Nieuwsuur aan het deugen! Zieligheidsverhaal over IS-vrouwen

Geen categoriejul 14 2019, 9:00
Van de week werd met veel bombarie bekend dat er in Nederland speciale kampen komen voor IS-kinderen. Dit leverde veel boze kritieken op, veel mensen hadden vraagtekens over de veiligheid. Welk risico lopen wij als land met het opvangen van zulke beschadigde kinderen? Kunnen ze nog wel integreren in een normaal functionerende samenleving?
https://twitter.com/Nieuwsuur/status/1150134135127715842
Uit de reportage van Nieuwsuur werd duidelijk dat IS-vrouwen met hun kinderen door middel van een Nederlandse advocaat proberen weg te komen uit Koerdische kampen. Nieuwsuur schuwde het niet om wat emotioneel terreur te gebruiken om onze harten te laten smelten en toch overstag te gaan. We zullen deze zielige 'slachtoffers' nu eenmaal moeten opvangen. Het is humaan en het is ethisch - en nog meer van dat soort redenen.

Het is realistischer dat zij ons wat aan gaan doen, dan dat wij een aanslag gaan plegen in Nederland of België.

Dit is iets wat een IS-bruid daadwerkelijk zei tegen de verslaggever, ergens valt er nog te bedenken dat ze weg willen uit dat oord. Het leven in zo'n kamp is natuurlijk helemaal niks, zeker niet als je geboren en getogen bent in Nederland. Dat je er alles aan doet om te terug te komen is te begrijpen, maar toch: ze zijn illegaal naar een oorlogsgebied gegaan en hebben waarschijnlijk meegeholpen aan IS praktijken.
Verdienen zulke mensen nog wel een kans in ons land? Ze hebben deelgenomen of op zijn minst steun geleverd aan oorlogsmisdaden. Kunnen zulke mensen nog wel een leven oppakken in Nederland terwijl ze hoogstwaarschijnlijk compleet geradicaliseerd zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten