Video: Hagenees pakt Fortuyn-haters van NIDA en GroenLinks aan: 'iedereen doet uitspraken, dan kan niemand een straatnaam krijgen'

Geen categoriejul 23 2019, 15:00
De mannen van UP! Network gingen in Den Haag op pad om de publieke opinie te peilen over de mogelijke komst van een Pim Fortuynstraat. Daarover zijn de meningen verdeeld, maar politieke partijen NIDA en GroenLinks vallen het meest op vanwege de argumenten waarom. De voorman van de partij, Cemil Yilmaz (NIDA) acht zo'n straat onwenselijk omdat Fortuyn "controversiële uitspraken heeft gedaan".
Een bewoner van Den Haag vindt dat maar een slap excuus. Volgens de beste man 'doet iedereen uitspraken' en zou 'niemand een straatnaam kunnen krijgen als je het op die manier bekijkt'. Die simpele logica ontgaat Yilmaz (NIDA) dus volledig. Dat uitgerekend deze partij met deze controversiële uitspraken-argumenten op de proppen komt is hilarisch: de partij kwam met het controversiële plan om boetes na overtreding van het boerkaverbod te betalen.
De partij NIDA wemelt in controverse, maar ziet de controverse rondom de uitspraken van Pim Fortuyn als afknapper. Het is dan ook maar de vraag in hoeverre dit argument serieus genomen dient te worden. Zelfs in de straten van Den Haag resoneert de argumentatie van NIDA niet. Dat de partij zichzelf voor schut zet door haar onmogelijkheid coherente argumentatiestructuren op te zetten is tot daar aan toe, maar dat het in de Gemeenteraad ook kansloze voorstellen doet is een tweede.
Zo wil de partij dat mensen in Den Haag elkaar met een andere woorden identificeren. Niet 'Hagenees', maar 'Hagenoot'. Daar wordt het in Den Haag niet veel beter van natuurlijk. Hagenees klinkt als 'Chinees' en is daarom opmerkelijk, maar 'Hagenoot' is echt een drama. Het klinkt als 'hugenoot'. Het nut van de symboolpolitieke attitude van NIDA is overduidelijk beperkt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten