Spanning! Benoeming nieuwe EU-baas nog helemaal niet zeker

Frans Timmermans kon wel door de grond zakken. Met zijn grote oogkleppen op had hij niet verwacht te verslagen worden door een stille maar krachtige EU-lobby om de Duitser Ursula von der Leyen aan de macht te helpen. Van Duitse minister van Defensie tot voorzitter van de Europese Commissie, toch een flinke stap omhoog. Ze werd al onthaald als de nieuwe heldin, toch is het nog maar de vraag of ze nieuwe chef wordt.

Om benoemd te worden tot voorzitter heeft de Duitse 374 stemmen nodig. De christendemocraten steunen haar uiteraard en een deel van de sociaal democraten ook – extra pijnlijk dit voor onze Timmerfrans. Toch is dit niet genoeg voor de meerderheid, de liberale fractie zal ook niet geheel op von der Leyen stemmen. Mocht het zover komen dat ze haar voordracht verwerpen dan gaat het circus gewoon weer een maand door.

Dan zullen de lobby’s opnieuw beginnen en wie weet wie het dan wel niet zal worden. Bij de sociaaldemocraten gaat er een ‘zwartboek’ rond over het vele falen van von der Leyen. Hierin staan sappige details over haar falend leiderschap en miljoenenoverschrijdingen. Ook staat er een gerucht over plagiaat bij haar proefschrift, iets waar ze wel is voor vrijgesproken.

De EU is een aristocratische peuterspeelzaal waar vele diplomatieke spelletjes worden gespeeld. Alles wordt uit de kast gehaald om elkaar zwart te maken, nu dus ook de Duitse minister van Defensie. En wij als burger blijven langs de zijlijn staan, want het democratische gehalte van de EU is ver te zoeken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. logisch denken

  tja alle clubjes willen hun favorietje naar voren schuiven. De inkomsten zijn extreem hoog en het old boys netwerk is daarom een slangenkuil. Ze verraden zelfs hun eigen moeder aan de bezetter voor een plekje op de lijst.

  Waardeloos volk welke niets bijdraagt voor de burger. Lekeer vergaderen over kromme komkommers en rechte bananen. Echt zwaar veantwoordelij werk 🙂 🙂 🙂

 2. Punt50

  Weer zo één die naar boven valt wegens voortdurend disfunctioneren. Welkom bij de EU bobo’s hoor…

 3. Agios

  Flinten Ushi, de bijnaam van Van der Leyen in Duitsland, is een vrouw die lles wat ze niet kan, verbergt onder een innemende lach. Bovendien is ze niet lelijk en voila…de heren vallen weer eens. Het is te hopen dat deze vrouw die vooral op haar laatste ministerie, dat van Verteidigung bijna alles heeft fout gedaan. Ze was wel succesvol in het plaatsen van kinderdagverblijven en kleuterscholen in de buurt van papa die op de kazerne was. ‘Verwijven’ van de krijgsmacht. Dat deed ze. Het leger moest vrouwelijker worden en dus onwerkbaar. Deze vrouw kent nauwelijks skills. Het is te hopen dat ze wordt afgeserveerd. Ze is bijna nog erger dan Timmerfrans. Als ze ‘gekozen’ wordt, is het ook goed. Dat is de EU hard op weg om het lachertje van de wereld te worden, voor zover het dat nu nog niet is.

 4. merlot

  De incompetentie regeert.

 5. Rosasolis

  Ja inderdaad zijn ze nog niet klaar in Brussel. De Socialist partijen willen alleen maar
  Timmermans steunen, hoewel U. von der Leyen nog steeds de meeste stemmen heeft.
  Dit huidige Duitse minister van Defensie, wil veel meer doen tegen illegale migranten naar EU landen. Ten minste wil dit minister van de Christelijke partij op komen voor nieuwe wetten tegen illegale migranten. Laat Timmermans blijven zitten in de 2de plaats die hij heeft gediend voor vele jaren. Hij heeft, zo ver ik weet, nooit uitgesproken voor hervormingen binnen de EU assembly. Tijd voor grote veranderingen binnen de EU.
  Wij moeten meer verantwoording in het wereld economie krijgen. En voor elkaar opkomen en steunen in alle moeilijke situaties, zoals het nu gaat in de Middellandse
  Zee landen. Support geven aan Italie, Griekenland, en Malta, om illegale migranten tegen te houden, en ze terug te steuren naar hun thuislanden. Dat is wat U. v.d. Leyen
  wil. Deze briljante vrouw spreekt behalve Duits, ook perfect Engels en Frans. Hopelijk krijgt zij de kans om Juncker op te volgen, om onze EU te leiden naar een belangrijke
  toekomst. De allerergste dat Trump heeft gedaan tijdens zijn pre en na kampanje, en nog steeds doet is waar het kan, is discriminatie tegen vooral hoog opgeleide vrouwen
  uitvoeren. Hopelijk dat dit vrouwen discriminatie van een zeer domme onervaren Amerikaanse president geen invloed zou hebben om Timmermans te kiezen boven
  v.d. Leyen. Als dit gebeurt dan gaat alleen maar ouderwetse socialisme door en de
  EU zal nog erger gaan stagneren, en nergens vordering kunnen maken. Dit kan niet meer in onze tijd van kennis, wetenschap en vooruitgang in alle vakken van het samenleving. Daarom laten wij een kans geven aan een moderne hoog-opgeleide
  minister van defensie om de EU te leiden tot de toekomst en vordering van de EU.
  Voor mij is er geen probleem als het een vrouw of man is, alleen als degene de juiste is. Als het een christelijke vrouw is vind ik het beste, omdat zij, net als ik willen het oude Bijbelse leer niet vergeten, maar zien als inspiratie om door te werken voor onze toekomst. Met vele verbeteringen en nieuwe wetten voor de toekomst.
  Laten wij nu op komen voor onze Europese identiteit. Laten wij zorgen dat onze EU
  blijft bestaan en elkaar steunen. En dat wij steeds belangrijker in de hele wereld worden… Anders moeten wij mijn oud Canadese oom strijder in WW 1 in de loopgraven in Belgie vergeten. Hij heeft het amper overleefd. En mijn moeder die rode kruis zuster was voor de leger in Eindhoven. Deze Canadese mensen, waaronder mijn ouders hebben na het afloop van twee vreselijke oorlogen de EEG voor Europa altijd gesteund voor een betere toekomst. Daarom vind ik dat wij deze twee vreselijke oorlogen niet mogen vergeten. En daarom moet de Europese Unie veel sterker worden om verder voor de toekomst van Europa te werken.

  1. peetjoh. k

   Wij moeten veel meer zeggenschap?. Wie is wij Rosasolis. En onze Europese?. Ik ben een Nederlander en wil nooit hetzelfde gezien worden als een zuid Europeaan. Het vreemde is dat niemand door heeft dat zeker 60% van de mensen helemaal geen Europees gevoelens heeft .Een Spanjaard voeld zich Spanjaard een Griek voeld zich Griek. Ik voel me hollander. Europa is geen land. Niemand zegt ik ben in Europa geboren.

   1. Rosasolis

    @peetjoh. Wat is een hollander, behalve iemand die leeft en werkt in provincie
    Noord-Holland, of Zuid-Holland? Bent u niet een Nederlander? Internationaal
    heet onze land meestal “Netherlands”. Zonder “The”, en zelden Holland.
    Inderdaad is Europa geen land, maar een samenwerking tussen de lid staten
    van de EU. Maar de EU moet meer betekenen in het buitenland. In deze tijd,
    kan weinig landen meer alleen staan. Ik heb recent gelezen, dat Zwitserland en Noorwegen de duurste landen van Europa zijn. Zodat zij steeds minder toeristen
    krijgen; deze 2 landen horen niet bij de EU. Nederland is nu een van de meest geliefde landen voor toeristen.

  2. Original NL

   Quote…… En daarom moet de Europese Unie veel sterker worden om verder voor de toekomst van Europa te werken……..
   Nee dat moet helemaal niet…terug naar de eeg ok.

  3. Original NL

   Quote……Als het een christelijke vrouw is vind ik het beste, omdat zij, net als ik willen het oude Bijbelse leer niet vergeten…….
   ……lekkere zin.
   Neen dank u… merkel heeft bewezen dat vrouwen ongeschikt zijn voor top functies.
   Dat haar gelukt is waar hitler gefaald heeft..namelijk de vernietiging van het oude avondland is een wrange prestatie.

 6. Kretoloog

  Volgens diplomaten: “Als Ursula von der Leyden geen voorzitter wordt, kan Frans Timmermans ook geen vice-voorzitter worden”.

  Nou, laat het Europese Parlement die Ursula dan maar wegstemmen. Zijn we gelijk mooi van de arrogante Limburger met zijn 7 talen af.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.