Kritiek op de vrije School. Columnist zet links bubbel onderwijs te kakken

Geen categoriejul 14 2019, 10:00
De vrije School: voor wie het nog niet kent. Een school waar antroposofische waarden worden aangeleerd en waar spiritualiteit en yoga hoog in het vaandel staan. Zweverige types vinden deze vorm van onderwijs het einde, andere mensen worden er liever niet dood gevonden. Toch is openlijke kritiek op dit onderwijs niet vanzelfsprekend.
Kinderen gaan er helemaal aan onderdoor: de alsmaar groeiende prestatiedruk. Daarom is het toch zo fijn daar leerlingen weer lekker kunnen breien of spiritueel verlicht kunnen worden? Waarom zo veel nadruk op rekenen en taal, dat is toch niet meer van deze tijd - aldus de adepten van het vrije onderwijs.

Vrijeschoolouders hebben er wél vertrouwen in dat hun kind een weg vindt in de samenleving

Columnist Saskia Noort heeft een vlijmscherp stuk hierover geschreven. De vrije School is een pareltje binnen de yuppen cultuur. Niemand durft hier aan te zitten, want eindelijk kan het kind zich 'vrij' ontwikkelen.
Downside: antroposofen zijn ook tegen vaccineren. In Amsterdam was bijvoorbeeld de opkomst voor een vaccinatie lager dan in sommige plekken in de Biblebelt, dit komt door de antroposofische kijk op het leven.

Het overwinnen van kinderziekten kan een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het kind

Het is goed dat Noort dit onderwerp aansnijdt, soms lijkt het net of er steeds meer rare pipo's in ons land leven. Bubbeldenkerij en het geloven in pseudowetenschappelijke nonsens is hartstikke gevaarlijk, dit verdient dan ook onze volle aandacht.

Ik dacht, ik stip deze twee dingetjes toch even aan, voordat al die bijzondere, weldenkende pro-diversiteitsouders denken dat ze hun kind op een linkse bubbelschool doen.

En hiermee heeft Saskia Noort volkomen gelijk uiteraard!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten