Video: Hagenees pakt Fortuyn-haters van NIDA en GroenLinks aan: ‘iedereen doet uitspraken, dan kan niemand een straatnaam krijgen’

De mannen van UP! Network gingen in Den Haag op pad om de publieke opinie te peilen over de mogelijke komst van een Pim Fortuynstraat. Daarover zijn de meningen  verdeeld, maar politieke partijen NIDA en GroenLinks vallen het meest op vanwege de argumenten waarom. De voorman van de partij, Cemil Yilmaz (NIDA) acht zo’n straat onwenselijk omdat Fortuyn “controversiële uitspraken heeft gedaan”.

Een bewoner van Den Haag vindt dat maar een slap excuus. Volgens de beste man ‘doet iedereen uitspraken’ en zou ‘niemand een straatnaam kunnen krijgen als je het op die manier bekijkt’. Die simpele logica ontgaat Yilmaz (NIDA) dus volledig. Dat uitgerekend deze partij met deze controversiële uitspraken-argumenten op de proppen komt is hilarisch: de partij kwam met het controversiële plan om boetes na overtreding van het boerkaverbod te betalen.

De partij NIDA wemelt in controverse, maar ziet de controverse rondom de uitspraken van Pim Fortuyn als afknapper. Het is dan ook maar de vraag in hoeverre dit argument serieus genomen dient te worden. Zelfs in de straten van Den Haag resoneert de argumentatie van NIDA niet. Dat de partij zichzelf voor schut zet door haar onmogelijkheid coherente argumentatiestructuren op te zetten is tot daar aan toe, maar dat het in de Gemeenteraad ook kansloze voorstellen doet is een tweede.

Zo wil de partij dat mensen in Den Haag elkaar met een andere woorden identificeren. Niet ‘Hagenees’, maar ‘Hagenoot’. Daar wordt het in Den Haag niet veel beter van natuurlijk. Hagenees klinkt als ‘Chinees’ en is daarom opmerkelijk, maar ‘Hagenoot’ is echt een drama. Het klinkt als ‘hugenoot’. Het nut van de symboolpolitieke attitude van NIDA is overduidelijk beperkt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Michael M

  Als je dat toch allemaal weer leest is er niets meer veranderd sinds de moord op Fortuyn, jawel, dat dit een keihard verrot landje is geworden waar de brave keihard werkende burger wordt afgestraft door zijn AOW het liefst af te pakken en je graag al dwingen om alvast je doodskist en je rollator en medische hulpmiddelen in het magazijn te plaatsen bij je werkgever en zul je tot je dood moeten doorwerken. Geen of weinig pensioen. Diefstal via de 4% rendement naar 5,7%. spaarrekening. Nederland is goed op weg om naar de klote te gaan. Geweldig de Euro en open huis !!!

 2. Michael M

  Als je dat toch allemaal weer leest is er niets meer veranderd sinds de moord op Fortuyn, jawel, dat dit een keihard verrot landje is geworden waar de brave keihard werkende burger wordt afgestraft door zijn AOW het liefst af te pakken en je graag al dwingen om alvast je doodskist en je rollator en medische hulpmiddelen in het magazijn te plaatsen bij je werkgever en zul je tot je dood moeten doorwerken. Geen of weinig pensioen. Diefstal via de 4% rendement naar 5,7%. spaarrekening. Nederland is goed op weg om naar de klote te gaan. Geweldig de Euro en Open huis. Waar blijven de verkiezingen en openen de oogjes !!!

 3. Jumping

  Na Joop den Uyl is het de verkeerde kant opgegaan, met de Nederlandse democratie.

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

  1. Seneca

   @jumping
   oneens! door den Uyl is het verkeerd gegaan. door hem en zijn vervloekte socialistische partij, de PvdA, is het gedonder in de glazen begonnen.

 4. ikweetwatikwil

  De Nederlander lapt een partij als nida of denk toch aan zijn laars. Dat zijn buitenlandse partijen , die horen hier niet.

  1. van Urk

   Inderdaad. Die willen liever minder, minder Nederlandse stampot koeltoer in hun Hagenooten wijken.

 5. Cycle25

  De gemeenteraad van NIDA bestaat uit boerka’s, ja daar kun je wat mee.

  1. van Urk

   Hoe worden die strafbare boerka,s ongezien het gemeentehuis dan binnengesmokkeld?

   1. Duke

    doekje voor doekje 🙂

   2. Cycle25

    Die krijgen een eigen ingang 🙂

 6. peetjuhhhh

  Lekker belangrijk wat zon ex vluchteling vind. Is de oorlog al over in zijn thuisland. Dan ken die oppleuren toch.

 7. Lao Tse

  Dat Fortuyn controversiële uitspraken deed lijkt me een understatement.

  1. Frets

   Aldus, sprak de glibber, genaamd dopper/flopper of lul, die zelf weinig tot niets heeft bijgedragen aan de samenleving. Zit al jaren in het uitkeringscircuit en heeft een ieder, op dit forum, van zich vervreemd, door zijn pedante en vervelende wijze van reageren. Zit de laatste dagen van zijn leven geïsoleerd (wonend drie hoog achter) van de echte wereld. Een van huis uit, fout en antisemitisch stuk nageboorte, die ook niet schroomt, om het met onfrisse clubjes eens te zijn. Zijn familie heeft jaren geleden, de handdoek al gegooid, om zich nog enigszins om hem te bekommeren. Mijn reactie zal dan ook zijn ‘’blablabla blaaskaak’’. En vooral tiktaktiktaktiktak.

  2. fockingworst

   @lao Tse de huistrol zit weer paraat achter zijn toetsenbord 24/7
   Je moet toch wel gestoord zijn en niks anders in je leven hebben als je hier 24/7 zit te reageren zoals @eu slappe cock.
   @huistrol wat een kansloos leven heb je elke dag weer door hier te komen en werkelijk iedere minuut te reageren, op een werkelijk door iedereen hier ervaren als abjecte manier,
   en dat al zeker 10 jaar lang.
   U bent werkelijk niet goed bij uw hoofd

  3. Siemien

   Uiteraard had Fortuyn gelijk en dat bewijzen de gekkies van Nida, Denk en gasten als islamknuffelaartje Lao

 8. van Urk

  Verslaggever ; ”Den Haag wil een Pim Fortuynstraat. Wat vindt u ervan?” De Nieuwe Nederlander; “Maar ik nie sprake voor Nederland. ” Dat bedoelen we nou.

 9. van Urk

  Veel straten zijn naar Prins Bernhard genoemd. U weet wel, die prins dat vanaf 1933 tot aan 1937 lid was van de NSDAP en heel Afrika van zijn rijke dierenbestand heeft uitgedund. Daar hoor je toch ook geen bek hierover?

  1. Cycle25

   Zijn ze nog mee bezig maar feitelijk staan koningshuizen boven de wet, zodra alle witte namen weg zijn komen zij aan de beurt, alle marineschepen omtoveren naar Fregat Mandela I, onderzeeër Mandela II, mijnenveger Mandela III. En die plakken we vol met slaven afbeeldingen. De gouden koets moet een slavenkoets worden, en Willem Alexander + familie afstand doen van vermogen en paleizen om slachtoffer landen te compenseren.

  2. Ben-NIET-Groen-L

   van Urk,

   Ja,maar weten die inteelt allochtonen / NIDA en alle verwanten van hun veel.

   Prins Bernhard ? /1933 tot aan 1937 ?/ de NSDAP ? /Afrika….wat , waar ligt deze stad ?

 10. fusilier

  Van Urk. En al die nazis die hij naar Argentinie gebracht heeft. Zo rond het einde van de tweede wereld oorlog.

 11. Ben-NIET-Groen-L

  Zomaar:

  Als de islam zo fantastisch is, waarom zoeken moslims dan toevlucht in christelijke landen?
  En de domheid van regeringen zou nooit onderschat moeten worden.

  Oh, en Artsen smokkelen mensen .

  En die boerka’s…..nou snap ik het…
  Als ik mijn papagaai vroeger stil wou krijgen, gooide ik ook een zwarte doek over z’n kooi.

 12. Benny

  5 min 55…. Maar ik niet sprake voor Nederlands…. En dat soort gasten wonen hier al vaak 20 tot 30 jaar…. Niks in nl interesseert ze, alleen geld van de sociale dienst, en de rest mogen in hun ogen dood vallen…….kansloze kansparels waarschijnlijk de hele dag schaapjes grillen in de keuijken….

 13. PHM van de Kletersteeg

  Mijn zegen hebben ze.Dat wil niet zeggen dat ik het altijd met PF eens was.
  Maar er is geen straatnaam in NL die NIET verwijst naar iemand met een controverse.

 14. PHM van de Kletersteeg

  Personelijk ben ik voorstander in Den Haag een stuk of 6 straten om te katten naar “Pim Fortuin straat” Bij voorkeur alle straten war een moskee is. (PFstr 1; PF str 2…)

 15. Jantje

  Weet je wie ook controversiële uitspraken deed?
  Het begint met M en eindigt op ohammed.
  Die uitspraken die deze M deed, zijn pas echt controversieel.
  Fortuyn sprak gewoon de waarheid.

 16. Chris Schoneveld

  Een Straat is niet genoeg eer. Hij verdient een Avenue of Boulevard.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.