in Italië werd vervolgd voor mensensmokkel en het negeren van politieorders, werd vrijgesproken. Een klap in het gezicht voor Salvini. Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas vroeg om de vrijlating van die kapitein. Hij wilde namelijk niet 'dat reddingsacties op zee worden gecriminaliseerd'. Die man heeft natuurlijk mooi lullen, want al dat gajes spoelt niet via Hamburg aan.
Escalatie
Als de kapitein van Sea-Watch 3 de komende tijd voor van alles wordt vrijgesproken, is dat voor veel andere schepen een signaal om door te blijven gaan met het 'redden' van asielzoekers. Italië zou dan wel eens extremere maatregelen kunnen nemen, misschien zet Salvini al die vluchtelingen wel op de trein naar Duitsland. Laat ze het daar mooi uitzoeken! Die tendens proef je al een beetje in de berichtgeving en de Italiaanse reacties op telkens weer die klote schepen voor z'n kust.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten