Drama op A29! Illegale asielzoeker valt of springt uit rijdende vrachtwagen op snelweg

Geen categoriejul 06 2019, 13:00
Rond 11:00 uur is een persoon, vermoedelijk een illegale asielzoeker, uit een rijdende vrachtwagen gevallen of gesprongen. Hij belandde op de snelweg bij Hellegatsplein en raakte zwaargewond. De vrachtwagen vervoerde nog acht illegalen. Dat meldt het AD.
De vrachtwagen is afkomstig uit Roemenië en vervoerde minimaal negen personen, waarvan acht illegalen. Één persoon presteerde het om uit de vrachtwagen te vallen of te springen, met alle gevolgen van dien.
De man raakte zwaargewond en moest met een traumahelikopter naar het ziekenhuis worden vervoerd. De chauffeur is aangehouden en toen bleken er dus nog meer illegalen tussen de vracht verstopt te zitten. Door dit hele gebeuren is de A29 richting Rotterdam voorlopig (tot zeker 15:30 uur) afgesloten.
Ook is vooralsnog onduidelijk of de persoon z'n verwondingen puur heeft opgelopen door de val of als gevolg van een aanrijding. Eveneens wordt ook nog niet gesproken over verdere ongelukken als gevolg van bijvoorbeeld een uitwijkende of remmende auto. Er is nog niets bekend over de reden van het incident. Op een snelweg uit een vrachtwagen springen lijkt mij zeer onwaarschijnlijk, al vraag ik mij ook af hoe makkelijk het überhaupt is om uit zo'n vrachtwagen te vallen. Zijn die van binnen te openen of zat die de hele weg al niet goed op slot?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten