Knipsel

Camerabeelden: steekpartij Warmoesstraat Amsterdam, slachtoffer is overleden

Geen categoriejul 06 2019, 14:00
Gistermiddag, vlak na half vijf, was het hommeles in de Amsterdamse binnenstad. Op de Warmoesstraat ontstond een steekpartij. Het slachtoffer is overleden. Hieronder de beelden van de steekpartij.
In de tweet (video via link) wordt gesproken van de Kalverstraat, maar dit blijkt onjuist.
[embed]https://twitter.com/Amsterdam602/status/1147435843377913857[/embed]
Camerabeelden
Op de beelden is te zien hoe dader en slachtoffer elkaar kruisen op de Warmoesstraat in Amsterdam. De dader loopt al iets achteruit tot de kruising en het slachtoffer zet z'n fiets weg op de stoep voor een etalage. Zodra het slachtoffer naar de dader loopt, valt de dader hem direct aan. Er wordt geschreeuwd, er valt een scooter om en het slachtoffer probeert meermaals langs de dader te rennen. Een man, die vermoedelijk op de situatie afkomt vanwege de omgevallen scooter, probeert de situatie nog te bedaren. De dader vertrekt (uit beeld) en even later valt het slachtoffer op de grond, waarschijnlijk als gevolg van de messteek.
Het slachtoffer
Het gaat om een Antilliaanse man van ongeveer 30 jaar oud. Een bekende drugsdealer met een strafblad voor drugszaken, belediging en diefstallen.
De verdachte
Ook de vermoedelijke dader werd gistermiddag al gepakt. Het gaat om de 49-jarige Glen S. uit Almere. Ook hij heeft een (behoorlijk) strafblad, onder meer voor geweld. Slachtoffer en dader leken elkaar niet te kennen.
Tweede fatale steekpartij binnen een week
Doordat het slachtoffer overleden is maakt dit nu al de tweede fatale steekpartij in een week tijd voor Amsterdam. Woensdag overleed de 22-jarige Bilal Bichr, die dinsdag werd neergestoken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten