Thierry Baudet FAALT met directe democratie: geen moties in de Kamer, negeert Staatscommissie Remkes

Thierry Baudet (FVD) verheugt onze harten met een filmpje over directe democratie, echter weigert Baudet in zijn video te spreken over de adviezen van Staatscommissie Remkes: de perfecte kapstok voor zijn plannen. En bleef het maar bij deze vormfout want in het parlement hebben we ook weinig van Baudet gezien aangaande dit onderwerp. 

En het niet benoemen van de adviezen van Staatscommissie Remkes is een gemis. Immers biedt het adviesrapport van Remkes een perfecte kapstok om ‘directe democratie’ bespreekbaar te maken in het parlement. Zo stelt het rapport “dat de democratie onvoldoende werkt” en bevat het rapport een aantal aanbevelingen die in lijn liggen met de gedachten van FVD.

Toch blijf het in de Tweede Kamer rustig rondom het onderwerp en lijkt geen enkele fractie zich echt druk te maken om de adviezen. Wellicht dat Baudet het gewoon vertikt om Remkes te benoemen ‘want VVD’er’. Maar in plaats van het rapport te gebruiken als wapen tegen het partijkartel negeert hij het volledig.

Ook diende Baudet in de afgelopen zes maanden geen enkele motie in in de context van ‘directe democratie’. En dat terwijl zo’n motie schrijven slechts enkele minuten werk is. Bijvoorbeeld zo:

“constaterende
dat het adviesrapport van Commissie Remkes ondertussen al ruim zes maanden geleden is gepubliceerd;
Remkes in zijn rapportage stelt dat de “democratie niet voldoende klaar is voor de toekomst”;
het vertrouwen in de werking van de democratie van belang is en
diverse fracties het onderwerp ‘democratische vernieuwing’ in hun politieke agenda hebben
verzoekt
de regering in samenspraak met de Tweede Kamer te komen tot een plan van aanpak voor het behandelen van de adviezen van Staatscommissie Remkes en uiteindelijk te komen tot een wetsvoorstel ‘Democratische Vernieuwing'”
Leuk dus zo’n filmpje, maar wat moeten we ermee? Veel liever zien we dat Baudet in de Tweede Kamer actie onderneemt om zijn visie op directe democratie te realiseren. En ook dat hij het advies van Staatscommissie Remkes eens noemt want het negeren daarvan slaat echt alles.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Welke stappen heeft Thierry eigenlijk concreet ondernomen om zijn droom van de directe democratie te verwezenlijken? Dat is inderdaad iets dat men zich kan afvragen.

  1. dario

   Morgen mag jij weer ok ??? Daaaaaaag

 2. Seneca

  Beste heer Dokter,
  je vergeet toch echt, dat de heer Remkes zoals je schrijft, een VVD’er is. nu wil ik de heer Remkes echt wel het voordeel van de twijfel gunnen echter het is niet aan de heer Remkes om dit rapport met aanbevelingen realiteit te laten worden. ten eerste heeft de heer Remkes de horde Rutte/Dijkhof te nemen en als die horde genomen zou zijn, dan staat daar het kartel. dacht u nu echt dat dit stelletje ongeregeld hun macht zomaar zou opgeven? ik had u minder naïef gedacht. alle maatregelen zijn genomen om het kartel te beschermen en alle mogelijkheden om daarin door te dringen zijn afgesloten. de reactie van de heer Baudet is de enige weg die – om het kartel te vernietigen – nodig is.

  1. Kapitein Haddock

   Seneca

   Meer dan duizend maal met je eens!
   In feite is het kartel (1) een politieke partij.

 3. J.Rademaker

  Lees geen advies van Remkens, verwacht dat ook niet de man heeft zijn mond altijd vol met meel. Directe is niet klaar voor de toekomst is wel een prachtige vondst van iemand die de democratie de nek heeft gebroken.

 4. Jumping

  Baudet is een slimme, eerlijke kerel.
  Ik heb hem nog nooit op een leugentje kunnen betrappen.
  Hij dopt zijn eigen boontjes en heeft Remkes niet nodig, deze Remkes is ook gewoon een onderdeel, van het Linkse Demoniserende Rutte kartel.
  En inderdaad de Democratie is deze eeuw ver van Nederland verdreven.
  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  1. Korporaal Monty

   Denk je werkelijk dat Baudet jou uit je erbarmelijke bestaan gaat halen?

   Als hij minister president wordt, wordt jij echt niet intelligenter.
   Je zal het toch zelf moeten doen in dit ‘verrotte’ land.

 5. Beukman

  Framedokter Teunis stelt terecht vast dat Baudet door zijn vele bezigheden op het gebied van public relations en publiciteit helaas geen tijd meer over heeft om ook inhoudelijk werk te verrichten.

  1. Kapitein Haddock

   Beukman

   Zo Noppie………….
   klaar voor je intikken je rood gekleurde toetsenbordje?
   het volgende gedaan:
   Incontinentie luier om?
   Gemalen voedsel op?
   Gebitje in?
   Pilletje genomen?
   Onder de douche geweest?
   Emmertje klaar?
   OK! Starten met je ……………verhalen.

 6. dario

  Iets niet erkennen is geen falen Teun dan was jij hier allang door de mand gevallen cappice??

 7. Sans Rancune

  Het fundamentele Christendom wat Baudet aanhangt zal hem uiteindelijk de das omdoen. Hiermee kun je de directe democratie niet in praktijk brengen. Je maakt jezelf afhankelijk.

  1. Frets

   Ach ja, Noppie/Tengo/Kawana/Dopper/Duijndam/Code134/Rancune/F.C. Labrouste/Lao Tse slaat altijd terug, met de kracht van een vlindervleugeltje. Niets om over na te denken. Het lijdt een armzalige leventje, waar zijn toekomst alleen maar zwarter wordt. Hij heeft altijd een pot vaseline binnen handbereik, want als oude PC-rukkertrol, is dat noodzakelijk voor hem, zit in de leeftijd.

 8. shidaian

  Dat doet hij niet voor niks. Je zou bijna kunnen zeggen dat Remkes het juist van Baudet heeft want dat roept hij al vele jaren ook in de 2e kamer. Op dit miment moties indien hieromtrent heeft totaal geen zin

 9. Drollevanger

  Ik begrijp dat Baudet een voormalige VVD minister niet noemt.
  Het zou maar zo kunnen dat hij (Baudet) gezien de onophoudelijke leugens van de voormalige baas van die ex -vvd-minister nu ook die ex-minister niet meer vertrouwd. Ik vertrouw, gezien de aanhoudende stroom van leugens die de VVD voorman al jaren uitkraamt, ook geen woord meer van hun propaganda.
  Is dat gek? Zijn er hier nog mensen die Rutte,s praatjes nog wel vertrouwen.

 10. Drollevanger

  In tegenstelling met het gros van de Kamerleden en het kabinet weet Baudet, zeker wat klimaat betreft,wel waar het over gaat. De rest marcheert blind achter een “is het kwaad doodscultus” aan.
  Sla voor de aardigheid het informatieve programma “GeologievanNederland” er op google eens op na.
  Dan krijg je ook een idee hoe klimaten werken.

 11. m.van.rosmalen

  Lulletje Rozewater faalt wel op meer punten.
  Blijjft achteraf niet veel meer te zijn dan een natte scheet.
  Jammer dat zoveel debielen erop gestemd hebben.
  Dat dan weer wel.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.